קצת ביקורת על הציוד שהשתמשתי בו בשישה חודשי תרמילאות בדרום אמריקה.
תרמיל גדול – Lowe Alpine Vega
חלק ממתנת החתונה של החמור והאיילה. תרמיל נהדר – קל, חזק (חוץ מחור שחטף באוטובוס בבוליביה – משהו ארוך וחד דקר אותו, חדר את הכיסוי החיצוני והותיר חור קטן ב"כובע" התרמיל. שוין). מאוד פרקטי, היה לי מאוד נוח.
יתרונות
- נוח, יופי של מערכת גב, חגורת מותן מרופדת היטב.
- המון פאוצ'ים.
- המון חיבורים לקשירת ציוד חיצוני (אוהל, מזרון, שבויים בוליביאנים).
- תא פנימי וחורים למנשא מים.
- כיסוי גשם אינטגרלי.
חסרונות
- יקר (עלה 1600 ש"ח, נדמה לי, אחרי הנחה ובלי מע"מ – ריקושט אילת). עדיין פחות יקר מה Gregory Denali Pro האלמותי...
- עיון בלינק המצורף מבהיר שמדובר בקו תיקי הנשים (!!!) המוביל של Lowe Alpine. מזל שביקורת (נדמה לי של Shopping.com) אמרה משהו כמו " Lowe Alpine's Vega backpack is ideal for women and youth", אז אני יכול לטעון שכתפיי המסוקסות צנומות ככתפי נערים, ולצאת מזה איכשהו עם שמץ גבריות.
ציון: 9
תרמיל יום - The North Face Velocity
תרמיל שהולך איתי כבר 5-6 שנים ארוכות ולמודות דרכים. לא פגשתי עוד תרמיל יום שכ"כ אהבתי. הלכתי לשודדים מ"למטייל" דיזינגוף לחפש תרמיל יום של "צברי'ס" (כי לזורק-על-בזנ"טים היו תלושי הנחה). אחד המוכרים ביקש לעזור לי, עיקם את פניו כששמע "צברי'ס" וביקש רשות להראות לי רק תרמיל אחד אחר (כנראה הבין מהר עם מי יש לו עסק). אני עוד מלמלתי משהו על לוקאל-פטריוטיזם ותמיכה בחברות ישראליות אבל ברגע שהוא הראה לי את הפלא (שעלה פי 3 ממה שתכננתי להוציא) נשביתי. חזרתי הביתה בידיים ריקות, אבל חלמתי במשך שני לילות שאני חוזר לחנות וקונה אותו. ביום השלישי החלטתי שחשוב להגשים חלומות וקניתי אותו, ומאז לא הצטערתי. עכשיו הוא מחכה לתיקון הראשון – חור קטן בקרקעית, במפגש עם מערכת הגב.
יתרונות
- גדול – בקלות נכנסים בו 35-45 ליטר, שזה מעולה לדפקטים כמוני, שסוחבים חצי בית גם לטיול יום. בקיצון מתאים לטרק של יומיים (נוסה בהצלחה ב Colca Canyon)
- המון פאוצ'ים ורשתות לאכסון ציוד חיצוני.
- הריפוד של הגב יוצא החוצה ונפתח למזרון חירום (עוד לא ניסיתי, תודה לאל).
- חורי ניקוז למים בתחתית התא הראשי – שימושי מאוד לטיולי מים (כאלה שבהם כל התיק מתחת למים).
- לא חדיר לגשם, עד רמת מבול תנכ"י (לא כולל).
- תא פנימי וחורים למנשא מים.
חסרונות
- גדול – ולפעמים אתה רוצה רק מדריך טיולים, שני כריכים ובקבוק מים בתיק. (בדיוק בשביל זה יש לתחיה Vaude 25 ליטר).
ציון: 10
שק שינה
שק"ש ישן (בן 9) של Wildcat – מותג הבית (Made in Thailand) של "למטייל". נקנה במבצע, היה בסדר גמור כל זמן שהוא ואני היינו צעירים ויפים. מתחיל להיפרם והמילוי מתחיל לצאת. הגיע הזמן לקנות חדש, קל (גג 900-1000 גרם) ומשובח. ראיתי כזה בחנות של North Face במנהטן ולא קניתי, כי חשבתי ש 160$ זה קצת יקר. טעות.
יתרונות
חסרונות
- כבד
- לא מחמם מספיק לשינה באוהל, כשבחוץ 15- מעלות.
ציון: 6
פנימית לשק"ש (Liner) של Ferino
פנימית שק"ש, או "ליינר", היא רעיון גדול. אפשר לכבס אותה אחרי כל טרק, וככה שומרים על השק"ש נקי ולא-ריחני, במזג אוויר חם (מילואים בצאלים ביולי) אפשר לישון רק איתה, ע"ג השק"ש, והכי חשוב – למי שמסתובב הרבה בלילה (כמו הח"מ) – השק"ש נשאר קבוע, מסתובבים רק עם הליינר, כמו זחל זחלילי, ולא קמים בבוקר עם דוגמת רוכסן על הפנים.
יתרונות
- קל ומתכווץ לנרתיק נשיאה קטן. שווה את משקלו בזהב.
- ליינר תרמי – היצרן טוען שמוסיף עוד 2-3 מעלות לדירוג התרמי של השק"ש.
- אריג דמוי סאטן – רך ונעים למטייל המסוקס.
- זחל זחלילי! זחל זחלילי! זחל זחלילי!
חסרונות
ציון: 10
מזרון Therm-a-Rest
מזרון סיירים מתנפח, היורש של מזרון הפלציב העתיק. לא מדובר במזרון ים, אלא במזרון סיירים, בעל מעטפת קשיחה ותאי אוויר פנימיים. כשפותחים את המזרון המגולגל התאים נפתחים ומתמלאים אוויר. נושפים עוד כחצי-דקה עד דקה דרך שסתום וסוגרים.מתקבל מזרון נפוח וקשיח. לא חייבים להיות תשושים מיום ההליכה כדי לישון שינה איכותית. יש כמה דגמים המציעים פשרות שונות בין נוחות שינה לגדול/משקל.
יתרונות
- מבודד את הגוף מאבנים, בליטות, שורשים וענפים.
- מבודד תרמי מעולה – גם בשינה על אדמה קפואה השק"ש לא מושפע.
חסרונות
- משקל – הדגם שלנו שוקל בערך ק"ג אחד (אולי מעט פחות), בערך פי 2 ממזרון פלציב.
- מחיר: יקר. סביב 250 ש"ח ומעלה בחנויות הטיולים השונות. פתרונות אפשריים – שמישהו יביא מארה"ב (משמעותית יותר זול) או לקבל במתנה ליום הולדת מהחברים (הבחירה שלי).
- באסה לרוקן את האויר, לגלגל ולדחוף בחזרה לנרתיק. שתחיה הביאה אמנות זו לדרגת שלמות ולפיכך מונתה לאחראית גלגול.
ציון: 9 (קשה להפריז בחשיבות של שינה טובה).