שלום ביג פרופ', שלום קאיה
מצורפת הטבלה שביקשת קראתי – מעניין מאד, והציורים מרהיבים - מספרים הכל. האם תוכלי להדפיס אותם מחר בעבורי? מהיכן השגת אותם? האם ניתן לקבל חומר סקירה בהקשר הפיסיקאלי? לדוגמא, מה יודעים על האינטראקציה בין הצבען הכלוא לחלבון הכולא. מנתוני הטבלה ניראה לכאורה כי בתמיסה הומוגנית אכן יש לצפות לקיטוב נמוך יותר של הצבען. מאידך, התוצאה שקבלת גם בהיותו בחלבון מלמדת כאילו לא היה קשור בתוכו. האם מישהו דן בעניין זה? זה הולך ונעשה ממש מעניין! המשווה שבין התכונות הפיזיות והספקטרוסקופיות של פלואורסצאין מול .eGFP
הפרדתי בין התכונות של החלבון עצמו לאלו של הפלואורופור שלו, כי אנחנו עדיין לא יודעים איך שונה הסביבה של הפלואורופור בתוך החלבון לעומת הסביבה התוך תאית. אינני מבין משפט זה. האם את חושבת שהצבען הכלוא מרגיש, בהיותו בחלבון, את התווך המארח? אם כן, הרי שבצמיגויות שונות של תמיסת גליצרול יש לצפות לקיטובים שונים של הצבע הכלוא. מוזר! נדבר על זה. אנא מיצאי את מיבנה מולקולת הגליצרול. אני עובדת על תיקון הצעת המחקר, ומקווה לסיים השבוע. יופי! מה הן התכונות הספקטראליות של החלבון הכולא? זה נעשה מאד חשוב! קאיה.
בהצלחה, ביג פרופ'
וואו, זה הכי קרוב להערכה שקיבלתי ממנו אי פעם...