לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

הרפתקאות הצב-נחש


אח שלי גיבור, In the country

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2017    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

שביל הגולן - היום השלישי


[לפוסט הראשון על שביל הגולן; לפוסט הקודם על שביל הגולן]

 

התעוררנו מבעוד מועד וקיפלנו את המאהל לפני שמישהו יגלה אותנו. אחרי ארוחת בוקר אחרונה עמסנו את התרמילים על הגב ויצאנו בחזרה מהשער האחורי של הקיבוץ, אל נוף משגע של מאגר בנטל, החרמונית והחרמון.

 

 

יצאנו לאורך הכביש הישן שמדרום למאגר בנטל, וממזרח גילינו עוד קבוצת בריכות, שסומנו לעצירת קפה בהזדמנות.

 

 

מכאן התחילה העלייה הגדולה של היום, אל פסגת הר בנטל. מלאי אנרגיה מארוחת הבוקר הסתערנו עליה, כשרק השמש העולה מכה בנו מן האגף, ונזכרנו בעלייה אחרת להר בנטל, בפורום די-דומה, אבל עם ציוד מעט שונה.

 

 

העלייה התמתנה ועברה להקיף את הלוע ממזרח, ובקצה כבר נראה בית הקפה "קופי ענן", ששוב הזכיר לחברי הפורום בקתה ניו-זילנדית בקצה הבוש, בסוף יום טרק.

 

 

ליד בית הקפה עצרנו לעצירת שתייה וכרסום (עדיף לסחוב אוכל בבטן מאשר על הגב), ואחרי תצפית היקפית המשכנו ללכת, דרך פסלי הפלדה והגן הגיאולוגי. הירידה מההר היא בכביש (ואולי חבל), אבל מהר מאוד מצאנו את עצמנו למטה, הולכים דרומה לכיוון תאומו הגדול של הבנטל, הר אביטל.

 

 

השביל, שהענקנו לו את השם "שביל מורדות האביטל" הכניס אותנו למצברוח חדש, של מרכז הרמה ויערות הפארק שלה. בין העצים פרחו פרחי אביב ואנחנו נכנסנו לקצב של הקילומטרים האחרונים של הטרק.

 

 

מדרום לאביטל התבלבלנו בין טרסות ומספר שבילים שכולם נראו מתאימים, אבל אחרי התפרסות בשטח איתרנו את השביל הנכון והמשכנו בין האלונים, לכיוון עין זיוון.

 

 

חצינו את כביש 91 דרומה, והמשכנו מזרחה במקביל לו. על השביל, מתחת לקבוצת אלונים עמדה קבוצת שוורים וניהלה איתנו קרב מבטים. החלטנו לוותר על הקרב ולנצח במלחמה במסעדת בשר מקומית.

 

 

 

נכנסנו לקיבוץ והאוטו חיכה לנו ליד הדלקייה, שם השארנו אותו לפני יומיים וחצי. הורדנו בפעם האחרונה את התרמילים מהגב, החלפנו את נעלי הטיול בכפכפים ונסענו לכיוון הכנרת. יפתח כבר ארגן שיחכו לנו בחוות עמק הבוקרים, ועל סטייק משובח וכוס בירה קרה התפנינו לשלב הסיכומים, ולהבטחה שבלי ניידר, באביב הבא נחזור לחלק השני של השביל...

 

נכתב על ידי , 27/9/2008 22:13   בקטגוריות טרקים, שביל הגולן  
21 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קפוצ'ון ב-18/11/2008 11:34
 



שביל הגולן – היום השני (חלק ב')


(לקטע הקודם)

אחרי הפסקה קלה יצאנו שוב לדרך בערך ברבע לאחת-עשרה. החלטנו שכמות המים שבכלינו תספיק לפחות עד בוקעתא, ולכן ניצמד למסלול השביל ולא נחתוך לחרמונית דרך אתר ההנצחה של פלס"ר 7. בירידה מהר אודם עברנו ליד מחצבת טוף נוספת (שתיים אחרות נמצאות בצידו הצפון-מזרחי של ההר), המעידה על אופיה הגעשי של רמת הגולן. טוף הוא סלע געשי שנוצר מדחיסה של אפר או אבק וולקני (בניגוד להתפרצויות של לבה) ומאפיין התפרצויות שהיה בהן גז מרובה. ארבעתנו לא חשבנו על גיאולוגיה, אלא על הנוף בפארק הלאומי טונגרירו בניו-זילנד, ואחרי כמה תמונות המשכנו בדרכנו.


 

מחצבה בהר אדם

 

מתחת להר פנינו מזרחה והלכנו בתוך איזור חקלאי אל בוקעתא. בוקעתא היא הדרומית מארבעת הכפרים הדרוזים בגולן, ובניגוד לתקוותינו למלא בה מים, החנויות היו סגורות ורק מעט אנשים נראו ברחוב, תוצאה של יום העצמאות הסורי שצויין באותו היום. למרות ההודעות בפורומים השונים, על עוינות מצד תושבים בכפר ומחיקת סימונים בתחומו לא נתקלנו בשום דבר כזה וטווח היחס שנתקלנו בו נע בין סקרנות קלה לאדישות. במטעים בצידו המזרחי של תל שעיפרי נכנענו לתחינותיו של החמור ("כבר רבע לשתים-עשרה ועוד לא אכלתי צהריים!") ועצרנו לכרסום פירות יבשים, תוך הבטחות לארוחת צהריים באיזור החרמונית. פנינו דרומה ונכנסנו לראשונה לאיזור המערכת – האיזור שממזרח לקו התילים הראשון וממערב לגדר הגבול עם סוריה, איזור שהטיולים בו נדירים אבל נפוצים בו מוצבים ושדות מוקשים. היה מרענן להסתכל על הנוף שהכרתי מסיורי קו ותוכניות אופרטיביות דרך עיני מטייל. מעט מדרום לתל השתרעה חורשת עצי מחט גדולה, ששפעה חניכי נוע"ל בטיול פסח והציעה פינות מעולות לפיקניק או מנוחה, אבל אנחנו המשכנו דרומה, נאמנים לתוכנית.


חורשת מחט אחרי בוקעתא

מלפנים התנשאה החרמונית, אשתו של החרמון ע"פ המסורת הדרוזית (ע"פ אותה מסורת, ברכת רם השוכנת ביניהם היא עין כחולה שנועדה לעזור לחרמון לפקוח עין על אשתו. אין אמון באיזור המערכת). השביל חבר לכביש הנוסע דרומה על המורדות המזרחיים של ההר והמשיך איתו.

 
מתקרבים לחרמונית

עברנו למלוא אורך החרמונית, עד שבסביבות אחת הגענו לאנדרטת עֹז 77 ואתר הזכרון של קרבות עמק הבכא. אחרי תצפית לעמק וזיהוי קו הרמפות הישן, עברנו לקיום ההבטחה לחמור, ופרשנו את האוכל שקנינו אמש במסעדה. למרבה הצער, הבצל והמלפפונים היו מרים, ורק הטחינה שארגן השף אבימה הצילה במשהו את המצב הקולינרי.

 
אבימה נותן בטחינה

לגבי השירותים שמציע האתר למטייל – פרט לשולחנות פיקניק וצל (לא ביחד) אין כאלו (תרתי משמע). ביתן השירותים, שמימיו אינם ראויים לשתייה נעול ממילא, ואין כאן מקורות מים. רק מדריך בני עקיבא (כל תנועות הנוער היו בגולן באותו יום, כך נראה) שהתלהב מאנשים שהולכים את שביל הגולן נידב לנו בקבוק מים עודף שהיה לו. ארזנו והמשכנו עם השביל דרומה, אל תוך עמק הבכא, בין שדות מוקשים ותעלות נ"ט שהתמלאו מים זורמים. רק תנינים חסרו להשלמת המכשול המורכב-מורכב.


תנ"ט רטוב

 

העמק לא הצדיק את שמו, בהיותו ירוק ומלא חקלאות – עצי דובדבן, תפוח ומטעי גרגרי יער. בין החורשות והמעיינות רעו בנחת פרות ועדרי סוסים רצו חופשיים, כשמדרום מתנשא הר בנטל. ההחלטה להיכנע לחמור ולאכול הוכחה שוב כשגויה, כששעה קלה אחרי שיצאנו מאתר עז 77 עברנו ליד מבנה גדול בין המטעים. בחצר המבנה עסקה משפחה גדולה וידידותית במה שנראה כמנגל משובח להפליא, ולי באופן אישי הם לא נראו כאנשים קרים שיעמדו בפני מבטו מלא התחנונים של חמור מגודל ומזה-רעב. שוין.

 
סוסים בעמק הבכא

מעט אחרי עין חוואר שברנו לדרום מערב, ובסביבות שלוש חצינו שוב את ציר היישובים לא רחוק מצומת בראון ונכנסנו לשמורת בריכת באב אל הווא (בריכת בראון). כאן היה הזמן לברבור היומי (איך אפשר להתברבר על שביל מסומן??? אם רוצים מספיק, ורצים מספיק, אפשר), אבל אחרי שחזרנו על עקבותינו ומצאנו את השביל, מצאנו את עצמנו הולכים בין בריכת בראון למאגר בנטל, וההשוואות לשווייץ התחילו. חיכו לנו עוד שעה וחצי במסלול, אבל את הסוף – האוכף בין הר בנטל לגבעה 1010 מצפון לו – אפשר כבר היה לראות.

 
באב אל הווא, בין מאגרים

אחרי עוד מנוחה קלה מדרום למאגר בנטל, עלינו את העלייה האחרונה להיום, אל האוכף הנ"ל. ליד השער האחורי של קיבוץ מרום גולן יש רחבה גדולה עם נוף נהדר שאפשר להקים בה מחנה, אבל היינו צריכים לעבור בסופרמרקט בקיבוץ וקיווינו שאולי איזה קיבוצניק מורעל יזמין אותנו אל חצרו. הסופר בקיבוץ משובח וגדול, ופתוח עד 19:00 לפחות (מאוד פרקטי להולכים). אני נשארתי לשמור על התרמילים ולעשות עיניים למקומיים (בחוסר הצלחה בולט) ושאר חברי המשלחת נכנסו פנימה וחזרו עמוסי כל-טוב. השתרענו על הדשא המרכזי עם במבה ובירות, מתנה על שהלכנו כל-כך יפה היום, לפני שנדרשנו לסוגיית המחנה. מכיוון שאף אחד לא התנדב לארח אותנו, יצאנו לסרוק את האיזור (בחוסר רצון לחזור לרחבה השוממה מחוץ לגדר). בדרך לאיזור המלאכה של הקיבוץ יש חורשה מושלמת, מוקפת שלטי איסור מאיימים על הדלקת אש ו/או חנייה. ויתרנו עליה ולבסוף התמקמנו בחורשה אלמונית ומרוחקת במקצת מבתי מגורים, על הכביש ההיקפי בצידו הצפוני של הקיבוץ. 


בחורשה, לובשים סוודר

 

אחרי שלבשנו את בגדינו החמים בישלנו את ארוחת הערב ותכננו את המסלול למחר. השמש שקעה על הקיבוץ ועל היום השני של שביל הגולן.

 
שקיעה מעל מרום גולן

נכתב על ידי , 25/6/2008 19:52   בקטגוריות טרקים, שביל הגולן  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קפוצ'ון ב-6/7/2008 11:41
 



שביל הגולן – היום השני (חלק א')


למרות שאנו, הזקנים, ישנו באוהל והזריחה לא שינתה את מצבנו, עדיין היינו המשכימים הראשונים, בעוד הצעירים מכורבלים בשק"שיהם אחרי לילה קריר. בעטנו את שני העצלים החוצה, שייצאו לקושש עצים, לשפות קנקן תה ולהכין שקשוקה טריה. בין פרדסים ירוקים, בריכה כחולה ופרגים אדומים אכלנו והתארגנו לאיטנו, עד ליציאה אחרי 8:00.


פרגים מעל ברכת רם

 

השביל יצא דרומה על מורדות הר כרמים, על דרכים חקלאיות ובין מעיינות שמימיהם נתפסו לשימוש החקלאים המקומיים.


בריכה במטעים, מורדות הר כרמים

 

בשלב מסוים, אחרי פנייה לדרום-מערב, השביל חוצה שוב את "ציר הישובים" וממשיך במקביל אליו דרומה, דרך פאתיו של יער אודם. היער הוא אחד משני יערות הפארק הגדולים של רמת הגולן (השני הוא יער יהודיה). יער פארק מתאפיין בכך שהעצים גדלים בקבוצות שביניהן שטחים פתוחים בהם צומחים רק שיחים ועשבים, מעין תמונת ראי ליער צפוף ובו קרחות. בגולן עצי יער הפארק הם בעיקר אלוני תבור, שמגיעים לגדלים מרשימים.


חוצים אל יער אודם

 

מעט דרומה, ועדיין קרוב לקצהו המזרחי של יער, עולה השביל לתל אל-קצעה, מהתלים הקטנים והפחות-מוכרים של הרמה. השביל עבר בין אחו מנוקד עזים וקטעים סבוכים ובמהרה הגיע לראש התל, ובו בריכה נוספת.


עזים על מורדות תל אל קצעה


בריכה בפסגת תל אל קצעה

 

מיהרנו לרבוץ, להכין קפה של בוקר ובעיקר להביט בנוף המשגע. אחת הדרכים לדעת שאתה בטרק אמיתי היא היכולת לשבת בראש הר ולעבור על כל המסלול שהלכת עד לכאן, קודם בעין ואח"כ עם האצבע.


רובצים מול הנוף


החרמון מפסגת תל אל קצעה

 

למרות הרצון להתעצץ עוד, לא הייתה ברירה אלא לחזור ללכת, שכן החלטנו ללכת גם היום יותר מהמתוכנן כדי לקצר את היום השלישי לשעות בודדות. ירדנו מהתל מערבה ואז פנינו דרומה, בין מטעים פורחים, וטיפסנו אל הר אודם מצפון.


בעלייה להר אודם

 

במזרח הצד הישראלי של רמת הגולן ישנם שני קווי תילים, שנמתחים פחות-או-יותר במקביל לגבול, מצפון לדרום. הקו הראשון (המזרחי) מתאפיין בתילים גדולים וקרובים זה-לזה בעוד הקו השני (המערבי) – תיליו בד"כ קטנים יותר והמרחק ביניהם גדול יותר. הר אודם הוא התל הצפוני ביותר בקו התילים השני.

בראש התל מוצב גדול. כשעברנו שם, שער המוצב היה פתוח אבל רוב הכניסות למוצב עצמו היו נעולות, ולא מצאנו מקום למלא מי שתייה. האופציה לרדת מהתל (ומהשביל) אל מושב אודם, רק כדי למלא מים (ואולי לתפוס איזה אייל בקרניו) לא נראתה לנו. במקום, נשענו על קוביית בטון שחסמה את הרוח, כרסמנו תפוח, צפינו על הנוף מדרום לנו וחישבנו את המשך צעדינו.


יער אודם, אביטל-בנטל, יוסיפון

נכתב על ידי , 3/6/2008 15:53   בקטגוריות טרקים, שביל הגולן  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קפוצ'ון ב-6/6/2008 20:20
 




דפים:  
כינוי: 

בן: 48

Google:  kapoochon

תמונה




61,638
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקפוצ'ון אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קפוצ'ון ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)