היום בצהריים פגשתי חברה והלכנו לאכול. היא אמרה שכצמחונית, היא תמיד מאוד שמחה לקחת אוכלי חיות מתות למקומות שיש בהם מספיק מבחר גם בשבילם. זה פלוס הקור והגשם הביאו אותנו לטוליפ, מסעדה הונגרית בתל אביב. היא גם אמרה שמזמן לא כתבתי ביקורת מסעדה. היא צודקת. אז הנה, טוליפ:
המקום נותן תחושה ביתית, למרות שהוא לא מאוד קטן. זה בגלל האנשים. אמנם ביום גשום שכזה היינו שם די לבד וקיבלנו יחס נהדר, אבל בכל זאת, יש לבוא לשאול אותך איך האוכל, ויש לבוא לשאול אותך איך האוכל מתוך עניין אמיתי, ובחיוך חם ורחב. כנראה שככה זה כשמדובר בעסק משפחתי. החברה שלי אומרת שבעל המסעדה, האבא, עושה ממש כיף למקום. הוא לא היה שם הפעם, אבל אם תלכו לשם והוא יהיה, כנראה שתשימו לב.
לקחנו לאכול, איך לא, מרק. היא הלכה על מרק פטריות שהיה נראה נפלא ממש (היא גם ממליצה על המרק קרם שום, שלא היה היום בתפריט). אני לקחתי מרק שעועית ובשר. וזה היה טעים שאתם לא מאמינים.
הייתי אומרת שאכלנו אוכל ביתי, אבל ל"אוכל ביתי" יש שם רע של מקומות כאלה שמבשלים עם ימבה שמן ועושים אוכל כמו בבית שלך- רק הרבה יותר גרוע.
בטוליפ, האוכל הוא ביתי. לא רק בגלל שיש שם את אותם חומרי גלם שיש בבית שלך, או של ההורים, או של סבתא. אלא בגלל שהוא טעים, והוא מוגש במן חמימות כזאת, שעושה לך טעם של עוד. לראיה, אחרי שסיימתי את המרק שעועית שלי- הזמנתי עוד מנה של מרק שעועית. לא שמנה אחת זה מעט אוכל. זה פשוט היה טעים נורא.
המחירים הם רגילים. חוץ ממרקים, יש שם סלטים, בלינצ'ס, פסטות, בשר, דגים, ודי כל מה שתרצו. אני אלך לשם שוב בקרוב לאכול מהגולש, אני אספר לכם איך היה.
ציון:
כי זה אוכל טעים, תמורה טובה לכסף ואווירה ביתית וחמה.
Tulip, קפה מסעדה הונגרית
יהודה הלוי 52, תל אביב.