לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חוויות חשקניות והאצת הדופק


"לב כבול - רוח חופשית"

כינוי:  _someone

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2011

חשמל רך וכובע רחב שוליים


 

הרגע חזרתי מהמופע של הזמר האהוב עלי, בוב דילן .   היה מדהים.  חשמל רך ,  מדוייק.  ובעיקר אנושי.  קשה להעביר חוויה כזו במילים.  כמו שאולי קשה להעביר את החוויה המוזיקלית לצופים הרבים שגדשו את האצטדיון.  יותר מכל הוא פשוט נראה אנושי.  ומשורה 16 בדשא, קל היה לוודא זאת.

לא אסקור את רשימת השירים, עשו את זה בוואי נט ויש באתר הרשמי.  

הוא עשה שני שירים (cold iron's bound,  thunder on the mountain) מתוך האלבום modern times  וזה נהדר ( יצא ב-2006).  אלבום אפל עם גרוב חזק ואמריקאי.

  שיר נוסף שנחרט לי היה הבצוע ל ballad of a thin man,   מהאלבום highway 61 revisited . בצוע נאמן מאוד למקור, מפתיע מפלח.

הנגינה והקול החרוך המבוגר , החולשה שגופו הקרין על המה,  מוריד ומחזיר את הכובע,  נתנו לשיר פרשנות נוספת.   היה מקסים, ונזכרתי בהופעה המוקלטת שראיתי משנת 65,  לאותו שיר בדיוק.  מעבר של 40 שנה מקופלות , עשה את שלו  - התרגשתי נורא סבבי     דילן זז כל הזמן, קיים אינטרקציה עם הנגנים וגם השתדל לרצות - בניגוד גמור לפרשונוית - קשוב לקהל מתעניין ומחליף אתו מחשבות.  הוא עושה את זה דרך המוזיקה.  הנגנים היו מעולים וגם איכות הסאונד.  הוא בצע את tangled up in blue כשיר השני, מתוך blood on the tracks .  לקח לי שניות אחדות לזהות כל שיר, וסך הכל האהבה לדילן טרייה,  התחלתי להתאהב ברצינות לפני שנתיים, אבל גמעתי במהירות כל אלבום כמעט שיצא (הטובים שבהם),  קראתי את הספר וראיתי כמה סרטי תעודה.  זו לא הנקודה כמובן.  הנקודה שהוא חדר לי ללב.  והיום על הבמה, הוא חדר לי לנשמה. זה היה כ"כ מיוחד ולפרקים הרגשתי כאילו אני בתוך תחנת חשמל ענקית, ולא אצטדיון כדורגל מיוזע.

  האיש שישב לידי היטיב להגדיר את הארוע: " המופע ההזוי ביותר שראיתי בחיים",  אבל הוא אמר את זה עם עיניים נוצצות. זה היה ערב מושלם. קול

 

 

 




 

 


 

לינק להופעה מדהימה משנת 76: 

http://www.videohippy.com/video/158232/10of11-Bob-DylanHard-Rain-76Idiot-Wind

 

וכי אני מקסימה ומוצאת הכל באינטרנט - הסרט המיתולוגי שנעשה בשנת 67 -  dont look back :

http://veehd.com/video/4402803_dont-look-back-1967

 

נכתב על ידי _someone , 21/6/2011 01:09  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



66,319
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תרשו לי להעיר , 30 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ל_someone אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על _someone ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2026 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)