אתמול בערב היה לי חשק לשוקולד. זה מגיע מדי פעם וכשזה בא, קשה לעצור את זה. למזלי (או לרעתי) היו לי החומרים הדרושים בבית להכנת שוקו, ולא סתם שוקו, שוקו מקסיקני. משקה שהחלטתי שאאמץ הלאה למסיבות חורפיות, או לפחות מסיבה אחת ספציפית, ליום ההולדת הממשמש ובא.
מכיוון שבן זוגי היקר טבעוני ואני לא, הכנתי שתי וורציות דומות: עם חלב אמיתי, ועם חלב סויה, קצת שונה, אך לא באופן מהותי.
המשקה יוצא שוקולדי מאוד, מתוק, סמיך, והפתעה: קצת חריף. שילוב מנצח לחורף מול הטלוויזיה, או בכל מצב. כיף גם חם וגם קר.
היה לי מתכון להתבסס עליו, אך לא היו לי כל החומרים במדויק, ולכן הוא קצת שונה. הנה המתכון כפי שהכנתי אותו:
ל-4 כוסות
4 כוסות חלב (אפשר חלב סויה)
חצי כוס קקאו
כפית קמח לבן (יתכן וקורנפלור גם טוב, אך לא ניסיתי)
רבע כוס סוכר חום
רבע כפית אוגוז מוסקט
קינמון - מקל או אבקה
*תמציט וניל הייתה במתכון המקורי ולא הוספתי.
ולא לשכוח: חתיכה של פלפל חריף (צ'ילי יבש או טרי).
מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד, כדאי לנפות כדי למנוע גושים, מוסיפים קצת נוזל (מים או חלב) כדי להפוך את התערובת למן משכה.
במקביל מחממים על סיר את החלב, להזהר שלא יגלוש, ומוסיפים את התערובת לסיר ומבשלים כמה דקות ביחד עם הפלפל החריף.
מעבירים את המשקה דרך מסננת.
אפשר לקשט את הכוסות באבקת סוכר.
אני ממליצה להגיש עם חלב קר בצד כדי לדלל לפי הטעם.
תודו שיהיה שווה במסיבה שלי, אפילו רק בשביל המשקה המגניב הזה.