נחתנו כאן לפני שבועיים ואני מרגישה שרק עכשיו נחתתי על הרגליים, קודם זה היה על הראש. הסממן הראשון של נחיתה על הרגליים הוא שאירחנו.
אני חייבת לחלוק שני מתכונים נפלאים מהאירוח של אתמול:
סלט קינואה וסלק
באחד הטוקבקים למתכון קינואה מישהו גורס שלקינואה יש טעם של לגו. זה נכון. אני גם זוכרת אפילו נעמה הרימה ידיים. אבל קינואה משתדכת נפלא לטחינה ואפילו אעז לומר טחינה ועמבה (אני לא אחראית לריח ולמה שקורה בלילה מתחת לפוך) והיא שידוך נפלא גם לסלק. כשהיינו בישראל התמכרתי לעצבים שאני חוטפת כשאני קוראת דה מרקר, אבל באחד המדורים מישהו נתן מתכון לסלט קינואה. אני לא זוכרת את שמו ואת המתכון שיננתי בעל פה כך שיתכנו שינויים.
שתי כוסות קינואה מבושלת
ארבעה סלקים לא גדולים מבושלים או אפויים (אני לא ממשטרת הסלק) חתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס צנוברים
שלושת רבעי כוס גבינת פטה מפוררת
צרור פטרוזיליה חתוך דק
לימון סחוט
שמן זית
מערבבים ונהנים. אגב, גם המתכון הזה נקרא מעולה.
פלוט זיתים וגבינות
בטיול לירושלים בחנוכה הילדים רצו לטייל בעיר העתיקה. חנינו בחניון ממילא ותכננו לאכול חומוס בלינא אבל בדרך נתקלנו ברולדין ולא יכלנו להשאר אדישים. אור התכבדה בסופגניית פבלובה, בן בשוקו-וניל ואני בקרם פיסטוק. בקופה לא יכלנו לוותר על פלוט אחד מהערימה היפה. חיפשתי מתכון כשחזרנו הביתה ומצאתי מתכון לפלוט זיתים וגבינות של מיקי שמו. אתמול באירוח עשיתי ניסויים על בני אדם והכנתי לראשונה את הפלוט. מה אומר ומה אגיד? יצאתי אלילה. אלילה! אני מביאה את המתכון עם שינויים שערכתי:
700 גר' קמח לבן
150 גר' שיפון
600 מ"ל מים
100 זיתי קלמטה מגורענים
300 גרם גבינות (אני בכוונה לא כותבת אילו כי גבינות בארץ יקרות נורא, לא אכפת לי אם תכינו עם גאודה וגוייאר או עם טל העמק ודומיו)
2 שיני שום קצוצות
כף שמרים יבשים
כף מלח
אופן הכנה:
1. מערבבים קמחים ושמים בצד קערה עם 600 מ"ל מים ובתוכה ממיסים את השמרים. אחרי חמש דקות, כשהשמרים התעוררו לשים את הקמח והשמרים יחד.
2. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת ולבסוף את הזיתים, השום והגבינות. מערבבים כדקה עד השתלבותם בתערובת הבצק.
3. מניחים למנוחה בקערת המיקסר כשעה.
4. מחלקים ל-10 יחידות, מגלגלים כל אחת מהם לגליל צר וארוך באורך של עד 25 ס"מ.
5. מתפיחים כשעה. אופים ב-220 מעלות עד 15 דקות. לאחר האפייה מברישים בשמן זית.

מתכון דומה להפליא של אורי שפט (אף אחד לא המציא את הגלגל?), נראה לי שבעתיד אערוך ניסויים על הפלוט עם גבינות, אגוזים ופירות מיובשים.
אובססיית העציצים שלי מרחיקה לכת. נכון שטל הוא ראש מדור ירוקת בבית אבל העיניים שלי נוצצות ואני רוצה גם כל מיני עציצים תלויים בבית: תמונות שהם עציצים ועציצים שהם תמונות.

וגם התאהבתי אנושות באזוב בצנצנת, תראו כמה חמוד, אני מכריזה בזאת על טרנד בארץ הקודש:
