15:07 משרה נתחי טונה טרייה בחומץ;
קוצץ חצי פלפל אדום, חצי גזר, שתי שיני שום, פטרוזיליה וכוסברה דק-דק;
פורס עגבנייה אחת אדמדמה לקוביות קטנטנות;
חצי פלפל חריף יבש ("שאטה") חתוך גס;
זורק את הכל למחבת משומנת (היטב!) על חום נמוך;
מוסיף מלח, פלפל ומעט פפריקה מתוקה;
15:17 הרוטב מתבשל במחבת, מעמיד סיר קטן על אש בינונית;
שופך פנימה כוס וחצי אורז (ברור) לטיגון קל;
קוצץ את החצי השני של הפלפלים והגזר;
מוסיף כוס וחצי מים רותחים לסיר האורז;
זורק פנימה את הפלפלים והגזר הקצוצים;
מוסיף מלח בנדיבות ובוזק מעט (קורט...) של כורכום.
15:27 חותך לרצועות את חזות העוף שהפשירו בינתיים;
משרה במרינדה; (גם לטבח מתחיל יש סודות)
לחכות 20 דקות – ולצלות!
15:37 שולף את נתחי הטונה מקערת החומץ ושוטף;
מסדר את הנתחים העסיסיים במחבת על המצע המבעבע;
45 דקות – מוכן!
15:39 נותן ערבוב לאורז, לא נדבק. תפשתי אותו בזמן;
לוקח טעימה בכף, פותח את הדלת לחדר שינה;
"הצליח לך האורז, מיתס" - היא מאשרת;
האורז מוכן.
15:42 יאללה! לסדר, לנקות, להחזיר דברים למקרר...
15:56 נזכר ברצועות עוף!!
שולף מחבת נוסף (מרובעת עם פסים), קצת שמן (ואז עוד קצת...), חום גבוה;
נתחי העוף משחימים במהירות;
הופך את הנתחים לצד שני וחוזר לנקות; (ארררגגג....)
16:03 חזות העוף שחומים מבחוץ לבנים מבפנים; (כמו שצריך!)
"חזה עוף במרינדה" – מוכן!
"אורז צהוב עם פלפלים וגזר" – מוכן!
גולת הכותרת של השבת עדיין מתבשלת...
16:09 מוסיף קצת מים למחבת בה מתבשלת טונה, שלא תתייבש;
שולף את הפלטה הקטנה מהארון, מפנה לה מקום של כבוד על השיש!
16:17 טעימה קטנה מהטונה – קריספי מבחוץ נימוח בפה מבפנים :)
10 דקות לשבת...
ארוחת שבת בשעה (וקצת...) – מוכנה!!!
16:23 טלפון לאמאבא ;
סמס לשותף לסמינריון, מעדכן התקדמויות אחרונות. נדבר כבר מצידה השני של השבת ;
מה נשאר?
מכבים / מדליקים אורות (הכל דולק חוץ מבחדר שינה) ;
הכל מאורגן.
חיוך מתפשט...
"שבת שלום מותק"
16:27 כניסת שבת.