גבירותיי ורבותיי...
הזוכרים אתם כיצד לפני מעט יותר משנה פתחתי מאבק כנגד חברת שטראוס שהכניסה ג'לטין שמקורו בבקר (או "עצמות בהמות גרוסות" לדבריהם)?
הזוכרים אתם את חליפת המכתבים?
הזוכרים אתם כי לאחר מספר חודשים הדבר אף הגיע לעיתון בעל התפוצה הרחבה בישראל -ידיעות אחרונות?
אז ראו איזה יופי, מה נכתב אתמול, יום רביעי ה-2 בפברואר 2005, במוסף הכלכלה של הארץ (צילם מסך של הכתבה מופיע בתחתית הקטע).
ובכן, כפי שניתן לראות, גדי לסין, מנכ"ל שטראוס מחלבות, מוסר שלמעט שני הטעמים מילקי מגולגלת (עם שביבי שוקולד), ומילקי פי שתיים קצפת, כל המוצרים מסדרת מילקי מיוצרים היום ללא ג'לטין וגם השנים השוררים יעברו שינוי ברצפט וגם הם ייוצרו ללא ג'לטין.
בשלב כלשהו גם תוחלף אריזת המוצר ורשימת המרכיבים תשונה, כך שג'לטין לא יופיע בה (משהו מעט תמוהה, כי הרי רצוי שרשימת המרכיבים תגלה לנו מה יש במוצר ולא מה היה בו בגרסאותיו העתיקות).
באופן אישי, עד אשר יוחלפו האריזות ואני וכל קונה פוטנציאלי נוכל בוודאות להרים אריזת מילקי בסופר, להסתכל ברשימת במרכיבים ולדעת שאני אוכל מוצר שמתאים לצמחונים, כלומר אין בו חלקי חיות מתות, או במילה אחת - ג'לטין.
נראה כי זוהי תחילת סופו של המאבק הארוך והעיקש.
אני רוצה להודות לכל מי שתמך בי לאורך כל הדרך : לילך שארגנה את העצומה בזמנו, מאות האנשים שהגיבו בהודעות תמיכה, בבלוג, באי מייל ובדרכים אחרות, העיתון ידיעות אחרונות שגילה את חליפת המכתבים ביני לשטראוס ופרסם את הסיפור בהרחבה בעמוד הראשי של אחד מגיליונותיו בנובמבר 2003.
כל אלה ועוד אלפים שהזדעזעו מהעובדה שבמוצר חלב תמים לכאורה, ישנם מרכיבים לא תמימים בכלל והפסיקו לצרוך את המילקי בפרט ומוצרי שטראוס בכלל, זוכים כאן לתודתי הרבה עד אין קץ (לצערי לא אוכל להודות לכולם באופן אישי)!
אז זהו, בתקווה שאין מדובר במקסם שווא והמידע שפורסם ב"הארץ" נכון, הרי שבקרוב נוכל לחוש כולנו את טעם הניצחון ויהיה זה טעם של מילקי (במבחר טעמים) ללא ג'לטין!
אביא כאן את דבריו של בנימין זאב הרצל שנאמרו בהקשר שונה לגמרי : "אם תרצו אין זו אגדה" וגם פרפראזה קטנטנה לדבריו שנאמרו גם כן (ואתנצל אם חטאתי במעט בחטא ההיבריס) : "בבלוג מה המצב, ייסדתי את המילקי ללא ג'לטין"...
תודה לכולם וכאמור ברגע שכל המהלך יושלם, אוריד את גלגול מאבקי המופיע בשולי הבלוג ואסכם את הכל בקטע אחד.
אלעד יאיר