|
בסוף יהיה טוב כי בסוף כולם מתים It doesn't make a damned bit of difference who wins the war to someone who's dead - Catch 22, Joseph Heller |
| 9/2003
מילקי - העצומה
תודות ללילך המאבק בחברת שטראוס עולה שלב וכעת קיימת עצומה ל"הוצאת הג'לטין ממוצרי 'שטראוס'".
תזכורת/תקציר
ותזכורת למי ששכח, או תקציר למי שפיספס:
לפני כחודש, במקרה גיליתי שבמילקי יש ג'לטין. הזדעזתי מכך ולאחר כחודש החלטתי לפנות לחברת שטראוס ולשאול לפשר הדבר ולבקש מהם להוציא את המרכיב האסור מן המוצר.
לאחר שלושה ימים, קיבלתי תשובה לא עניינית מחברת שטראוס, אשר בכלל דיברה על ענייני כשרות, אולם הדבר המשמעותי בתגובה זו שהם הודו במפורש שהחברה משתמשת בג'לטין המיוצר "מעצמות בהמות יבשות גרוסות", דבר מחליא לכל הדעות אשר גרם לכמה אנשים להזדעזע מעצם המחשבה שכאשר הם אוכלים מוצר תמים למראה כמו מילקי, הם בעצם מכניסים לפיהם את אותן עצמות בעלי חיים מרוסקות אשר גרמו להתפשטות מחלת הפרה המשוגעת בבריטניה.
על התגובה הזו הגבתי (התגובה נמצאת גם כן באותו פוסט).
כעת, בזכות לילך קיימת עצומה, אשר כל מי שמעוניין יכול לחתום בה על דרישה מחברת שטראוס לסלק את המרכיב האסור מהמילקי וממוצרים נוספים (למשל דניאלה), כך גם נראה לחברת שטראוס שיש ציבור גדול אשר מעוניין שהחברה תציא את הג'לטין ממוצריה ואותו ציבור לא יהסס להצביע ברגליים ולרכוש ממוצרי החברה המתחרה במקום וגם נעלה את המודעות לנושא השימוש בג'לטין מהחי במוצרי חלב, נושא חשוב שלא רבים מודעים אליו. עד אשר החברה לא תקיים את הדרישה, קיימים מוצרים מקבילים אשר איכותם לא נפלת מאלו של מוצרי שטראוס (ואף עולה עליהם לטעמי) של חברות אחרות, דוגמת "ג'ננה" של "טרה" אשר ניתן לרכוש ולצרוך ללא חשש להרג פרות עבור ייצור המוצר. אזכורים נוספים למאבק נוי נוי הזכירה בוירטואל קרמבו את המאבק בשורה האחרונה בפוסט זה והקישרה אל הקטע הבא של יעל אשר עוסק בתדהמתה ממרכיביו האמיתיים של המילקי (ותודה לטל שהביאה את הנושא לידיעתי). פוסט בתפוח הסגול סיכום המאבק ב"קרובים לצלחת" - בלוג על אוכל, חטפים, שתיה ושאר מיני מזונות. לכל מאבק יש כפתור כל מי שמרגיש קרוב לנושא או סתם מעוניין להביע סולידריות, מוזמן לשים את הכפתור של המאבק:
 כפתור המאבק הרשמי. כתובת הכפתור:

אלעד עדכון כשרות טוב, פרסמתי את המאבק במילקי במספר פורומים והנה תגובה ארוכה ומפורטת על עניין הכשרות במילקי בפורום נענע.
| |
|