לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
 

בסוף יהיה טוב כי בסוף כולם מתים


It doesn't make a damned bit of difference who wins the war to someone who's dead - Catch 22, Joseph Heller
כינוי:  ashmash

בן: 43

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2003    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
10/2003

מלחמת הכוכבים - הגירסה הסינית



בימים האחרונים התבשרנו כי סין עומדת להיות בקרוב (אם לא יכולו שיבושים קולמביינים) המדינה השלישית בהיסטוריה אשר השיגה יכולת לשגר אסטרונאוטים לחלל (ולהשיב אותם חזרה כבונוס).


חלפו למעלה מארבעים שנים מאז המריא האדם הראשון לחלל, היה זה הקוסמונאוט יורי גאגרין הרוסי  בשנת 1961(אשר מאוחר יותר נהרג בתאונה על כדור הארץ) ובתוך זמן קצר, הדביקו האמריקנים את הפער ובשנת 1962 שיגרו את ג'ון גלן להיות היאנקי הראשון בעולם החדש עוד יותר...
והנה כעת, שנת 2003, סין היא המדינה השלישית אשר מנסה לעמוד במשימה היומרנית נוסח איקרוס, של התגברות על כוח המשיכה והבאת אנשים להקפת כדור הארץ בגובה רב.


מעניין לראות שחלפו ארבעים שנה, בהם אסטרונאוטים ממדינות רבות ביקרו בחלל, בעיקר כמחווה של מנהיגי שתי המעצמות בתקופת המלחמה הקרה, ורק כעת מתפנה אומה שלישית לשגר אנשים נוספים אל עבר החלל החיצון.


ממשלת סין אגב, החליטה לא לשדר את המאורע המרגש בשידור חי, (דבר אשר עופר העלה ספק גדול אם יעמדו בו, לא ברור לי מדוע), הרי מדינה ששולטת על התקשורת, סביר להניח שתרצה להמנע מתקלות תקשורתיות מוזרות, כמו למשל אותה ידיעה מפורסמת על שובה בשלום של המעבורת קולומביה שפורסמה ב-YNET.


ובכן, מה יקרה שם, בעוד כיומיים, כאשר מעבורת החלל הסינית תמריא אי שם ממדבר גובי על גבול סין-מונגוליה?
מעבר להישג/לא הישג הזה, אשר כאמור הושג כבר לפני למעלה מארבעים שנה על ידי מדינות אחרות, ברור כי השיגור הסיני מסמל משהו רחב, משהו מעבר.
סין, אשר בשנים האחרונות מנסה לבסס עצמה כמעצמה גלובלית (ובצדק, מילארד ורבע סינים לא טועים), כבר מזמן דוגלת בקומוניזם רק כשיטת שלטון וטאליטרית ולא כאידיאולוגיה פילוסופית.
בשנים האחרונות הסינים זנחו את רעיון השיוויון וניצלו את המנגנונים הממשלתיים (הבירוקרטיים והמושחתים משהו) הקיימים על מנת לעודד צמיחה ושגשוג כלכלי מהיר, לפחות באזורים האורבנים אשר הולכים וגדלים (הגירה פנימית רחבה מהכפרים לערים, תופעה שהייתה נרחבת למדי ברחבי העולם הראשון והשני במאה העשרים, בה חל מהפך ובפעם הראשונה מאז ומעולם יותר אנשים בעולם חיו באזוריים עירוניים מאשר כפריים).
סין משלמת על המודרניזציה מחיר כבד, שבירת מבנה הכפר המסורתי ונטישת הצעירים לעיר לחיפוש אחר מזלם, המוני עניים אשר ניסו את מזלם בעיר והשתכנו באזורים אשר במדינות אחרות מכונים סלאמס (שיכוני עוני, אין לי מושג איך בדיוק לתרגם זאת), צמיחה של מעמד בורגני, אשר עובד בחברות היי טק מקומיות ומתחיל להסתגל חיי מותרות, מתעשרים חדשים, מתעשרים כבדים, סין בשנים האחרונות מתרחקת שנות אור מחזונו של מאו.


אולם נראה כי הסינים יודעים מה הם עושים, סין המודרנית הולכת ומצטיירת כמעצמה עולמית.
הפוטנציאל האנושי הגלום בסין הוא אדיר, לא מדובר רק במדינה אשר שטרות הכסף הראשונים, הדפוס (הרבה לפני שגוטנברג נולד), אבק השריפה (לזיקוקין דינור) ועוד שלל המצאות הומצא בא, כידוע, סין מדינה עתירת ידיים עובדות, מדינה אשר נוסף על אותם מאות מיליוני פועלים פוטנציאלים, יש בה המוני משכילים אשר מובילים את המדינה אל המאה ה-21.
סין צפויה לתפוס בשנים הקרובות תפקיד מרכזי בפוליטיקה העולמית, סין תדרוש להשמיע את קולה בתור מעצמה גרעינית, בתור מעצמת נשק בכלל, בתור מעצמה חללית, בתור מובילה טכנולוגית, בתור מקור כוח עבודה זול (לכמה מכם יש נעליים, בגדים, מחשב וכד' תוצרת סין?) ובתור סין, המדינה אשר אחד מכל חמישה בני אדם בעולם, מתגורר בה וסר למרותה.


אז השיגור הסיני המאוייש, גם אם הוא נראה פרט שולי בחדשות, הוא למעשה בחזקת "צעד קטן לאדם, צעד גדול לאנושות" או בפרפרזה קטנה - "שיגור קטן בסין, שינוי ענק לאנושות".
אלעד



שיגור מעבורת חלל



מעבורת חלל סינית?

נכתב על ידי ashmash , 14/10/2003 19:44  
53 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ashmash ב-17/10/2003 09:56




467,604
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , פילוסופיית חיים , החיים מעבר לים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לashmash אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ashmash ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)