לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מיכל והכפר


חסידת עוגות העולם

Avatarכינוי: 

בת: 47



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
3/2006

תותים לה לה לה לה לה


והכותרת היא מהשיר המצויין של אתניקס שהפיוסונית ואני נורא אוהבות למרות שחייבים להודות שהשיר ג'סיקה ממש שולתת. אם כן, מוקדם מן הצפוי מתכון לעוגת תותים למהבולות. לא לפני אכזבתי הגדולה מכך שהקרעחצים שלי לא מקוריים ושכולנו קראנו אותם מליון פעמים בפורומי אימהות גולשות בפורומים בזמן העבודה (אם המעסיק מאנייק זה מצווה, בוסים חייבים להבין שתגמולים חיוביים עובדים). אבל היי, אני כבר לא מוטרדת ומצפה לי לבטח עתיד מזהיר כמורה לעברית.

עוד משהו קטן על עוגות לפני עוגת התות. ספר עוגות מומולדת - הקונספט גאוני: אופים ואופות, שפים ושפיות וגם כמה סופרים נזכרים בעוגות היומולדת שלהם וזה מגיע עם מתכונים וסיפורים על מנהגי ימי הולדת ברחבי העולם והצילומים לגמרי מגניבים ומשתמשים בכלי אוכל ואפילו נרות והפתעות וינטאג' שיאמר: רק באמריקה  בה יש אספני אריזות מזון משנות השישים. בכל אופן יש שני מתכונים של עוגות מתערובת מוכנה, מזל שרק השאלתי את הספר מהספריה כי הוא התנוסס ברשימת המשאלות שלי באמאזון. בכל אופן - מי תרים את הכפפה ותוציא גירסה ישראלית לספר הזה כדי שחיים כהן יתן עוד פעם את המתכון של עוגת היומולדת שלו? (פולקע?!).

אבל לא לשם כך התכנסנו כאן היום. הרי לכם עוגת תותים שאפילו טל יצליח לאפות (אם הוא לא ישים שם פלפל או טונה או משהו):

 

קודם מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס שזה 350 מעלות פרנהייט. בקערה לא גדולה מדי לערבב -  80 גר חמאה, כוס וחצי קמח רגיל, כפית וחצי אבקת אפיה, טיפונת מלח, כוס סוכר (כידוע, לעולם אני מפחיתה את הכמויות, אבל אתם תעשו מה שבא לכם), ביצה, חצי כוס חלב, כפית תמצית וניל (לתושבות הגולה - ונילה פייסט של יוסף הסוחר ממש מגניבה ויש בה גרגרים שחורים שכאלו שבואו נקווה שמוצאם מן הוניל).

לשפוך הכל לתבנית בקוטר 23 ס"מ ועל כל העסק לסדר יפה חצי ק"ג תותים שטופים, מחוסרי עוקץ וחצויים. להכניס לתנור, אחרי עשר דקות להקטין את דרגת החום ל160 מעלות צלזיוס שזה 325 פרנהייט (ואת כל זה עשיתי בלי מחשבון, מוכשרת שכמוני). ולתת לעוגה להשחים אט אט, במתכון המקורי שהוא של האלילה והפושעת מרתה סטיוארט כתוב שזה לוקח שעה אבל בתנור המעפן שלי זה לוקח חצי שעה בערך. אה כן, גם צילמתי את העוגה כמיטב מסורת פורומי הבישול למינהם אבל יש רק תמונת לפני כי העוגה נאכלה מהר מדי ולכן הכותרת של המתכון היא "תותים לה לה לה לה לה" ולא "בשביל מי את מבשלת? בשבילי או בשביל האינטרנט 2".

הערות: אופה קטנה האלילה מוסיפה שניתן להחליף את חצי קילו התותים בעוגה בכל פרי רך אחר דוגמאת שזיפים, משמשים, נקטרינות וכו' ומכבס ותולה מוסיף "וגם פרוסות בננה". אני מצידי מוסיפה תמונת "לפני".



נכתב על ידי , 28/3/2006 01:48   בקטגוריות ויש גם מתכון  
32 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של nina ב-2/4/2006 07:39



122,664
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים מעבר לים , הורים צעירים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למיכליקה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מיכליקה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)