זה היום ה- 201, השבוע ה- 29, החודש ה-7 להתהוותך.
אני קמה בבוקר ומכינה קציצות ממה שיש בבית: בשר טחון, שאריות פירה, 2 עגבניות רכות וקישואים. תמיד קישואים.
ערבבתי את הבשר עם שאריות הפירה, הוספתי ביצה אחת, מלח, פפריקה ושום. התערובת יצאה טיפה לחה, אז נתתי לה לנוח ולהתגבש ובינתיים הכנתי רוטב.
לקוביות בצל שכבר הזיעו 10 דקות בסיר, הוספתי פרוסות ורבעי פטריות, שיזיעו ביחד.
כשדרדלה, הוספתי קוביות של עגבניות רכות. ללא קליפה שעלולה להתקע בשיניים, אבל את הגעינים החמצמצים השארתי.
הוספתי גם קוביות גדולות של קישואים בלי קליפה. (חייבים להסיר את קליפת הקישוא. היא מרה, מגעילה ויכולה להרוס סיר שלם של תפארת היצירה)
מוסיפים מלח ונותנים לקישואים להוציא נוזלים.
בינתיים תערובת הבשר נחה דיה ואפשר ללבב ממנה קציצות שמנמנות, לצפות כ"א בפרורי לחם ולטגן בשמן רדוד במיוחד, עד שימצקו.
מוסיפים לסיר כוס וחצי מים רותחים, ומשליכים לתוכו את הקציצות המטוגנות, לשחיה של שעה בערך.
התקשרתי הביתה. אמרו שיצא מצויין. במיוחד על קוסקוס.
עוד 80 יום פלוס מינוס, תצאי לעולם
שתהה בקיעתך חלקה וקצרה ונטולת מכאובים מיותרים. לי ולך.
* מקום ראשון בחיפוש עוף עם קישואים - אם זה הז'אנר המנצח, אני הולכת איתו.