לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

ד. לעולם שבחוץ

בחור צעיר, שעדיין לא מצא את עצמו, מחפש את דרכו בשבילי החיים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2021    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

5/2021

עניינים שהצטברו


די הרבה זמן לא כתבתי כאן, ומאז העניינים הדרדרו במהירות, אבל הוכיחו בסך הכל את צדקתי בדברי בקטע הקודם. האירועים שקרו ועדיין קורים מול עזה, קברו למעשה את רעיון ממשלת השינוי. מה שבאמת מטריד, הוא התיאוריה שאמנם קיימת רק בדברי טוקבקיסטים באינטרנט, ופה ושם כמה בלוגרים, שכל אירועי הימים האחרונים תוכננו בדיוק למטרה זו. אני לא חושב שיש מי שמאמין לכך ברצינות, ועדיין זה מטריד למדי. 

עוד יותר מטרידים האירועים בערים המעורבות וביישובים הערביים, במיוחד בעכו ובלוד. אישית, לפחות לגבי עכו ויפו שם היו אירועים חריגים במיוחד, אני מעריך שמי שיפסיד במיוחד מהמצב הם דווקא התושבים הערבים. אם היהודים יפחדו להגיע למקומות הללו, או יחליטו לא לתת פרנסה לעסקים של הערבים ולעובדים ערבים, הם ייפגעו מכך הכי הרבה. 

לעניין הפעולה האחרונה בעזה, אנחנו ברוך ה' נתקלנו באזעקה אחת בלבד בעיר מגורינו, אם כי בערים סמוכות ספגו הרבה יותר. באופן אירוני, אנחנו דווקא לא שמענו את האזעקה ממש, אלא רק אמרתי לט. דקה קודם לאחר האיומים, שאני הולך לבדוק אם המקלט פתוח ופעיל, וראיתי את כל השכנים רצים. זו ללא ספק אחת החוויות המפחידות שיש, לקחת תינוקת על הידיים ולרוץ לכיוון חדר המדרגות והמקלט. כאמור, למזלי, זו הייתה פעם אחת בלבד. 

ובכל זאת, בגלל המצב המתוח, ביטלו לנו בדיקות רפואיות מתוכננות של הבנות ביום רביעי שעבר, וגם עכשיו אנחנו עדיין לא יודעים מתי זה יתקיים, וכשמנסים להשיג בכלל את המקום שבו נערכות הבדיקות כדי לברר או לקבוע לפחות בדיקות ספציפיות, מתברר שהמקום עדיין סגור ולא ברור עד מתי.

עוד דבר שקרה לי, היה שהורדתי את אפליקציית "צבע אדום" והגדרתי אותה להתראות לאיזור שלי, רק כדי לגלות שהיא לא מספיק ספציפית, ולהתעורר מצליל ההתראה של האפליקציה ב-3 בבוקר רק כדי לגלות שהאזעקה בכלל בערים אחרות בסביבה אבל לא בעיר מגורי. יש שיגידו שיש בכך הזדהות מסויימת אבל עדיין זה היה מאד לא נעים.

על עצם הפעולה, אופיה והרצון להפסקת אש, אין לי מה להגיד. אני מאמין בכל זאת בהחלטות של הדרג המדיני והצבאי בנושא וסומך עליהם שהם יודעים מה הם צריכים ורוצים לעשות. בינתיים, נראה שלמרות הכל, יש הצלחות, או שאולי זה מה שמפרסמים, כאמור, אני בוחר להאמין בכך, ומקווה שזה יעזור להשיג שקט לשנים רבות. לעניין הממשלה, עדיין הדעה שלי לא השתנתה, אני לא יודע איזו ממשלה תקום לבסוף, אבל כן חושב שחשוב שתהיה ממשלה בעלת קווים ברורים בכל התחומים, ולא ממשלת כלאיים של גורמים בעלי השקפות שונות כמעט בכל תחום אפשרי.

ומעניין לעניין, אבל גם קצת באותו עניין. לפני מספר שנים לא מועט, כאשר עדיין לא הייתי נשוי, נהגתי לנסוע עם הורי לראש השנה למלון בירושלים. עשינו זאת מספר שנים, בדרך כלל יחד עם זוג חברים אחד לפחות של ההורים שלי, ובדרך כלל בשנים שבהן ראש השנה חל סמוך לשבת. באחד מראשי השנה הללו, שהיה סמוך לשבת, התארחנו במלון שנמצא סמוך לעיר העתיקה, והחלטנו לאור המלצה, ללכת לתפילת ליל שבת בכותל המערבי. הדרך הקצרה ביותר מאותו מלון אל הכותל, הייתה דרך שער שכם. אני זוכר שהיו אלו ימי חודש רמדאן, סביר להניח שימיו הראשונים ממש (היות שמדובר בשבת הסמוכה לראש השנה, ואני יודע שמבחינת אורך החודש החודשים המוסלמיים זהים לחודשים העבריים, ורק יש תזוזה בהקבלה ביניהם שנובעת מכך שאצל המוסלמים אין שנים מעוברות) ואני זוכר שהלכנו דרך שער שכם, ולא חשנו פחד. מה שכן היה, שראינו לאורך הדרך, שם הלכנו יחד עם אותם חברים ועם עשרות אם לא מאות יהודים נוספים, הוא שבכל 100 מטר בערך לאורך הדרך ניצב שוטר מג"ב חמוש. 

עוד זכרון, מאותו ערב שבת אם אינני טועה, או שאולי זה היה באחד מלילות החג הקודמים לכך, אבל בכל מקרה מאותה נסיעה, היה שהלכנו מהמלון לכיוון השכונות החרדיות שנמצאות מעבר לכביש ובאחד המקומות, נתקלנו ב"טיש" של אדמו"ר מסויים. ראינו את היציעים הבנויים ואלפי האנשים שהיו עליהם, קפצו ורקדו, ואני זוכר שחשבנו לעצמנו איך בדיוק היציעים הללו מחזיקים כל כך הרבה אנשים דחוסים וצפופים. והנה, בערב החג האחרון, אירע אסון בדיוק באירוע מסוג זה, כאשר היציעים קרסו. הפעם אין באמת את מי להאשים מלבד את אלו שבנו את המבנים הללו באופן חסר אחריות לחלוטין. אני לא יודע אם יש אחריות לרשות המקומית במקרה הזה, כי אני לא יודע אם האישור שניתן מהרשות המקומית כלל הקמת יציעים, בוודאי שאין כאן אחריות של המשטרה, כיוון שלהבנתי האירוע היה במקום שבו לא היה טופס אכלוס מאושר, ואני לא יודע אם כל אירוע כזה דורש בדיקה משטרתית מקדימה, והאם בדקו עם גורם רשמי כלשהו טרם הקמת היציעים.

מה שבטוח, שלאחר האסון במירון, הפעם אין להנהגת הקהילה המדוברת ואולי לציבור החרדי כולו, את מי להאשים מלבד את עצמם. מארגני אירועים מסוג זה, אמורים להיות אחראים באופן מלא לבטיחות הציבור. ואני חושב באופן אישי, שבהחלט ייתכן שבמקרה הזה, מי שבנה את היציעים הארעיים הללו, עבר על מצווה מהתורה, של "לא תעמוד על דם רעך", ואולי אפילו לפי פרשנות שלא צריכה להיות מרחיקת לכת, גם ביטל מצוות עשה של עשיית מעקה, שאני חושב שהפרשנות שלי עבורה שיש לדאוג לבטיחות מלאה של כל מבנה שבונים, היא לא מופרכת ומרוחקת מהמציאות. חבל רק שצריכים לקרות אסונות כדי שיתעוררו ואולי יבדקו את עצמם. 

נכתב על ידי , 18/5/2021 08:23  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 

בן: 43




הבלוג משוייך לקטגוריות: עבודה , דת , דברי תורה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להאזרח ד. אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על האזרח ד. ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)