לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

באת, קראת, הגב/י!


כבר לא פרטי - זה נהיה פורנבלוג, אני יודעת. אבל זה רק כי אני צריכה לזכור איכשהו את כל זה... במיוחד לעת זקנה... וזה לא שיש לי סקס. מה שיש זה מה שפה. נדיר אבל איכותי (ברובו)(בשאיפה)

כינוי: 

בת: 52

Google: 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מדהים כמה זה טעים


הכל התחיל ממקררים עמוסים בגבינות. 

בחרתי קופסת טירמיסו להרכבה - החזרתי

בחרתי קופסת גבינה פרורים - החזרתי

בסוף לקחתי הביתה 500 גר גבינה לבנה 5% עם ריבת אוכמניות בטופ (כמו מילקי מנופח בצבעים לא נכונים) והיא שכבה אצלי במקרר והציקה לי מנטלית.

מכיוון שאני בעניין ה- להפטר מכל הדברים שמציקים לי מנטלית אחרת לא יבואו הצירים האמיתיים - ישבתי היום, כל היום וחיפשתי את המתכון האולטימטיבי. כהרגלי, עשיתי מיש-מש. שלא כהרגלי, יצא מעולה שלא להאמין כמה טוב יצאה העוגה הזו.

הנה מתכון, מחר אולי תהיה תמונה, אם אספיק לצלם לפני שהיא תיגמר, בהנחה שהיא בכלל תשרוד עד הבוקר, ככה היא טובה.

 

וואלה - עוגת גבינה אפויה, ממש קלה, עם הפתעות

קודם כל ולפני שחושבים בכלל - לכוון תנור ל- 130 מעלות.

 

לעוגת גבינה אפויה, חייבת להיות תחתית בצק יציבה יחסית, אחרת לא יהיה מה שיחזיק אותה בזמן העדין הזה, מהרגע שהיא יוצאת מהתנור ועד שהיא מתיצבת. אני בחרתי בתחתית פרורי בסקוויטים פשוטה:

חבילה קטנה, כמעט מלאה, של ביסקוויטים פושטיים. נראה לי נשארו שם 130 גרם, שלולי ריסקה עם פטיש שניצלים, בקערת פלסטיק, בצורה שווה למדי. כלומר, את הרוב לפרורים ממש דקים אבל עדיין נותרה נוכחות של פרורים גדולים יותר, בגודל חצי סנטים בערך. לזה הוספנו 100 גר חמאה מהמיקרו, ערבבנו טוב ושיטחנו בתבנית קפיצית עגולה, מס. 24 (26 היה עדיף).

 

המרקם של עוגת הגבינה, חייב להיות עשיר, נימוח וקרמי. בלי טעמי לוואי של פודינג ובלי מרקם של ג'לטין (זה למה חיפשתי יום שלם ובסוף עשיתי מיש-מש משלי).

ערבבנו 500 גר' גבינה לבנה 5% + 250 גר' גבינה לבנה 9% + גביע קטן של שמנת חמוצה + חצי כוס סוכר.

הפרדנו 4 ביצים. הקצפתי חלבונים וקיפלתי לגבינות. הקצפתי חלמונים וקיפלתי לגבינות. מיסננתי דק, 3 כפות קמח תופח וקיפלתי בעדינות ובנחישות פנימה ומעכתי את כל הגושים (אפשר קמח רגיל ואפשר קורנפלור ואפשר אפילו פודינג וניל. כל עמילן הולך והמתכון המקורי, היה בלי). אפשר לשחק גם עם אחוזי השומן בגבינות אבל כדאי לשמור על יחס נוזליות / עמילן.

שפכתי חצי מהתערובת לתבנית, החבאתי קוביות שוקולד מריר (הפתעה) ועליהם את שארית התערובת.

 

מרכיבים בתחתית התנור - תבנית עוגיות נמוכה, לתוכה שופכים מים. מעליה, תבנית רשת, עליה ניצבת העוגה ומכוונים שעון לשעה וחצי.

 

אחרי שעה וחצי, יוצאת מהתנור עוגה מופלאה, מוצקה, עם טופ לבן, נוטה מעט לבז', רך למגע.

לא התאפקתי ופרסתי לי פרוסה, עוד לפני שמרחתי למעלה ריבת אוכמניות. 

 ========

בהפתעה - אפשר להחליף את השוקולד בדובדבנים מגולענים. כשהשוקולד מתקרר הוא יוצא גושי מדי לעוגה.

נכתב על ידי , 29/5/2008 23:29   בקטגוריות אוכל, חגים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות ברוטב קישואים *


זה היום ה- 201, השבוע ה- 29, החודש ה-7 להתהוותך.

 

אני קמה בבוקר ומכינה קציצות ממה שיש בבית: בשר טחון, שאריות פירה, 2 עגבניות רכות וקישואים. תמיד קישואים.

ערבבתי את הבשר עם שאריות הפירה, הוספתי ביצה אחת, מלח, פפריקה ושום. התערובת יצאה טיפה לחה, אז נתתי לה לנוח ולהתגבש ובינתיים הכנתי רוטב.

לקוביות בצל שכבר הזיעו 10 דקות בסיר, הוספתי פרוסות ורבעי פטריות, שיזיעו ביחד.

כשדרדלה, הוספתי קוביות של עגבניות רכות. ללא קליפה שעלולה להתקע בשיניים, אבל את הגעינים החמצמצים השארתי.

הוספתי גם קוביות גדולות של קישואים בלי קליפה. (חייבים להסיר את קליפת הקישוא. היא מרה, מגעילה ויכולה להרוס סיר שלם של תפארת היצירה)

מוסיפים מלח ונותנים לקישואים להוציא נוזלים.

בינתיים תערובת הבשר נחה דיה ואפשר ללבב ממנה קציצות שמנמנות, לצפות כ"א בפרורי לחם ולטגן בשמן רדוד במיוחד, עד שימצקו.

מוסיפים לסיר כוס וחצי מים רותחים, ומשליכים לתוכו את הקציצות המטוגנות, לשחיה של שעה בערך.

 

התקשרתי הביתה. אמרו שיצא מצויין. במיוחד על קוסקוס.

 

עוד 80 יום פלוס מינוס, תצאי לעולם

שתהה בקיעתך חלקה וקצרה ונטולת מכאובים מיותרים. לי ולך.


* מקום ראשון בחיפוש עוף עם קישואים - אם זה הז'אנר המנצח, אני הולכת איתו.

נכתב על ידי , 10/3/2008 15:02   בקטגוריות domestic, אוכל  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סנדוויץ מועדף


בגלל שהפסקתי לעשן, חזרתי לאכול  (פחממות)

ובגלל שחזרתי לאכול (פחממות) השמנתי נורא

ובגלל שהשמנתי נורא ממילא, מ'כפת לי מאיזה סנדויץ או שניים בבוקר ועוד כמה בערב

במיוחד מאילו שעשויים מטוסט של לחם דגנים, עליו סחוג ירוק, עליו סלט חצילים ירוק, עליו חציל קלוי ועליו פטה קשה - יאממי

 

זה של הבוקר, כבר היה יותר מתוחכם:

לחם דגנים קלוי + חצילים ירוק מעורבב עם פטה מעוכה + פרוסות דקיקות של מלפפון (כי העגבניות עוד לא הבשילו) - ממממ.. טוב.

(באופן טבעי, נגמרו החצילים)

 

מתבקש - הוראות הכנה קצרות לסלט חצילים ירוק. מתכון עם המון הפסקות לימי שבת נינוחים:

קונים חצילים קלים בסופר, מנקבים בהם חורים עם מזלג ושולחים לתנור בחום בינוני גבוה למשך כשעה, שעתיים עד שרך אבל לא יותר מדי (על הדרך אפשר להוסיף לתבנית גם פלפלים, כרובית, בטטה, קישואים ומה שיש במקרר)

כשהחצילים רכים ולא רכים מדי וגם התקררו קצת בחוץ, מקלפים אותם ומניחים במסננת להגיר נוזלים כשעה.

אח"כ מרסקים במיקסר עם מעט שמן קנולה, מלח ושום ויוצא מעדן נפלא בגוון ירוק בהיר אלא אם כן החצילים לא היו צעירים ואז יוצא מעדן מריר או נשרפו מדי בתנור ואז יוצא מעדן ירוק כהה, בכל מקרה קשה ממש להרוס את זה וטעים במיוחד עם בצל קצוץ ו/או עגבניה ו/או גבינה מלוחה כלשהי, במיוחד פטה.

נכתב על ידי , 16/10/2007 12:06   בקטגוריות domestic, אוכל  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוף עם קישואים בסיר אחד ומינימום לכלוך


הגעתי לשלב ההיפראקטיבי, אז אני מבשלת באמצע הלילה וזה מה שיצא:

לטגן 8 שוקיים או כמה שיש, עד שלבן ולהוציא.

באותו הסיר, לטגן קוביות בצל שלם, עד ששקוף.

להוסיף 4 שיני שום דפוקות וקצוצות

פסים של גזר אחד גדול - מקלפים את הקליפה הדקה של הגזר ואז ממשיכים לקלף, פסים פסים, לתוך הסיר. נשאר פס דקיק ואותו כבר פורסים. כן, ישר לסיר.

מוסיפים את כל העגבניות שיש במקרר. אלו שכבר לא תשימובסלט, אבל לא את הרקובות. אותם לפח.

כפית פפריקה מתוקה. רצוי מרוקאית בשמן.

אופס - בדיוק שמתם לב שצריך לנקות את מגירת הירקות. שימו מכסה על הסיר, אש נמוכה ולמלאכה.

כשהמגירה נקיה ומנוגבת וכל הירקות השווים בתוכה, רצים לבדוק מה עם הסיר. הכל הצטמצם ורך ונימוג. זה זמנם של עגבניות נוספות, חתוכות, מחצי קופסת שימורים וחצי ממנה מים.

הרבה מאד קישואים - לקלף, לחתוך לפלחים (רבעים גדולים לאורך ואז שלישים לרוחב) וישר לסיר. 

או אפונה או שעועית ירוקה או בטטות או מה שיש. לא לערבב.

להמליח

להחזיר את השוקיים

להרתיח

כשרותח, להנמיך את האש ולכתוב פוסט.

הריח ממלא את הבית. זה הזמן להנמיך את האש למינימום.

מחר יהיו תמונות אם ישאר משהו כשאחזור הביתה

-

* בלי לנקות באמצע, זה לא יוצא אותו דבר (ארומת אקונומיקה דקה) 

** כל זה, במקום לכתוב מסמך עבודה חשוב מאד ומשעמם עוד יותר

 

לילה טוב 

 

נכתב על ידי , 20/11/2006 02:26   בקטגוריות אוכל  
22 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת תות בננה ©


יש לי מחית בננה ורסק תות ואני ממש רוצה לעשות מזה עוגה(1). ביחד(2).

זה לא כל כך פשוט כמו שנשמע ואין שום מתכון בכל השמינטרנט הזה וגם לא בספרים אצלי בבית, שמצליח לקמבן ביחד את המרכיבים האלה, לכלל עוגה אחת(3),

אז אני חייבת להמציא לי משהו (4).

צפויים דיווחים שוטפים מהשטח.


עדכון 20:21 - אלתרתי על בסיס של עוגת גבינה אפויה. חילקתי את המלית לשני חלקים(5). לאחד הוספתי מחית תות ולשני מחית בננה. אח"כ מזגתי אותם על הקלתית תוך ערבוב עדין והיידה לתנור.

נכון לעכשיו, לעוגה יש ריח משגע של תות. לפני האפיה, הצבעים היו מובחנים ביותר ועכשיו הכל קיבל גוון בז' חרוך מעט.

העוגה מתייצבת בתנור ואני מעט מפחדת לגעת בה שמא תתרסק.

אולי עוד שעה שעתיים נוכל לטעום.

 

תרגום בגוף הסרט:

(1) אני משחקת אותה עקרת בית חסכנית ומוצאת שימוש לשאריות פרי נבול על גבול המרקיב

(2) אמרתי חסכנית. אין סיכוי לשתי עוגות

(3) באמא שלי, כבר יומיים שאני מחפשת. אפילו באנגלית שאז צריך גם לעשות המרת כמויות

(4) הנה באה קטסטרופה

(5) שקר גדול ושחור - המחיות כבר היו בשתי קערות נפרדות, והעוגה הנוראית שבחרתי דורשת להקציף לחוד 4 מרכיבים שונים. בעצלנותי, הקצפתי כל מרכיב ואז חילקתי בין הקערות. לא לעשות ככה בבית.

 


יצא משהו משהו, כשפורסים את העוגה אפשר לראות גוונים של וורוד וצהוב. הנה המתכון:

כלים:

תבנית קפיצית 26 ומעלה (ניסיתי 24 וגלש)

מליון קערות

מרית

מקצפה חשמלית (יש לזה שם לא?)

תנור - 180 מעלות טורבו

לבצק:

75 גר' חמאה רכה

70 גר' סוכר

ביצה

130 גר' קמח תופח מאלוי

להקציף חמאה רכה עם סוכר. להוסיף ביצה ולהמשיך להקציף עד שאוורירי ביותר. לנפות את הקמח לקצף ולערבב. יוצא בצק רך ודביק. ככה זה טוב. למרוח אותו על תחתית התבנית בידיים רטובות אחרת לא הולך וכדאי גם לכסות את הדפנות.

עכשיו להדליק תנור ל- 180 מעלות.

למלית:

2 בננות בשלות מעוכות + חצי לימון סחוט שלא ישחירו

סלסלת תותים שטופים שנחו עם 2 כפות סוכר יממה לפחות ורוסקו בבלנדר סטיק

500 גר' גבינה לבנה 9% ומעלה

3 ביצים מופרדות

50 גר' סוכר

2 כפות גדושות קורנפלור

מיכל שמנת מתוקה

מקציפים חלמונים ושליש מהסוכר. כשאוורירי ובהיר, מוסיפים קורנפלור מנופה, מאחדים ומקפלים לתוך הגבינה. להלן תערובת מרכזית.

מקציפים חלבונים עם שליש נוסף מהסוכר. כשיציב ולא גולש מהקערה כשהופכים אותה, מקפלים למרכזית.

מקציפים שמנת מתוקה. כשיציב, מעבירים למרכזית כמו קודם.

מחלקים את המרכזית החדשה המאוחדת, לשתי קערות ומקפלים כל אחד לתערובות הטעם: מחית בננות ורסק תותים. קיבלנו שתי קערות גדושות מוס. אחת בטעם בננה והשניה בטעם תות.

עכשיו מגיע הקטע הטריקי, צריך לשפוך אותם לתבנית בלי ליצור תערובת אחידה אלא מן גלים של צבע, כמו בעוגת שיש ורודה צהובה. כדי להשיג את האפקט יש לעבוד בזהירות. אם היו לי שלוש ידיים היה עדיף אבל תחת אילוצי המבנה, הבאתי שפליכתות של תערובת לסרוגין. קשה להסביר. תאלטרו.

את כל הכבודה לתנור שהספיק להתחמם עד עכשיו, למשך שעה.

אחרי שעה לכבות את התנור ולא לפתוח את הדלת. אני חוזרת, לא לפתוח. להמתין חצי שעה אפילו שקשה עם ריח התות בכל הבית. 

עברה חצי שעה? עכשיו אפשר להוציא את העוגה מהתנור ולהסתכל איך היא מתייצבת יפה עוד כמה שעות טובות.

למחרת אפשר לאכול.

נכתב על ידי , 22/2/2006 18:00   בקטגוריות אוכל  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
29,420
הבלוג משוייך לקטגוריות: 30 פלוס , סקס ויצרים , המתמודדים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבילי לום אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בילי לום ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)