לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

באת, קראת, הגב/י!


כבר לא פרטי - זה נהיה פורנבלוג, אני יודעת. אבל זה רק כי אני צריכה לזכור איכשהו את כל זה... במיוחד לעת זקנה... וזה לא שיש לי סקס. מה שיש זה מה שפה. נדיר אבל איכותי (ברובו)(בשאיפה)

כינוי: 

בת: 52

Google: 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


5/2008

מדהים כמה זה טעים


הכל התחיל ממקררים עמוסים בגבינות. 

בחרתי קופסת טירמיסו להרכבה - החזרתי

בחרתי קופסת גבינה פרורים - החזרתי

בסוף לקחתי הביתה 500 גר גבינה לבנה 5% עם ריבת אוכמניות בטופ (כמו מילקי מנופח בצבעים לא נכונים) והיא שכבה אצלי במקרר והציקה לי מנטלית.

מכיוון שאני בעניין ה- להפטר מכל הדברים שמציקים לי מנטלית אחרת לא יבואו הצירים האמיתיים - ישבתי היום, כל היום וחיפשתי את המתכון האולטימטיבי. כהרגלי, עשיתי מיש-מש. שלא כהרגלי, יצא מעולה שלא להאמין כמה טוב יצאה העוגה הזו.

הנה מתכון, מחר אולי תהיה תמונה, אם אספיק לצלם לפני שהיא תיגמר, בהנחה שהיא בכלל תשרוד עד הבוקר, ככה היא טובה.

 

וואלה - עוגת גבינה אפויה, ממש קלה, עם הפתעות

קודם כל ולפני שחושבים בכלל - לכוון תנור ל- 130 מעלות.

 

לעוגת גבינה אפויה, חייבת להיות תחתית בצק יציבה יחסית, אחרת לא יהיה מה שיחזיק אותה בזמן העדין הזה, מהרגע שהיא יוצאת מהתנור ועד שהיא מתיצבת. אני בחרתי בתחתית פרורי בסקוויטים פשוטה:

חבילה קטנה, כמעט מלאה, של ביסקוויטים פושטיים. נראה לי נשארו שם 130 גרם, שלולי ריסקה עם פטיש שניצלים, בקערת פלסטיק, בצורה שווה למדי. כלומר, את הרוב לפרורים ממש דקים אבל עדיין נותרה נוכחות של פרורים גדולים יותר, בגודל חצי סנטים בערך. לזה הוספנו 100 גר חמאה מהמיקרו, ערבבנו טוב ושיטחנו בתבנית קפיצית עגולה, מס. 24 (26 היה עדיף).

 

המרקם של עוגת הגבינה, חייב להיות עשיר, נימוח וקרמי. בלי טעמי לוואי של פודינג ובלי מרקם של ג'לטין (זה למה חיפשתי יום שלם ובסוף עשיתי מיש-מש משלי).

ערבבנו 500 גר' גבינה לבנה 5% + 250 גר' גבינה לבנה 9% + גביע קטן של שמנת חמוצה + חצי כוס סוכר.

הפרדנו 4 ביצים. הקצפתי חלבונים וקיפלתי לגבינות. הקצפתי חלמונים וקיפלתי לגבינות. מיסננתי דק, 3 כפות קמח תופח וקיפלתי בעדינות ובנחישות פנימה ומעכתי את כל הגושים (אפשר קמח רגיל ואפשר קורנפלור ואפשר אפילו פודינג וניל. כל עמילן הולך והמתכון המקורי, היה בלי). אפשר לשחק גם עם אחוזי השומן בגבינות אבל כדאי לשמור על יחס נוזליות / עמילן.

שפכתי חצי מהתערובת לתבנית, החבאתי קוביות שוקולד מריר (הפתעה) ועליהם את שארית התערובת.

 

מרכיבים בתחתית התנור - תבנית עוגיות נמוכה, לתוכה שופכים מים. מעליה, תבנית רשת, עליה ניצבת העוגה ומכוונים שעון לשעה וחצי.

 

אחרי שעה וחצי, יוצאת מהתנור עוגה מופלאה, מוצקה, עם טופ לבן, נוטה מעט לבז', רך למגע.

לא התאפקתי ופרסתי לי פרוסה, עוד לפני שמרחתי למעלה ריבת אוכמניות. 

 ========

בהפתעה - אפשר להחליף את השוקולד בדובדבנים מגולענים. כשהשוקולד מתקרר הוא יוצא גושי מדי לעוגה.

נכתב על ידי , 29/5/2008 23:29   בקטגוריות אוכל, חגים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



29,420
הבלוג משוייך לקטגוריות: 30 פלוס , סקס ויצרים , המתמודדים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבילי לום אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בילי לום ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)