לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

אובייקטיביזם - מטפיסיקה של תכלית


שטייניץ, תוריד מיסים
כינוי:  אבי

בן: 58





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2005    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
3/2005

אבל אני משלמת מיסים


וושינגטון פוסט ערך תחקיר אחר אשה שכירה בת 41 שלא חוסכת כלל לפנסיה. האשה, קצבית וקניינית שכירה בסופרמרקט, לא חוסכת כמעט בכלל. במהלך חייה, היו לה תאונות עבודה חמורות ומחלות ממושכות, כך שבגיל 41 אין לה כמעט כסף בצד. היא גם חיה בדירה בשכונת יוקרה, כי היא מעדיפה ללכת לעבודה ברגל, מה שמכתיב לה הוצאות קבועות גבוהות מאוד. העיתון שכר עבודה יועצים פיננסיים שיתכנו עבורה תכניות חיסכון לפנסיה. מה שיצא זה שגם אם היא תסכן הכל ותחסוך דרך השקעה בבורסה, וגם אם תקבל תשואה גבוהה באופן קבוע, אם תפסיק לעבוד בגיל 65, ייגמר לה הכסף בגיל 81.

הנקודה המעניינת בסיפור היא כמובן שאביה היה קצב בעל עסק משלו. הוא נפטר בגיל 52, ואמה נפטרה בגיל 65, מה שמסביר את העבודה שהיא לא הבעלים של העסק של אבא שלה. אבל, אפשר ללמוד משהו מהסיפור הזה, שמופיע רק כבדרך אגב בכתבה, במיוחד כשהיועצת הפיננסית מסבירה שלהיות בעל עסק זו דרך מצוינת לחסוך לפנסיה (הדרכים האחרות שהיא מזכירה הן חיסכון או בעלות על נדל"ן).

"אני משלמת מיסים וסומכת על המדינה שתממן את הפנסיה שלי" מסכמת הקצבית, שמחפשת משקיעים שיפתחו איתה מעדניה. בכך, מצליחה הכתבה להעביר מסר חיוני.

אפילו כשהוא משלם מיסים, מי שסומך על המדינה, עלול למצוא עצמו, חס וחלילה, חסר כל.
נכתב על ידי אבי , 28/3/2005 13:54  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אבי ב-30/3/2005 10:41





© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאבי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אבי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2026 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)