לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

אובייקטיביזם - מטפיסיקה של תכלית


שטייניץ, תוריד מיסים
כינוי:  אבי

בן: 57





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2014    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

חזון מרד הנפילים מתגשם בימינו


מתוך מאמר בוול סטריט ג'ורנל:

"... המסר של מרד הנפילים פשוט: כל הפוליטיקאים מגיבים באופן זהה למשברים כלכליים - בדרך כלל משברים שהם עצמם יצרו - הם מגבירים את התכנון הממשלתי, החקיקה והפיקוח. אלה, בתורם, מחוללים הרס ועוני נוספים, מה שגורם לפוליטיקאים ליצור עוד תכנון ממשלתי... וכך זה נמשך עד שהכלכלה כולה קורסת תחת נטל המס והרגולציה, שהפוליטיקאים כופים עלינו בשם השוויון והרצון הטוב.

... קטע בלתי נשכח מתוך מרד הנפילים מתרחש כשהפוליטיקאים בוושינגטון מצליחים לשתק את הכלכלה לחלוטין. מתוך ייאוש הפוליטיקאים פונים לג'ון גאלט ומתחננים בפניו להציל את הכלכלה. הדיון איתו נשמע כאילו הוא מתרחש היום:

גאלט: אתה רוצה שאהיה דקטטור כלכלי?

מר תומפסון: כן!

גאלט: ואתה תציית לכל פקודה שאתן לך?

כן!

אוקיי, בטל את מס הכנסה.

לא! צרח מר תומפסון וקם על רגליו. אי אפשר לעשות את זה... כיצד אשלם לעובדי המדינה?

פטר את עובדי המדינה.

לא!

לבטל את מס הכנסה. זה בוודאי ידחף את הכלכלה קדימה. אבל מר אובמה והדמוקרטים רוצים לעשות את ההיפך: להכביד את מס הכנסה "למטרות הגינות" כפי שאמר מר אובמה."

אני ממליץ בכל פה לקרוא את המאמר במלואו: 

The Wall Street Journal: Steven Moore, 'Atlas Shrugged': From Fiction to Fact in 52 Years

 

מה יהיה עם הכלכלה הישראלית? 

כמובן, אם אתה עובד מדינה, מה אכפת לך. החוק קובע שחייבים לפרנס אותך ושאם מפטרים אותך חייבים לכלכל אותך עד סוף ימיך. חד וחלק, ובלי קשר למה שעשית בעבודה וכמה עלית למשלם המיסים עד כה, החוק מחייב את המדינה לפרנס אותך לעולמי עד.

השבוע אמרו בעיתון שהצפי לשנת 2009 הוא ירידה של 60 מיליארד שקלים בהכנסות המדינה ממסים. העניין הוא, שבניגוד למשבר שאחרי מלחמת יום-כיפור, כבר אין את האמריקנים שילוו לנו כסף. (תיקון טעות, ב-1992 ממשלת ישראל עדיין לוותה כסף אמריקני, אפילו שהבנקים בארץ הציעו להלוות לה כסף זול בהרבה. נתניהו ב-1996 היה ראש הממשלה הישראלי הראשון שהקטין את החוב לארה"ב). האמריקנים כבר מודים שכל הכסף ששפכו על הצלת הכלכלה בספטמבר-אוקטובר, הלך פח.

אם אין ממי להלוות, מאיפה יביאו דמי אבטלה ופנסיות לכל? הממשלה יכולה להדפיס כסף. אבל אז היא יוצרת אינפלציה, גורמת לעלית מחירים ודופקת את אלה שהיא מפרנסת. אפשרות שלישית היא מה שעשו פה ב-1985: הדפיסו כסף אבל אסרו על העלאת מחירים. היתה אינפלציה של 20% לשנה, אבל היה אסור להעלות מחירים ולהצמיד משכורות כדי להדביק את ההתייקרות. התוצאה היתה פשיטת רגל גורפת של המעמד הבינוני בישראל. היום בישראל, כמעט כל האוכלוסיה שכירה וחוסכת בחסות המדינה.

אם מה שישראל תעשה היום, איסור על העלאת מחירים לא יהרוס את המעמד הבינוני, כי כבר אין כזה. הוא ישלח שכירים נוספים לקבל דמי אבטלה ויהיו עוד ועוד אנשים שהממשלה תצטרך לפרנס, ומאידך יהיה לה עוד פחות מה לתת להם.

מה שישראל צריכה לעשות היום זה לשלוח את הכלכלה לחופשי.
נכון, יש לא מעט אנשים - וניקח את מגזר ההיי-טק בהכללה גסה - שכלכלתם תלויה בהצלחת החברות בהם הם עובדים למכור את תוצרתה לארה"ב ומערב אירופה שכלכלתן בכי רע. נניח שכולם בהיי-טק יהיו מובטלים בקרוב. מה יעזור להם שלא יהיה מס הכנסה?

מה שיהיה זה, שהם ילכו לעבוד במשהו שהוא לא היי-טק.

סביר להניח שכבר לא יהיה להם עבור מי לפתח תוכנה (שוב, זו הכללה גסה). אבל, אם לא תהיה רגולציה, נגיד שאפשר יהיה לעבוד כעצמאי בלי לבוא במגע עם מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי, ואז לאנשים יהיה תמריץ לעשות דברים שהם לא עשו עד היום. את הנטו שמקבלים בהיי-טק אפשר להשיג באמצעות ברוטו ענקי שמשלמים בהיי-טק, ואפשר להשיג ללא רגולציה ומיסים בעבודה בכל ענף כמעט.

לו ישולחו לחופשי, האנשים האלה לא ירעבו.

מי שירעב זה עובד המדינה. זו ה"הגינות" שאובמה מדבר עליה (ודיברו עליה פרס ב-1985 ורבין ושוחט ב-1992 וסביר להניח שלא מעט פוליטיקאים ישראלים בעוד חודש).

(עכשיו הזמן לתהות מי יקנה דלק ותחמושת לחמש מאות הטנקים שנמצאים היום בעזה ולא מצליחים להביס את רוצחי הילדים מהחמאס. את התוצאות של עופרת יצוקה אפשר להשיג באלפית התקציב וזה כבר נושא למאמר נפרד.)

שילוח הכלכלה הישראלית לחופשי יזיק למערכות שלמות של עובדי מדינה, אבל גם יכניס להסטוריה את הפוליטיקאי שיהיה מספיק אמיץ לעשות את זה. הוא גם יציל את משלם המיסים ואת הכלכלה הישראלית עצמה, אבל זה באמת מישני.

נכתב על ידי אבי , 17/1/2009 00:53   בקטגוריות בחירות 2009, מיתון, עופרת יצוקה  
10 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אבי ב-19/5/2009 13:14
 



אם כבר הממשלה שופכת כסף


לאחרונה נשמע בארה"ב טיעון לפיו, אם כבר הממשלה שם שופכת כסף בכל כך הרבה תחומים, למה שלא תשפוך אותו על מקצוע הכתיבה לענפיו. הם מזכירים איזו תכנית אמריקנית מתקופת הניו-דיל בה הממשלה שילמה משכורות לששת אלפים ושש מאות אנשים כדי שיעסקו בכתיבה וישמרו את המקצועיות שלהם.
תפוקת 6600 הכותבים, על פני שמונה שנים, היתה 1000 ספרים. לנוכח התפוקה העלובה, אני מאוד מקווה שבישראל לעולם לא יהיה פרויקט כזה.
בישראל יוצאים כ-7000 ספרים בשנה. יש יותר ממאה-אלף בלוגים (סביר שמחצית הבלוגרים מנסים להוציא ספרים). גם אני מתכנן להוציא לאור מספר לא קטן של ספרים (ומתבאס שאין לי business case). ככה זה, יצא שאנחנו עם חכם.
למה להרוס את זה?
אני לא טוען, חלילה, שהמסחור יהרוס את הכתיבה. אני טוען שכניסת הממשלה לענף תהרוס את הכתיבה.
חוק טבע הוא שכל מה שהממשלה נוגעת בו, נעשה על הצד הפחות טוב. אפשר לעיין בנתוני הפרויקט האמריקני (לינק לעיל). ספר אחד לשישה אנשים על פני שמונה שנים הוא שני אחוזים של ספר לכותב לשנה. אם ספר משול למאתיים פוסטים בבלוג, נקבל בלוגר שכותב ארבעה פוסטים לשנה. זו תוצאה עלובה בכל קנה מידה.
אמנם אני מדבר כאן על כמות ולא על איכות, אבל, גם אם נקבל שאין קשר בין איכות לכמות (אני לא מקבל את הטיעון הזה, שכן אי אפשר להגיע לאיכות אם לא עובדים עליה, ועבודה פירושה כתיבה. הרבה כתיבה), מי שכותב כל כך מעט לעולם לא יצליח לכתוב ספר.
אני לא נכנס לשאלה מה צריכים להיות התנאים לכתיבת ספר. עובדה היא שיוצאים בישראל 7000 ספרים לשנה. תוספת של מאה-ומשהו ספרים לשנה במימון ממשלתי (אלף הספרים על פני שמונה שנים) בטלה בשישים.
פשוט חבל על הכסף של משלם המיסים. ירצה - יתכבד ויכתת רגליו עד חנות הספרים. הוא כבר ימצא משהו טוב לקרוא גם ללא עזרת הממשלה. 
נכתב על ידי אבי , 25/12/2008 12:54   בקטגוריות מיתון  
40 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של גליתחתן ב-30/12/2008 00:30
 



להצמיד חשבונות ארנונה וחשמל גם למדד שלילי


מדד ירד בדרום ספרד. הקניה השבועית בסופרמרקט תרד מ-500 שקלים ל-497. היפ היפ.
דפלציה זה דבר טוב כי זה מכריח אותי להתייעל אל מול ההכנסות הקטנות. (למעשה, כולנו חיים מדי פעם בדפלציה: בכל פעם שההכנסה יורדת (נניח, עקב פיטורים) ואנחנו חותכים בהוצאות, אנחנו חווים דפלציה.)
זה טוב גם כי כח הקניה שלי גדל.
כמובן, דפלציה לא נעשית בהתנדבות. מי שמוריד את מחיר המוצרים שלו עושה את זה כדי שהלקוחות שלו לא יעלמו. לדוגמא, לפני כמה שבועות התקשרו אלי מחברת הסלולר והעבירו אותי למסלול זול בעשרים אחוזים מזה שנמצאתי בו.
אלא, שיש הוצאות שמחיריהן לא יורד כשהמדד יורד.
אלה הוצאות על מוצרים שמי שמוכר אותם לא חושש שהלקוחות שלו יברחו ויקנו אצל המתחרה.
יש רק גוף אחד כזה שלא פוחד מתחרות: המדינה.
מחירי חשמל, ארנונה ומים מסופקים על ידי המדינה בלי שתהיה לאף אחד מאיתנו האפשרות להגיד "אוקיי, חצי שקל לקילו-וט-שעה זה קצת הרבה בשבילי, אני עובר ספק".

אני מציע שהמתמודדים לכנסת הבאה יודיעו שיחוקקו חוק שיכריח את המדינה להצמיד את מחירי השירותים שהיא נותנת גם למדדים שליליים.


מילה טובה למדינה: החל מהחודש הבא נשלם כולנו מעט פחות מס הכנסה. הכי שיחקו אותה ה"עניים": יהיו עוד אנשים שיפסיקו לשלם מס הכנסה כליל.
נכתב על ידי אבי , 17/12/2008 09:05   בקטגוריות מיתון, בחירות 2009  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אבי ב-21/12/2008 00:05
 




דפים:  

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאבי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אבי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)