הפיליפינים : הפגנות הענק בדרישה להדיח את הנשיא ו8את ממשלתו ממשיכול לצבור תנופה, יותר מ 65000 הפגינו אתמול.
הפיליפינים : מפגינים מיליטאנטיים פרצו למשרד החקלאות הפיליפיני, 10 מפגינים נפצעו תוך כדי הפריצה. המפגינים השטלתו על המשרד ומנעו את המשך העבודה, במחאה על מצבם של אוכלוסיית האיכירים הפיליפינית.
אקוודור : בני שבט ההררו הפגינו מול ביניין הפרלאמנט של אקוודור בדרישה לקבלת זכויות על האדמה שלהם.
מכסיכו : האירגונים העממיים של מכסיכו מארגנים מצעד מחאה גדול, בתמיכה בעם הקובני שסובל מהמצור שארה"ב מטילה על האי מזה יותר מ 40 שנה. המצעד יתקיים ב 26 בחודש.
האיטי : תוך שימוש בטנקים ומסוקים , כ 300 חיילי "חיל השלום" של האו"ם תקפו במתקפה צבאית רחבה שכונת עוני בבירת האיטי - פורט או פרינס, כחלק מהקמפיין העקוב מדם של כוחות האו"ם באי לדכא כל התנגדות למשטר הפרו מערבי/אמריקאי שהושלט על האי לאחר שהנשיא הקודם שניסה לעמוד כנגד הבנק העולמי הודח בהפיכה אלימה.
בריטניה : עובדי הניקיון בפרלמנט הבריטי יוצאים לשביתה, איגוד פועלי הניקיון החליט על זה בהצבעה אתמול, העובדים מוחים על העובדה שהם מועסקים על ידי קבלני כוח אדם ולא ישירות ע"י הפרלאמנט ומרוויחים פאונד וחצי פחות משכר המינימום לשעה, ללא זכויות סוציאליות או זכויות אחרות שיש לעובדים קבועים. השובתים יעמידו משמרות עבודה מול הפרלאמנט ולא יאפשרו כניסה של הפוליטיקאים איליו, חוץ מאשר לזמן השאלות שבו 55 חברי פרלמנט הבטיחו להעלות את דרישותיהם ישירות לטוני בלייר.
בוטצואנה : מתיכות גואה בין איגודי העובדים לממשלה במדינה האפריקאית הענייה, האיגודים מאיימים לצאת לשביתה כללית בתחילת אוגוסט מול רפורמה בחוקה העבודה שלדברי האיגודים תפגע קשות בזכויות העובדים. אחד מהדרישות הבסיסיות ביותר של האיגודים היא להחזיר לעבודה 461 עובדים של חברת כריית היהלומים "דאבסוואנה" שפוטרו בגלל השתתפות בשביתה.
מוזמביק : שביתה של למעלה מ 400 פועלים בחברת כותנה בצפון המדינה בדרישה לשלם להם משכורות שלא שולמו מזה שישה חודשים הסתיימה בניצחון. לאחר חודש של שביתה העובדים יקבלו מהחברה את כל המשכורות של ששת החודשים האחרונים בתוספת פיצויים. שביתות יכולות לנצח.
הונ - קונג : בסקר של איגודי העובדים, נמצא ש למעלה מ 50% מהעובדים בעיר עובדים 10 שעות ביום, וכ 90% דיווחו על בעיות רפואיות שהתפתחו בגלל העבודה.
בנגלדש : עובדי הכותנה שהממשלה סגרה חלק מהמפעלים שלהם, קראו לכל העובדים לצאת שלביתה כללית, קריאה שמרבית האיגודים נענו אליה, ומאתמול בנגלדש משותקת בגלל שביתה כללית. הפגנות נערכו בעיר הבירה.
הודו : מורי בתי הספר היסודיים בהודו שנעצרו בהפגנות בזמן השביתה שלהם, הכריזו על שביתת רעב בבתי הכלא, בניסיון לשבור את חומת ההשתקה הממשלתית.
ניגריה : 23,000 המורים השובתים במחוז בניו של ניגריה הודיעו שהם לא יכנעו לאיומי הממשלה כי עם לא יפסיקו את השביתה עד ה 18 בחודש, הם יפוטרו כולם. העובדים הודיעו שיחסמו את הגישה לבתי הספר וימנעו הגעה של מורים אחרים. איגודי התלמידים במדינה הודיעו שיתמכו במורים השובתים ולא יחזרו ללמוד כל עוד המורים שובתים.
זמביה : פועלי מכרות בזמביה שיצאו לשביתה בעד העלאת משכורותיהם, פרצו למשרדי החברה ולקחו מהם את כל הרכוש שמצאו במשרדים, הם גם מנעו מבכירי ההנהלה לצאת מהבניין וזרקו אבנים על המכוניות של ההנהלה במהלך הפגנה אלימה. הפועלים דורשים הכפלה של משכורות הרעב שהם מקבלים היום, למרות שהם אחראים על יצורם של מאות טונות של נחושת שמספקות לחברה שמעסיקה אותם רווחים ענקיים של מיליוני דולרים.
אבו דאבי : 150 עובדים בנגלדשיים שלא קיבלו את המשכורות שלהם יצאו להפגין בבירה. כמו מרבית הפועלים הזרים באבו דאבי שמהווים גם את רוב כוח העבודב בנסיכות הנפט העשירה, גם הם חיים בתת תנאים, ללא אספקה סדירה של חשמל ומים וללא זכויות חברתיות כלשהם.