לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מיכל והכפר


חסידת עוגות העולם

Avatarכינוי: 

בת: 46



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
11/2008

עוגיות בננה, אגוזי מלך ושוקולד


אחרי שגמרתי ללכלך על כמה בלוגי אוכל (בלי שמות!) אני מתפנה לעשות את העבודה השחורה בעצמי: אתמול כמה בננות עצובות הסתכלו עלי מהשיש במטבח כאילו קוראות לי לשחרר אותן מיסורי גסיסתן, זה התחבר לחשק הגדול שלי לעוגיות (נהיה ממש קר בחוץ! בבוקר היו -10 מעלות צלזיוס) ולכן חיש קל פתחתי את האתר המצויין של מרתה סטיוארט כי זכרתי שבאחד בגליונות שלה היו עוגיות בננה שגרמו לי לרייר על המתכון ועכשיו, פחות מיממה אחרי שביצעתי בבננות את זממי הן כבר אינן. רציתי לצלם את הבטן של טלכה שבקושי יכל לדחוס את המנה העיקרית אחרי שהוא טחן את רוב העוגיות אבל הוא סרב לכן תאלצו לדמיין איך נראות עוגיות בננה. אני חייבת לציין שהן קלות מאוד להכנה, ממש fool proof יענו - גם אלו שלא חובבים את הבישול והאפיה יצליחו איתן, ממלאות את הבית בריח נפלא והמרקם שלהן עוגתי מאוד.

 

עוגיות בננה, אגוזי מלך ושוקולד/מרתה סטיוארט

(כשלושים עוגיות)

 

מצרכים

כוס קמח

חצי כוס קמח מלא (אפשר להחליף בלבן אם מלא לא זמין)

טיפונת מלח

חצי כפית סודה לשתיה

150 גרם חמאה מרוככת

חצי כוס סוכר לבן

חצי כוס סוכר חום בהיר (דמררה? שכחתי את העבRית שלי...)

ביצה אחת גדולה

כפית וחצי תמצית וניל

חצי כוס בננה בשלה מאוד מעוכה (מעכתי יותר בננות מזה ויצא נפלא)

כוס שיבולת שועל (לא הסוג של ההכנה המהירה!)

150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות או שוקולד צ'יפס

חצי כוס אגוזי מלך שבורים

 

הוראות

 

לחמם את התנור ל 190מעלות צלזיוס שהן 375 פרנהייט. לערבב יחד את הקמחים, מלח וסודה לשתיה ולהניח בצד. לערבב את החמאה והסוכר יחד (במקור להקציף אבל לא היה לי כוח לשטוף כל כך הרבה כלים) עם הביצה, הוניל והבננה. להכניס את תערובת הקמח ולערבב. להוסיף את השוקולד והאגוזים ולערבב.

בתבנית עוגיות מכוסה בנייר אפיה לשים את התערובת בכפית במרווחים של ארבע סנטימטר בין עוגיה לעוגיה - הן תופחות המון. לאפות שלוש עשרה דקות ולקרר על רשת קירור (אם אין, צלחת או תבנית לא חמה יעשו את העבודה). נשמרות כיומיים, נאכלות מהר יותר.

 

הערות: אפשר לוותר על שיבולת השועל אבל היא מוסיפה מרקם נחמד מאוד. אפשר לקצץ בכמויות הסוכר אם רוצים אבל אי אפשר להחליף את  החמאה בשמן כי תצא לכם פיתה במקרה הטוב, מקסימום במרגרינה. כדאי מאוד להשתמש בכוס מידה ובכפיות מידה בכל מתכון, בעיקר באפייה.

 

המלצות: יש כמה מתכונים ברשת שאני כל הזמן חוזרת אליהם, חייבת לחלוק איתכם את עוגת התפוחים של "חוות התבלינים" כי היא קלה מאוד להכנה והטעם משובח. בראוניז שלושת השוקולדים שנחמסו מדונה היי, ממש הבראוניז האולטימטיביים. אורז מלא של אייל שני, אתם מוזמנים לדלג על שלבי הכנה כמו "לחפון את האורז בשתי ידיים" או "לסחוט עגבניות", טעים מאוד מאוד. עוף עם עדשים של אהרוני (!!!) הבשר המעושן בשבילי הוא בייקון ותמיד אני מבשלת עם שתי כוסות מים יותר מהדרוש ומוסיפה אורז כי ככה טעים ובריא. לא בדיוק מתכון אבל: סלק פלוס טחינה או קינואה פלוס טחינה או סלק פלוס קינואה פלוס טחינה - יאם! אל תשכחו להוסיף גם פטרוזיליה.

 

שיהיה סופ"ש מהמם!

 

נכתב על ידי , 21/11/2008 16:23   בקטגוריות אוכל, הלינקיה, ויש גם מתכון, מתכון, מתכונים  
38 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מיכליקה ב-25/11/2008 16:41



122,637
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים מעבר לים , הורים צעירים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למיכליקה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מיכליקה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)