לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

ד. לעולם שבחוץ

בחור צעיר, שעדיין לא מצא את עצמו, מחפש את דרכו בשבילי החיים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2021    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

7/2021

השר והבשורה


האמת היא, שלמי שיש לו זכרון קצת יותר ארוך, יש נסיון לא מוצלח במיוחד עם ההצהרות של השר אביגדור ליברמן. היום שר האוצר, ובכל זאת, עם כל הביקורת שיש לי, ויש לי הרבה על הממשלה הנוכחית, ההצהרות שלו מהיום מעניינות במיוחד, והלוואי שלפחות חלק מהדברים עליהם הוא מצהיר יתממשו. 

הדבר הראשון והמהותי ביותר עבורי, הוא הרעיון שזוגות הורים ששניהם עובדים יקבלו בחינם חינוך לילדים מגיל 0 עד 3. כמובן ש"חינם" זה במובן של "חינוך חינם" (למי שלא יודע חוק חינוך חובה חינם זה יותר נכון בראשי התיבות חחחח") אבל עדיין סביר להניח שבמצב כזה ההוצאה החודשית אפילו עבור שני ילדים, תהיה מאות שקלים ולא אלפי שקלים. 

דברים אחרים שהוא דיבר עליהם, והם קצת פחות מהותיים עבורי באופן אישי, הם הרעיון להעלות את שכר החיילים בסדיר, דבר שבסך הכל נשמע הגיוני, אם כי זה לא מה שישנה את המוטיבציה לשירות צבאי אצל אף אחד, כל עוד לא יהפכו את הצבא למקצועי לחלוטין (רעיון שאולי הגיע הזמן לשקול אותו). גם בנושא התקנים אני מסכים לחלויטין עם השר ליברמן. אין סיבה אמיתית שמוצר שזכה לאישור תקינה אמריקנית או אירופית, יצטרך לעמוד בתנאי תקינה מחמירים נוספים בישראל (מה שגם מייקר את המוצרים).

מה שעדיין לא ברור הוא מאיפה יבוא הכסף למימון הצעדים הללו. מלבד נושא התקינה שאני לא חושב שיש לו משמעות תקציבית משמעותית, לנושאים האחרים יש מחיר תקציבי כבד. לפי דברי השר אין כוונה להעלות מיסים, ואין כוונה להעמיק את הגרעון שהוא גם ככה גדול במיוחד, אז השאלה היא מאיפה יבוא הכסף, וכאן בא תור הסיסמאות. צמצום הרגולציה, הקלת תהליכי עבודה וכו' אלו דברים שנשמעים טוב, אבל ספק עד כמה יוכלו להתממש. אם נהיה ריאליים, מדובר ברעיונות טובים, שסביר להניח שיישארו על הנייר או בראש של שר האוצר אבל לא יגיעו למימוש בפועל.

נכתב על ידי , 5/7/2021 12:38  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 

בן: 44




הבלוג משוייך לקטגוריות: עבודה , דת , דברי תורה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להאזרח ד. אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על האזרח ד. ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2026 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)