מעניין כמה הצברים יודעים, מה מסמל 9 במאי בשביל מיליוני אנשים, מיליוני משפחות, שהסבים והסבתות שלהם נלחמו במלחמת העולם השניה, וניצחו אותה.
9 במאי, או בשמו השני - "יום הניצחון", זה חג כזה שנחגג בפאר ובהדר רק בברית המועצות ובמדינות החסות שלה, ולעומת זאת במדינות המערב, 8 במאי (שזה התאריך הרשמי של הניצחון) צויין בסמליות, ותו לא.
קנינו היום עוגה קטנה, ושתינו כוס יין מסביב לשולחן כדי לציין את החג, שהיה אחד החגים החשובים ביותר עבור סבתא וסבא שלי (סבא שלי נלחם בנאצים וסבתא שלי בנתה מטוסים בעורף).
באותו עניין:
ראיתי היום כתבה בטלוויזיה, על תהלוכת הווטרנים שהתקיימה בירושלים. קודם כל, העירייה יצאה כל כך מעפנה, שפשוט לא יאומן. קודם כל הם סרבו לחסום את רחוב יפו, כדי לאפשר לווטרנים לצעוד, כמו כל שנה. לגבי תזמורת, כבר אין מה לדבר. כמו כן, הם שלחו משטרה כדי לא לאפשר לתהלוכה להגיע עד לבית העיריה.
זה הכבוד שנותנים לאותם אנשים שבלי הניצחון שלהם, לא הייתה לנו מדינה כיום.
וכל העליהום הזה למה? רק בגלל שגידאמק השתתף במצעד. צבועים.
(אגב, גם מיודעינו גאידמק יצא טמבל לפני כמה ימים, כשהצהיר שבגלל שראש עיריית ירושלים לא רוצה לאפשר לווטרנים לצעוד, אז הוא מכריז שהוא מתמודד על ראשות העירייה. טוף. פעם הבאה שראש מועצת דיר-אל-מג'נונה לא ירשה למישהו לצעוד בתהלוכה, אז סביר להניח שארקדי ירצה להיות ראש הכפר הזה).
לילה טוב לכולם.
