לפעמים ניתן לזכות באפשרות לקרוא חיבורים מרתקים על נושאים שברומו של עולם.
כזה הוא הדו"ח המיוחד של האקונומיסט על האכלת אוכלוסיית בני האדם על כדור הארץ המונה כיום כ-7 מיליארד בני אדם ותגיע ל-9 מיליארד בשנת 2050.
לא אתרגם את הכתבות. אם אתם מתקשים בקריאה באנגלית, אמליץ לתרגם את המאמרים, למשל באמצעות כלי התרגום של גוגל.
ההקדמה, הכוללת נתונים סטטיסטיים (כמו תמיד, כאשר מדובר באקונומיסט) על מצב הקרקע, תנובתה והדרישה למזון אפשר למצוא כאן.
דיון בשאלה כמה מזון יידרש ניתן למצוא כאן.
כיצד ביופיול, דלק ביולוגי, אולי פותר את הצורך בדלקים מאובנים (נפט וכו'), אבל אומר שקרקע שיכולה הייתה להיות מנוצלת לגידול מזון מבוזבזת על יצירת אנרגיה.
הידעתם שכדי להפיק ק"ג חיטה דרושים עד כ-2,000 ליטר מים? הפקת ק"ג בשק בקר, לשם השוואה, תבזבז כ-16,000 ליטר מים. עוד סיבה לדגול בצמחונות, אם באמת חיפשתם (מעבר לכך שמדובר גם בכך שהפרים והפרות צריכים לאכול יותר בשל פירמידת המזון ולכן גידול בשר גוזל יותר משאבי קרקע ובכלל, מי רוצה לאכול יצורים שיש להם אבא ואמא?). זאת ועוד על ניצול האדמה ויצירת זרעים מהונדסים גנטית בכתבה הזו.
עוד על שיטות יעילות יותר לגידול מזון (שעשויות להטיב פחות עם ה"מזון" כאשר המזון הוא בעל חיים) כאן.
בעולם המפותח ובעולם המתפתח נוהגים לבזבז כ-30 עד 50 אחוזים מהמזון המיוצר. במדינות המתפתחות בשל קשיים לוגיסטיים, היינו העברת המזון מהיצרן לצרכן בעוד בעולם העשיר אנשים פשוט קונים הרבה מזון בזול (באופן יחסי) וזורקים אותו. על כך כאן. לא סתם מטיפים לכם שתגמרו מה שיש בצלחת, כי יש ילדים רעבים באפריקה...
עד כמה פשוט להנדס גנטית תירס בהשוואה לחיטה אפשר לקרוא כאן. לפחות במובן מסוים החיטה קרובה אלינו יותר מאשר לתירס...
תזונה, אין משמעה אך ורק ספירת קלוריות. זה אולי פשוט, אבל אתם יכולים להיות מדושנים למדי ואף על פי כן לסבול מתת תזונה. אם אנו רוצים להאכיל את המשוטטים על הגלובוס, צריך לזכור גם את זה. על כך כאן.
לסיום, מעט על מה שעוד צפוי כאן ורשימת המקורות עליהם התבסס צוות האקונומיסט בהכנת הגליון כאן.
אתם גם יכולים לקנות כתבות בקובץ PDF אם תרצו באמצעות הקישור הזה.
זה רק חלק קטן מהגליון של השבוע שעבר. כל כך הרבה כתבות מרתקות שפחות או יותר ממלאות לי את רשימת הקריאה השבועית (אני תוהה מדוע הם מפרסמים מוסף ספרים. אם קוראים את האקונומיסט מתחילתו עד סופו, לא נותר זמן לקריאת ספרים!).
אני ממליץ בחום על קריאה באתר של האקונומיסט (מוגבל ל-5 כתבות מהמהדורה המודפסת בשבוע, אם כי, טיפ, אם תמחקו את הקוקיז, המונה יתאפס. אני מנוי, כי בהחלט שווה לתמוך בעיתונות איכותית בימים אלו ואני ממליץ לכם בחום להירשם גם כן).
כפי שפתחתי, האכלת העולם היא נושא מרתק. כל כך הרבה בורות קיימת בתחום ("מה, המזון לא מגיע מהסופרמרקט"? או לחילופין, "לא מעניין אותי איך מגדלים מזון" וכו') שזה כואב.
המוטו של העיתון הוא:
take part in a severe contest between intelligence, which presses forward, and an unworthy, timid ignorance obstructing our progress.
גליונות מהסוג הזה בהחלט חותרים לעבר המטרה המוצהרת.
קריאה נעימה.
אנדרטה לזכר קורבנות הרעב הכבד באירלנד באמצע המאה ה-19 בדבלין