סבב המחלות האחרונות בעטיו (או שמא אומר: בזכותו?) הפסדתי כמה ימי עבודה הניב כמה דברים:
א) כשאני בבית יש הרבה יותר בלאגן, אם הייתי חורה נורמלית הייתי עכשיו מכבסת ומקפלת אבל אני מפונקת ועצלה אז אני לא.
ב) הרבה אוכל. בעיקר עוף לבקשת האורולים. הנה נהייתי אמא שניצל וזה אפילו בלי להכין שניצל אחד. הכנתי השבוע מרק רגל עם עגבניות ותרד לשמחת הטלכה שהעוף עף לו כבר מכל החורים (מהגליון האחרון של על השולחן*), העוף האדיר עם הסויה (מתכון מצד שמאל, מי שלא מכין לא יודע מה הוא מפסיד) ועוף של לידיה.
לידיה היא גברת איטלקיה קתולית מבוגרת שיודעת איך לבשל. יש לה תכנית ב Pbs ואפשר גם לעלעל במתכונים שלה כאן. חברתנו המהממת גיאורגי שיודעת לבשל מעולה אך לא משוויצה בזה כמוני(איזה מן דבר זה לדעת משהו כל כך טוב בלי להתרברב?) אמרה לי שאני חייבת לקנות את הספר של לידיה. קניתי ואז גיליתי שיש בו המון מתכונים של ארנבות, חזירים (וגם חזירי בר!) וגם חיות שלא ידעתי על קיומן. נו שוין, אני חושבת שהספר שווה הכל בשביל רולדת הפרגיות במרלו והעוף בתפו"א וזיתים (על הכוונת גם קרוסטטות עם ירקות ירוקים ועם ריזוטו וזוקיני).
עכשיו מתכון, לא?
עוף בתפו"א וזיתים
קילו עוף (החלקים האהובים עליכם - אני הכנתי פרגיות)
רבע כוס שמן זית
מלח ןפלפל שחור גרוס טרי
קילו תפו"א קטנטנים אדומי קליפה חתוכים לחצאים או רבעים
שלושה בצלים קטנים
שני גבעולי רוזמרי
20 זיתי קלמטה (טאסוס) מגולענים
פלפל אדום חריף מיובש שבור או חצי כפית צ'ילי גרוס
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה
בקערה לערבב עוף, שמן זית ומלח פלפל. לחמם שתי מחבתות עמוקות לחום בינוני ולטגן את העוף מכל צדדיו עד להזהבה (10 דקות). להזיז את העוף לצד אחד של המחבת ולטגן את תפוחי האדמה והעוף תוך כדי עירבוב 15 דקות.
בהפסקות בין הערבובים חתכו את הבצלים לחתיכות די גדולות. חלקו את הבצלים, ענפי הרוזמרי, הפלפל החריף והזיתים בין המחברות והמשיכו לטגן עוד 15 דקות. זהו, כמעט מוכן, רק נותר להגיש ולפזר פטרוזיליה חתוכה מעל הכל.
* על השולחן: לפעמים טועים טעויות קצת מטופשות (side ways זה בכלל בעמק סנטה ברברה ולא נאפה) ובאופן כללי מינון הכתבות של המתכונאית ר"א גדול מדי ואחרי שלוש מתכונים שלא צלחו לי אני מחרימה אותה. החודש הם צרפו חוברת מתכונים עם המתכונים המהוללים של כל הזמנים. חוברת חמודה (שוב הבראוניז של דונה היי נוכסו למיכל מוזס) עם מתכונים מוצלחים ברובם (אני לא אבשל אגסים בקינלי, שמעתם?) משם לקחתי את מתכון מרק הרגל. טלכה אהב, אני פחות, באופן כללי למי שאוהב אוכל ובעיקר חצילים (טפי) כדאי למהר ולקנות את הגליון החודש, עושה רושם מהסוג השימושי.