לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


Avatarכינוי: 

בת: 41

MSN: 





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2008    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
10/2008

תואר בביופיזיקה


אחד החיפושים הכבדים שמובילים אליי זה "תואר בביופיזיקה". זה לא שזה ביטוי עם נפח חיפוש גבוה או משהו, אבל אם תקישו בגוגל "תואר בביופיזיקה" (עם או בלי מרכאות) הבלוג שלי תהיה התוצאה הראשונה, לפני הדף הרשמי של אונ' בר אילן שמסביר על התואר.

כבלוגרית ותיקה החלטתי שזה הזמן לקום (לשבת כמו ילדה טובה) ולעשות מעשה. קומץ אנשים מחפשים מידע על התואר הזה, ולי יש אותו בשפע. אז אני אספר להם. זה לא יציל את האנושות, אבל המציל נפש אחת בישראל...

***
לא מתעניינים בלימודים האלה? תעברו הלאה. זה הולך להיות סופר-משעמם.

***

קאיה, בוגרת תואר ראשון בביופיזיקה באונ' בר אילן, ותואר שני בפיזיקה (בערך) עם התמחות בביופיזיקה, גם באונ' בר אילן.

***

התואר הראשון בביופיזיקה מיועד לסטודנטים שיודעים, או לכל הפחות מאוד מאמינים, שרוצים לעסוק במחקר. לאלה שחושבים שהעתיד שלהם באקדמיה (עם או בלי להכיר אותה, אבל זה נושא שלם לפוסט אחר). מסלול הלימודים כולל קורסים משותפים עם המחלקות לפיזיקה, כימיה והפקולטה למדעי החיים ועוד כמה קורסים יעודיים (כמה? 3 וסמינריון).

זה אומר שלומדים קורסים בפיזיקה עם סטודנטים לפיסיקה, קורסים בכימיה עם סטודנטים לכימיה וקורסים בביולוגיה עם סטודנטים לביולוגיה. מה שזה בעצם אומר, זה שלומדים בשיעורים בפיזיקה כי הם הכי קשים, משתדלים להדביק פערים בכימיה ונרדמים בשיעורים בביולוגיה- אפילו שהם נוטים להיות מאוד מעניינים (חוץ ממבוא לביולוגיה א', עם כל האצות והפטריות). מבחינת הציונים, לרוב זה יראה בדיוק הפוך- אתה קורע את התחת בפיזיקה ומקבל 70, מקשיב בכימיה ומגיע ל-80 ומזלזל בביולוגיה ואיכשהו מגיע ל-90 בלי הרבה בעיות. מה שאומר שכבר עכשיו, בלי להכנס ממש ללימודים, זה נשמע מייאש. יחס הפוך בין השקעה לציונים זה אף פעם לא מתכון טוב להרגיש טוב עם עצמך.

אז מה זה בעצם נותן לכם, חוקרים עתידיים? בסיס מאוד רחב. פיזיקאים יספרו לכם על מבנה האטום, אבל אין להם מושג בהיערכות אלקטרונים באטומים או מולקולות (תמצאו אפילו כאלה שלא יודעים מה זה מולקולה), ולהפך. או שתמצאו ביולוגים שמדברים בלי סוף על פוטנציאל של ממברנה, אבל אין להם שמץ של מושג מה זה פוטנציאל חשמלי, או פיזיקאים שמפתחים משוואות קצב לכל מיני דברים בגוף, בלי לדעת בכלל איך נראה תא חי. בתור ביופיזיקאים, תוכלו להבין קצת מכל דבר. הרעיון הוא שכשיהיה תחום מחקר אחד שהוא התחום שלכם, יהיה לכם נוח לתקוף אותו מכל הכיוונים. משוואות? bring it on, מבנים כימים מסובכים? בכיף! להעביר שעות מול המיקרוסקופ (ולהבין איך הוא עובד!)? סבבה.

אבל, וזה אבל גדול: תדעו קצת מכל דבר. זאת הסיבה שזה מתאים למי שמתכוון להמשיך במחקר (ואני מתכוונת- דוקטורט ולא פחות). זאת אומרת שעם תואר ראשון בביופיזיקה אף אחד לא ייקח אתכם לעבודה בתור פיזיקאים, כימאים או ביולוגים- כי אתם פשוט לא כאלה.

"גם ככה במדעים חייבים לעשות תואר שני". סוג של נכון. סבבה. שוב אנחנו במצב קצת מסובך:
מצד אחד, הלכת ללמוד ביופיזיקה כי אתה רוצה להיות ביופיזיקאי, מצד שני- המחקר בביופיזיקה הוא לגמרי לא שימושי בתעשיה (עדיין). אז הנה אנחנו שוב מחלקים לשניים:
1. ברור לך שאתה רוצה להמשיך במחקר? קח תחום ביופיזיקלי שמעניין אותך ולך על זה. עד הנובל. אני מפרגנת.
2. שום דבר לא ברור לך, אז כדאי לך ללכת על מחקר שימושי יותר, כמו כימיה אורגנית או אנאליטית, או לייזרים או מצב מוצק. אבל אז, בעצם, למה לא הלכת ללמוד כימיה או פיזיקה מלכתחילה?

לכאורה זה פשוט: או שאתה רוצה להיות חוקר, או שאתה רוצה לעבוד בתעשיה. אתה פשוט מחליט את זה מראש והולך ללמוד בהתאם. פשוט, לא? לא. כי רוב האנשים לא יודעים בתחילת הלימודים איפה הם רוצים להיות עוד 5/7/10 שנים.

אם אתם משתייכים מקומץ שיודע, תבורכו. לכו על ביופיזיקה, רוב הסיכויים שזה הדיל הטוב ביותר שתעשו, להוציא את זה שלא יהיו לכם חיים 3 שנים.

אם אתם לא בטוחים, זאת ההמלצה שלי: תעשו תואר ראשי+משני בתחומים שיותר קרובים אליכם: פיזיקה-כימיה, פיזיקה-ביולוגיה או כימיה-ביולוגיה. עם כימיה או פיזיקה ראשי, אתם תוכלו ללכת לעשות תואר באחד משני המקצועות האלה בלי צורך בהשלמות, גם באוניברסיטאות אחרות. לפחות אחד מהתחומים תדעו כמו שצריך. במצב הזה, הלימודים מהתואר המשני יעזרו ולא יגרעו מהידע שלכם במקצוע הראשי. ולגלות לכם סוד? עם ביולוגיה משני תוכלו גם להתקבל למעבדות ביולוגיות פרופר, במידה וממש יבוא לכם להיות ביולוגים (אם זה המצב, קחו איתכם דורקס פליי).

מה עוד אפשר לספר לכם..? בקצרה,
1. אל תשאפו לעבוד בזמן הלימדים, אלא אם כן מצאתם עבודה נהדרת/אתם איכשהו עצמאיים ויכולים לא לעבוד בכלל בכל תקופות המבחנים. אבל גם אז, זה יתבטא באכזריות בציונים שלכם. וציונים, כזכור, הם הפתח לתואר שני וגם לעבודה.
2. באופן כללי, פר"ח זה לא משהו וזה לגמרי לא משתלם, בטח לא עם השעות המוטרפות שאתם לומדים. ותרו.
3. פרופ' אלישע האס, ראש החוג לביופיזיקה מהצד הביולוגי הוא אחד המרצים הטובים שתפגשו. הוא לא מלמד בקורסים שום דבר שקשור לסילבוס של הקורס, אבל הוא מזכיר לך למה לכל הרוחות אתה אוכל חרא (אין חיים, זוכרים?) ולמה מדע זה כזה מגניב.
4. פרופ' ארנברג, ראש החוג לביופיזיקה מהצד הפיזיקלי הוא... לא בחור כ"כ נחמד.
5. בכל מקרה, אם תחליטו ללכת על ביופיזיקה או על אופציה מדעית אחרת בבר אילן, אל תוותרו על שיעורי האבולוציה של ד"ר מוטרו, תקחו תרגול בכימיה אורגנית אצל טובה (אני מקווה בשבילכם שהיא עוד מלמדת), תקשיבו טוב טוב בשיעורי ביוכימיה של רמי דון (זה יותר חשוב ממה שנדמה לכם), אל תסתבכו עם המתרגלות בספקטרוסקופיה (מנסיון) ותנסו להגיע להרצאה אחת של נתן אביעזר.

***

לשאלות נוספות, המייל שלי כאן.

***

במה שתבחרו, תשתדלו להנות מהדרך.
נכתב על ידי , 17/10/2008 22:18   בקטגוריות קאי מגנה עליכם!, פסאודו לימודים אקדמיים  
2005 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   5 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




117,539
הבלוג משוייך לקטגוריות: אינטרנט , תרשו לי להעיר , 20 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקאי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קאי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)