איזה מזל שאין לי בלוג אוכל ואני לא מחוייבת למתכון לכל חג ועונה וסתם כך אני יכולה להפיל עליכם מתכון לעוגת תפוח בדבש של מרתה סטיוארט?
יש לי מספר תירוצים ל"למה אין תמונה ש העוגה":
ראשית כל העוגה חוסלה במהירות הבזק וזה לא קורה לעוגות בבית הזה. כלומר, תלוי לאילו עוגות. עוגת הגזר המופלאה תחוסל במהירות בדרך כלל אבל עוגות אחרות יזרקו לפח. אה, גם עוגות שמרים חביבות על יושבי הבית. אולי זה קשור למתכונים מוצלחים ולא מוצלחים.
שנית: זו עוגה לא ממש יפה, חייבים להודות. זה כמו לצלם חמין ותאמינו לי שאפילו הספר "חמין" של שרי אנסקי לוקה באסתטיקה. אם כבר מדברים עם אסתטיקה, אתם חייבים לראות את הבלוג הנ"ל שממש עושה לי חשק להתחתן מחדש עם הטלכה.
יאללה, חסל סדר תירוצים, הנה העוגה
עוגת רסק תפוחים
שלוש כוסות קמח רגיל
שתי כפיות אבקת אפיה
קצת מלח
כפית וחצי קינמון
כפית וחצי הל
225 גרם חמאה (המרה ממשקל אמריקאי, מצידי תפחיתו)
כוס סוכר חום (במקור שתי כוסות אבל הרסק מתוק ממילא, אם לא בא לכם להחנק מעודף סוכר שימו כוס אחת)
רבע כוס דבש
שתי ביצים
שתי כוסות רסק תפוחים
להקציף במיקסר חמאה, סוכר, דבש וביצים. אחרי שהכל תפוח וקרמי להפסיק להקציף ולהוסיף את הקמח, אבקת אפיה ותבלינים ורסק תפוחים - לערבב.
לחמם תנור ל180 מעלות צלזיוס (350 פרנהייט), לשמן תבנית קוגלהוף ולאפות את התערובת 50-60 דקות (זה תלוי בתנור).
יש לי הרגשה שהעוגה הזו תגיע למעמד עוגת הגזר המיתולוגית.