לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

הרפתקאות הצב-נחש


אח שלי גיבור, In the country

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2007    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

9/2007

קאווה עם קובי


סוף דצמבר 2001, השבוע האחרון של הפסו, ברצלונה.

אני עולה על האוטובוס משדה התעופה לעיר, מביט בבניינים מסביב ומחפש סימן לפלאסה קטלוניה. "מה אני הולך לעשות פה שבוע תמים?" אני חושב לעצמי. "אני הרי טיפוס של הרים, לא של ערים. אני אתחרפן פה. חבל שלא הבאתי ציוד חורף, הפירנאים לא רחוקים אבל מפוצצים שלג עכשיו".

שלוש-ארבע שעות אח"כ, כבר מצאתי את הפלאסה, מצאתי את הפנסיון שהזמנתי, עשיתי סיבוב ברמבלה ופגשתי את אלדו, ידידי המקסיקני מההימלאיה. עוד סיבוב במרכז ואנחנו חוזרים להוסטל, לאסוף את קובון (שהגיע בטיסה מאוחרת יותר). אחרי שהוא זורק את התרמיל אנחנו קופצים אל אלדו לדירה, הוא רוצה שנטעם משהו שהשותף שלו הביא מכפר מגוריהם של הוריו. אלדו פותח את המקרר ומוציא שקית ובתוכה גוש חום אדמדם. "מה זה?" אני שואל, ונענה "חמון סראנו". בערך דקה אח"כ קובון בולס חמון סראנו בכל פה. "אתה לא צמחוני?" אני תוהה. "לא בברצלונה". צודק.

אחרי שקיצצנו בגוש בכל פה, אלדו מציע שנלך לאכול. ולשתות. וכך הוא מגלה לנו את נפלאות הפינצ'וס. הטאפאס. פטאטאס בראוואס. פאייה ופאייה שחורה. סנגרייה. קאווה, סיידר וסיידר באסקי, צ'אקולין וסתם יין. ועוד קצת סנגרייה. אז נכון, ראינו מבנים של גאודי, ציורים של פיקאסו, תערוכה משגעת על מדרגות וחומות מתקופת הרומאים, אבל רוב הזמן אכלנו ושתינו. אני מעריך שהיינו מבושמים בדרגה זו או אחרת 70-80% מזמני העירות שלנו (ואין ספק שזו הדרך להעריך את גאודי באמת). והשבוע עבר בכיף, מסתבר שאפשר להעביר שבוע בעיר. אפילו בקלות.

אמצע ספטמבר 2007, תל אביב.

האוטו מסתובב בין הסמטאות, אני מביט בקדחתנות בכל הכיוונים, מחפש מקום חנייה פנוי. "למה לא נכנס כבר לאיזה חניון בתשלום?" אני שואל את קובון "לא חבל על הזמן והקנס?". הוא נוחר נחרת בוז ואומר "יש פה מלא חנייה, דקה סבלנות ונחנה. הזדקנת, אח שלי". אני נוחר בחזרה אבל משתתק אחרי דקה, כשהוא מוצא חנייה מדוגמת מעבר לפינה.

אנחנו עוברים בין מועדונים ופאבים ולבסוף נכנסים לקאווה-בר קטן. טועמים (בנדיבות) שני סוגי קאווה ובוחרים בקבוק, וגם מזמינים חמון (קובון עזב את הצמחונות גם בישראל), פטאטאס בראוואס ועוד כמה מנות להעסיק את הפה בין לגימה ללגימה ובין דיבור לדיבור. אנחנו מדברים על החיים, העבודה, המילואים וגם נזכרים באלדו וברכיבת אופניים לילית שגעונית (ושיכורה) בבארי גותיק.

הזמן עובר בכיף, והראש מבוסם בדיוק במידה הנעימה, זו שמבשרת ליל מנוחה ורק חמרמורת מינורית למחרת. ומסתבר, שעם מספיק קאווה טובה, ובעיקר עם החברה הנכונה, אפילו תל אביב יכולה להיות נסבלת מדי פעם.

נכתב על ידי , 30/9/2007 21:09   בקטגוריות אלכוהול  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קפוצ'ון ב-1/10/2007 19:03
 



פכים לשנה החדשה


לכבוד השנה החדשה, ולרגל הזדמנות חד-פעמית, קנינו במחיר מבצע מזרון חדש ומיטה. הם הופיעו על מפתן דלתנו בערב יום ב', והם כל-כך נוחים, שמאז לא מצאתי את עצמי קם בבוקר ומגיע לעבודה. אמנם, ביום שלישי היה לי חד-יומי (מילואים) וביום רביעי החלטתי שחצי יום עבודה בערב החג לא יהיה אפקטיבי ממילא, אבל בוקר המחר מסתמן כדילמה ערכית אמיתית.

  


החלטתי לאמץ את פרוייקט Paperback של הגמר"ש, ובמסגרתו כבר נמצא הספר "אהבה וערגה בבומביי" של החמור והושב לבעליו החוקיים. נסו ותיהנו.


למי שרוצה להרגיש מזרח אירופאי אסלי בחג: מתכון לקיגל (מחברה של הרס"פית):

מכינים 400 גרם איטריות ביצים (בינוניות או רחבות) לדרגת אל-דנטה ומסננים את המים.

מוסיפים, לפי הסדר:

¾ כוס סוכר חום

3 ביצים מס' 1

4 כפות שמן

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כפית גדושה קינמון

כוס צימוקים

ומערבבים היטב.

מצפים סיר ישן מבפנים בנייר אפייה ומוזגים את התערובת. סוגרים את נייר האפייה מלמעלה ואת הסיר מכסים ברדיד אלומיניום. לתנור ל 45 דקות ב 180 מעלות ואז עוד שעתיים ב 150 מעלות. בתיאבון!


אז שתהיה שנה טובה ומתוקה. העיקר הבריאות!

נכתב על ידי , 15/9/2007 16:01  
29 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של קפוצ'ון ב-30/9/2007 22:00
 





כינוי: 

בן: 48

Google:  kapoochon

תמונה




61,638
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקפוצ'ון אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קפוצ'ון ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)