לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

יומנו של הסוכן ק.

אם אין אני לי, מי לי? וכשאני לעצמי, מה אני? ואם לא עכשיו, אימתי?

כינוי:  הסוכן ק.

בן: 40

ICQ: 244070704 

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
12/2003

היה שמח בחלקך (או: אל תחמוד!)



לעתים נראה לנו כי אחרים מצליחים טוב יותר מאיתנו. יש להם את מה שלנו אין, הם קיבלו את מה שלא הצלחנו, הם התקבלו לאן שלא התקבלנו, ובכלל תמיד יש להם מזל ולנו אין. תמיד זיכרו כי הצלחותיהם מפורסמות ואולי אף מנופחות, ואילו כשלונותיהם מוצנעים ומוסתרים.

אמנם אין סיבה להתעלם מההצלחה, ולשאוף אליה לא מזיק - זו נקראת תחרות, אשר משפרת את כולם. אך לחמוד בהצלחתו הספציפית של אדם מסוים היא בעצם התעלמות מהצד הרע של אותה הצלחה. במקום לנסות להסביר עוד, אני פשוט אתן מספר דוגמאות, אנונימיות אך אמיתיות לחלוטין.

- קרוב משפחה שלי השתחרר מהצבא בשל בעיה בריאותית. טוב לו? אולי, אבל לא הייתי רוצה את אותה בעיה בעד שום דבר בעולם.
- לקרובת משפחה שלי היה חבר במשך שנתיים כבר. טוב לה? אולי, אבל הם לא הכי הכי הסתדרו, ועכשיו נפרדו, אז אני אישית הייתי כבר מעדיף לקחת את הזמן עד למישהי מתאימה לי באמת.
- לאחר שהבאתי את המצלמה הדיגיטלית שלי לכיתה לראשונה, עוד מישהו בדיוק הביא את שלו, וזו הייתה פי 2 יותר משוכללת, ואביו השיג אותה בחו"ל באותו המחיר כמו שלי! טוב לו? אולי, אבל האיכות שם פחות טובה, הוא לא ממש יודע לצלם, ויש אצלו בעיה משפחתית שאני לא אפרט אבל בשום אופן לא הייתי רוצה שתהיה לי.
- רוב החברים כבר התגייסו, חלקם למקומות שאליהם רציתי אך לא הצלחתי להתקבל. טוב להם? אולי, אבל אם אני הייתי מתגייס מוקדם יותר, לא היה לי זמן לפתח ידידוּת מדהימה ונדירה.

- חלק מה"מובחרים" בחבורה הלכו להם ליחידות עילית קרביות, אחרים ליחידות עורפיות משוכללות וסודיות, ואחרים לעתודה כזאת ואחרת. טוב להם? אולי, אבל לא הייתי רוצה לצאת פעם בהמון זמן, לא הייתי רוצה לחתום עוד המון בקבע ולהיות ללא יכולת לספר כלום מהשירות, וגם לא הייתי רוצה להתקע מחוץ לחברים ואח"כ להתגייס כשכולם כבר משתחררים, בהתאמה.
- הרבה אנשים נוסעים במכונית ואני באופניים. טוב להם? אולי, אבל הם אלה שנתקעים בפקק ואני זה שממשיך לנסוע.

כן, לי טוב כמו שאני, כי כשאני מצליח במשהו אני יודע שזה באמת מבחינתי, וכשאחרים מצליחים לעתים זה רק למראית עין.

אבל לפעמים באמת פשוט רע, ונראה שלכולם טוב יותר. אנשים לא מספרים על צרותיהם, אך לעתים שלהם למעשה הרבה יותר גדולות משלך. שוב, להמחשה אופטימלית, מספר דוגמאות, הפעם כלליות.

- רבת עם ההורים? זכור שיש כאלה שרבים עם ההורים כל הזמן.
- אתה רב עם ההורים כל הזמן? זכור שיש כאלה שאין להם הורים לריב איתם.
- ההורים משגעים אותך מרוב אכפתיות? זכור שיש הורים שלא אכפת להם.
- אתה טוב במחשב אבל שלך ישן מדי? זכור שיש כאלה עם חדש אבל לא יודעים מה לעשות איתו.
- יש לך מחשב ואתה לא יודע מה לעשות איתו? זכור שיש כאלה שאין להם בכלל.
- קרה לך משהו רע? זכור כי בכל רע יש גם טוב, ונסה למצוא אותו.
- קרה למישהו אחר משהו טוב שהיית רוצה שיקרה לך? זכור כי בכל טוב יש גם רע.
- רע לך? נחמה פעוטה, אך זכור כי יש כאלה שרע להם יותר.
- טוב לך? שמח בחלקך.
- משעמם לך? קרא בלוגים וכתוב משלך.
- יש לך הערה או הארה? הגב לקטע.
- אין לך מה להגיב? העיקר שתפנים את מה שרשמתי.
- רוצה כבר לסיים לקרוא את הקטע הזה? טוב, זה עוד רגע נגמר.
- לא רוצה לסיים לקרוא? טוב, יש עוד ארכיון של כתביי.

[קטע זה נכתב בלשון זכר בטעמי נוחות אך פונה לכולן וכולם...]
נכתב על ידי הסוכן ק. , 22/12/2003 10:14  
17 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של הסוכן ק. ב-25/12/2003 23:25



34,717
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , אקטואליה ופוליטיקה , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להסוכן ק. אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הסוכן ק. ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2026 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)