כל אימת שאני נתקלת במתכון מהמם באמת ושאינו מבלוגים אחרים בעברית, אני חייבת לשתף אתכם, שגם אתם תהנו. אתמול אור ביקשה שאכין לה מאפינס לבית הספר. בתחילת השנה אחת האמהות הביאה לכיתה מאפינס ומאז אור לא יכולה להפסיק לחשוב עליהם, המתכון לקוח מאריזת קמח זרעי פישתה של bob's red mill ולמרות שאפשר לחשוד בו שהוא בריא, אני חייבת לציין שהמאפינס מעולים ממש.
מאפינס תפוח-גזר
מצרכים:
כוס וחצי קמח
3/4 כוס זרעי פישתה טחונים
3/4 כוס סובין שיבולת שועל (השתמשתי בסובין חיטה)
כוס סוכר חום (שמתי שלושת רבעי כוס, יצא סבבה)
שתי כפיות אבקת סודה לשתיה
כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
שתי כפיות קינמון
שני תפוחים קלופים ומגוררים
שלושה גזרים גדולים קלופים ומגוררים
חצי כוס צימוקים
כוס אגוזים קצוצים
שלושת רבעי כוס חלב
שתי ביצים
כפית תמצית וניל
הכנה:
מערבבים את הכל למעט החלב, הביצים ותמצית הוניל. בקערית נוספת מערבבים את החלב, הביצים ותמצית הוניל ואז מאחדים את שתי התערובות.
לאפות בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות (בתנור שלי 23 דקות, אולי בתנור שלכם זה לוקח פחות או יותר זמן).