לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

Memory feeds imagination




מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


6/2009

גס-טרונומיה / דיוויד תורפ ופייר לה-פוסט


 

בספר זה המילים הן רק ליווי לתמונות, אבל כדי לקבל מושג על התמונות הנה 2 דוגמאות:

 

"תאוות בשרים

   בתור מנה שכל כולה כמעט בשר טחון, עשה לעצמו סטייק הטרטר מוניטין מרשימים בהחלט.

   האגדה מספרת שהוא מחולל נפלאות לחיי המין – ועלינו להודות שאיש לא ייחס מעלות שכאלה לזכותו של ההמבורגר הצנוע, למשל.

   עוד מימד למסתורין האופף את סטייק הטרטר מוסיף סיפור המעשה על שמו: כל העניין התחיל, כך מספרים, בפרשת הטטארים של ג'ינג'יס חאן. הם פיתחו להם מנהג, לשים את הבשר מתחת לאוכף ולרכב עליו עד שנתרכך דיו כדי לאוכלו ללא בישול.

   בעניין הטעם אפשר היה בהחלט למצוא מקום לשיפור, אבל המרקם... תאווה לשפתיים."

...

"והנועזת מכולן – המנה האחרונה

   הקינוח טומן בחובו אינספור אפשרויות לכל השוגה בהזיות החשק.

   חיטוביהם הטבעיים של הפירות, סמיכותה הקטיפתית של הקצפת, המרקם העשיר והמסית של השוקולד – אם לא תצליחו להיות פרועים בשלב זה של הארוחה – מוטב שתניחו לכל העניין.

   בדפפים הבאים תמצאו רעיון או שניים העשויים לעורר את סקרנותכם.

   רוב הרעיונות פשוטים מאד, אבל הם מחייבים (כפי שנוכחתם עד כה( שימוש בחומרים המשובחים ביותר, ובהם בלבד.

   אפרסק אחד סמוק לחיים, העשוי ללא רבב, טוב מסלסלה מלאה של פירות חבולים."

 

נכתב על ידי ג'ייס , 11/6/2009 01:13   בקטגוריות סיפרותי  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של The Alchemist ב-11/7/2010 08:22



כינוי:  ג'ייס

בת: 38




9,719
הבלוג משוייך לקטגוריות: 20 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לג'ייס אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ג'ייס ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)