(מתוך האתר; ניתן לצפות גם ביומן הקהילה, המתעד את התפתחותה)
קהילת סינקופה הוקמה על מנת להציע מודל חברתי המותאם לחברה המודרנית. הקהילה מבוססת על אחריות הדדית, אחריות חברתית ואחריות אזרחית, וחבריה מחויבים לקידום ערכים של זכויות אדם, שוויון וצדק חברתי. בקהילה ישנם שכירים ועצמאיים, דורשי עבודה או מועסקים, כאלו שעובדים במשרה חלקית או מלאה, הרוצים עיסוק נוסף או שינוי, פנסיונרים ועוד. הקהילה מאפשרת לחבריה לממש את כישוריהם, משאביהם ומיומנויותיהם לצורכי הגשמה עצמית, העצמה קהילתית ושינוי חברתי.
התפיסה בקהילה היא, כי ההון האנושי נמצא בכל אדם באשר הוא. השתייכות לקהילת סינקופה מאפשרת למצטרפים לזהות את המיומנויות ולעשות בהם שימוש. קהילת סינקופה מציעה אלטרנטיבה לאנשים, שההון האנושי הטמון בהם אינו מתועל לעשייה ומימוש עצמי במסגרות הקיימות, במיוחד במציאות שהאבטלה גואה בה, המיתון מקשה ושעות הפנאי רבות. אופן הפעולה של הקהילה מפגיש אינטרסים של דורשי עבודה, מעסיקים וארגונים קהילתיים מתוך ראיה מערכתית, עם דגש על שיתוף פעולה ביניהם. הקהילה מציעה כר נרחב של עשייה הן למי שמועסק והן לדורשי עבודה.
יצירת קהילה ענקית בה חברים אלפי א/נשים, השואפים לפעול יחד ולחוד לקידום צרכים אישיים מחד, ומאידך לפעול ולמלא מחויבות אישית וקבוצתית לקידום נושאים חברתיים, היא לכשעצמה תשתית השינוי החברתי שהאסטרטגיה הקהילתית מציעה. באמצעות הקהילה נוכל להגדיל את מעגל האזרחים והארגונים שיעסקו בעשייה חברתית, תוך יצירת מנוף לקידום שאיפות בעולם עיסוקם. קהילת סינקופה, רואה עצמה כחלק מהמגמה הקיימת בשנים האחרונות לפיתוחה של חברה אזרחית הלוקחת אחריות לגורלה ומפתחת ערוצים שונים לקידום נושאים חברתיים. החזון האוטופי שלנו הוא כי החברה כולה תהיה קהילת סינקופה.
חיזוק חוסנה הפנימי של החברה בישראל יתאפשר באמצעות פיתוח תחושת האחריות ההדדית והמעורבות החברתית, פיתוח האמונה ביכולת להשפיע ולשנות במסגרת המערכת הדמוקרטית, הפחתת הניכור הגובר בין קבוצות אוכלוסייה שונות, הגדלת כוחה של החברה האזרחית, יצירת רשת ביטחון קהילתית וחיזוק דימויים העצמי של מחוסרי תעסוקה כאזרחים בעלי ערך לחברה.