לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
 

בסוף יהיה טוב כי בסוף כולם מתים


It doesn't make a damned bit of difference who wins the war to someone who's dead - Catch 22, Joseph Heller
כינוי:  ashmash

בן: 42

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

תשעה ירחי לידה


 

הסרטון הזה שהסריטו וערכו זוג ההורים הצעיר ממשפחת פלצ'ר פשוט יפהפה. כל מילה שאוסיף מיותרת:

 


נכתב על ידי ashmash , 25/3/2014 01:33   בקטגוריות אופטימי, אהבה ויחסים  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של תרבות אכילה ב-31/3/2014 18:51
 



השיר שלי


 

במשך כ-31 שנה חיפשתי אירוע משמעותי שהתרחש ביום בו נולדתי, ה-18 בנובמבר 1981. כלומר אירוע משמעותי נוסף.

הצלחתי למצוא שחקנית/זמרת בשם כריסטינה וידאל שנולדה באותו היום, אבל עם יד על הלב, מי זו בכלל? הופעה על המרקע היא לא ערובה למשמעותיות.

היתכן שהיום בו נולדתי חסר משמעות קוסמית?

 

ואז בינואר 2013 קראתי על הסרט הגשר על נהר קוואי (סרט בו צפיתי בתחילת נובמבר והוא אגב נהדר) בעקבות צפייה בסרט אחר (הסרט המשעשע The Ladykillers שתורגם לעברית כ"חביבי הנשים", משום מה) בכיכובו של אלק גינס. קראתי על שחקנים נוספים בגשר על נהר קוואי, אחד מהם הוא וויליאם הולדן. על פי IMDB הוא נפטר ב-16 בנובמבר 1981. סברתי שסמיכות כה רבה ליום בו נולדתי היא עניין הדורש בדיקה ולכן חיפשתי את הדף על הולדן בוויקיפדיה. תאריך הפטירה שהופיעה בוויקיפדיה היה ה-12 בנובמבר 1981. התאכזבתי מעט משום שבמקום יומיים לפני שנולדתי, הולדן הלך לעולמו שישה ימים קודם לכן. אך רגע, מה זאת אומרת שקיימת אי הסכמה לגבי המועד בו הולדן הלך לעולמו? החלטתי לקרוא מה מסופר על נסיבות מותו, מה שעשוי לשפוך אור על הפער בין שני התאריכים.

 

לפי מה שנכתב בוויקיפדיהֿ, בהתבסס על דו"ח הנתיחה לאחר המוות, וויליאם הולדן היה שיכור/מסומם בדירתו בסנטה מוניקה, קליפורניה, ביום חמישי ה-12 בנובמבר 1981. הוא מעד על שטיח, נחבל במצחו ודימם למוות. הממצאים בזירה הצביעו על כך שהוא היה בהכרה לפחות כחצי שעה לאחר הנפילה ויתכן שלא הזעיק עזרה משום שלא הבין את חומרת פציעתו. גופתו נמצאה 4 ימים לאחר מכן, ביום שני ה-16 בנובמבר 1981. זה מסביר את ההבדל בין מועד המוות המדווח בוויקיפדיה לזה המדווח ב-IMDB. השאלה מתי אדם חשוב כמת, האם ביום בו גופתו מתגלה לראשונה ומותו "נקבע" או ביום בו שבק חיים, היא שאלה פילוסופית מרתקת לפחות כמו השאלה האם עץ הנופל ביער ואיש לא שומע אותו אכן משמיע קול, אך לא כאן המקום להתעסק בה.

 

המשכתי לקרוא. הולדן הוא-הוא השחקן 'שמת בזמן ששתה' המוזכר בשיר תום'ס דיינר (Tom's Diner) של סוזן וגה:

 

I open

Up the paper

There's a story

Of an actor

Who had died

While he was drinking

He was no one

I had heard of

 

 

את השיר אני מכיר עוד מילדותי. אני לא בטוח האם הדיסק בו הוא מופיע בשתי גרסאות היה שייך לאחי או אחותי, אולם בכל מקרה שמעתי את השיר הזה בסוף שנות השמונים או תחילת שנות התשעים לכל המאוחר.

 

עם הזמן למדתי שתום'ס דיינר או למעשה Tom's Restaurant הוא מקום בר קיימא הממוקם בניו יורק. שנים לאחר מכן הוא שימש כבית הקפה בו נפגשו חברי סיינפלד (השם בסדרה היה שונה מעט, Monk's Diner, מזללת מונק). מעידן אלתרמן, הקומיקאי המוכשר, למדתי שהשיר היה השיר עליו נוסתה דחיסת קבצי MP3 לראשונה (כלומר לשיר סוג של משמעות היסטורית, אין זה סתם עוד שיר שהיה פופולארי והתפוגג בתהום הנשייה) בשל איכות הקול הייחודית של וגה. למדתי זאת ב-8 ביולי 2009 על פי התגובה שהשארתי לאלתרמן בבלוג.

 

לא אלאה אתכם בפרטים, אך סיפור מותו של הולדן התפרסם בניו יורק פוסט (אחד משני העיתונים היחידים בניו יורק עם המדורים/מוספים שווגה הזכירה בשיר, הורוסקופ ו-Funnies) ב-18 בנובמבר 1981. לפיכך, היום בו נולדתי הוא היום שבהשראתו כתבה סוזן וגה את השיר תום׳ס דיינר, אולי אף היום בו היא כתבה השיר. והשיר, כאמור, אינו רק שיר המתאר את שגרת יומה של יושבת בית קפה ניו יורקי ביום סתיו, אלא שיר אשר עיצב את היסטוריית המוזיקה, לא פחות. אנשים הפסיקו לחשוב במושגים של אלבומי מוזיקה בעקבות ההמצאה.

 

קראתי מעט את הדיון בשאלה האם ה-18 בנובמבר 1981 היה יום גשום בניו יורק או לא. אמא שלי אמרה לי שבחיפה, בה נולדתי, היה גשום למדי (ואכן, וולפראם אלפא מעיד שהגשם שטף את חיפה בשעה בה נולדתי, 18:00 - אם כי אני מעדיף לראות ב-18:11 את שעת לידתי מסיבות מובנות - ופסק רק כשעתיים לאחר שבאתי לאוויר העולם). בהתחשב בהפרשי השעות בין חיפה לניו יורק (שש בערב בחיפה זה בסביבות אחת עשרה בבוקר בניו יורק), היה זה בוקר בניו יורק (על פי וולפראם היה גשום עד שבע וחצי אותו בוקר) וכפי הנראה סוזן וגה ישבה בבית הקפה של תום וגם אם לא כתבה את השיר בדיוק ברגע בו הגחתי לאוויר העולם, הרגע הזה היווה השראה לשיר שישנה את תעשיית המוזיקה שנים לאחר מכן.

 

אז כך גיליתי במקרה, בעקבות כל מיני פיסות מידע שקראתי או האזנתי להן במרוצת חיי, כי מסתבר שהיום בו נולדתי בכל זאת היה משמעותי. גרמניה אמנם לא פלשה לפולין באותו יום (זה קרה ב-1 בספטמבר 1939), איש לא רצח את הארכידוקס פרנץ פרדיננד (זה הצית את מלחמת העולם הראשונה כחודש לאחר ההתנקשות ב-28 ביוני 1914) ואפילו הטיטניק לא טבעה וקים איל סונג לא נולד (שני אירועים שהתרחשו ב-15 באפריל 1912). אך התאריך ה-18 בנובמבר 1981, מלבד היותו פלינדרום, 18/11/81, הוא היום בו ישבה סוזן וגה בבית קפה שיתפרסם כעשור לאחר מכן ונפלה עליה המוזה לכתוב שיר שיהווה מרכיב חשוב בשינוי תעשיית המוזיקה לתמיד, גם כן, למעלה מעשור אחרי שנכתב. כמה מכם נולדו בתאריך יותר חשוב? קריצה

 

 


 

 

 

עוד על השיר תום׳ס דיינר

 

נכתב על ידי ashmash , 17/11/2013 23:26   בקטגוריות הרהורים, אופטימי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



הציוץ הראשון או עשר שנים לבלוג


 

מה לא הייתי נותן כדי לשמוע את הציוץ הראשון, הקול שהשמיעה הציפור הראשונה שהתהלכה ואולי אף התעופפה לפני כמיליון שנה.

אמא לטאה ודאי לא הבינה איזה מזל נפל בחלקה להיות ההורה המאושר של משפחה מפוארת של עופות שיתפתחו במרוצת השנים וימלאו את הארץ.

אכן, קשה לדמיין כיצד סדרת בעלי חיים אחת, זוחלים, אחראית ליצירת משפחת בעלי כנף ודם חם, אך אכן קיימים קווי דמיון בין זוחלים לעופות (שתי המשפחות עדיין בוקעות מביצים למשל). כמיליון שנים הן זמן די והותר להתבדלות. מספיקים כמה עשרות דורות כדי ליצור מין חדש.

 

ובכן, נדלג כמיליון שנה קדימה ונטרוף מעט את המושגים, מציפורים של ממש נדבר על טכנולוגיה אשר שאלה את שמה מעולם המונחים שהוענק לטבע.

בטוויטר, אתר מיקרובלוגינג פופולארי בשעת כתיבת שורות אלו, קל לדעת מה היה ה"ציוץ" הראשון. ב-21 במרץ 2006 כתב ג'ק דורסי את המילים הבאות:

 

just setting up my twttr

 

זה היה ה"ציוץ" הראשון בטוויטר. מאותו מסר קצרצר ויחיד שלא אומר הרבה, התגלגל והתפתח השירות לרשת חברתית פופולארית עם עשרות מיליוני מנויים.

 

הרבה נאמר ונכתב על טוויטר, הורעפו לא מעט שבחים על שירות שלפחות בהתחלה היה די מוגבל ומגביל, בכוונה תחילה (כ-140 תווים אמורים לעודד תמציתיות וזרימה שלא הייתה מתאפשרת בקטעים ארוכים ומעמיקים). אך עם יד על הלב, בשל היות השירות פופולארי, לפחות בקרב קבוצות מסויימות (סליבריטאים עם רבבות עוקבים נותים להשתמש בשירות יותר מאשר יתר בני התמותה, על אף שלכולם גישה שווה לכאורה), הוא מושך ספאמרים המייצרים המון ספאם, הודעות זבל ופרסומות.

טוויטר אגב לא רואים בעיה עם פרסום זבל המוני, אבל מעדיפים שהמפרסם ישלם להם באמצעות הודעות ממומנות. התוצר זהה, רק בעוד טוויטר נלחמת בספאם, היא מקדמת את ההודעות הממומנות שנכפות על המשתמשים. שתי המגמות כמובן קשורות.

 

לעיתים התוצאה של המלחמה בזבל משעשעת למדי, למשל התגובה שנראית מתחת להודעה הראשונה בטוויטר. כאשר הציוץ הראשון נשלח, הרעיון של אפשרות תגובה והצגתה בסמוך להודעה המקורית טרם התקיים. יתכן וההודעה תוסר בשלב זה או אחר, אבל לבינתיים, הנה תמונת מסך המשמשת גלעד למלחמה של טוויטר בהודעות זבל שלא תמיד עולה יפה:

 




 

וכעת, משעסקנו ברגעים מכוננים, הבה נחזור מספר שנים אחורה.

היום, בדיוק לפני 10 שנים, ב-14 בספטמבר 2002, כתבתי את הקטע הראשון בבלוג.

המספר הסידורי של הקטע אומר שהיה זה קטע מספר 10,407 בישראבלוג. כשפתחתי את הבלוג עברה מעט יותר משנה מאז האתר נפתח והבלוג שלי היה ה-1,499 במספר. כיום מספר הבלוגים עומד על מעל 800,000, אם כי רוב הבלוגים (בניגוד לבלוגרים) בישראבלוג הלכו לעולמם בטרם עת. יהי זכרם ברוך.

 

עם השנים, צפו בדפי הבלוג הזה מעל 430,000 פעמים. אין זה מספר מבוטל, אך הבלוג רחוק מלעורר גלים ולהפוך עולמות. לכל היותר, הוא הביא מספר אנשים להרהר על נושאים שאולי לא היו שמים אליהם לב לולא הבלוג היה קיים.

 

עשר שנים הן לא הרבה זמן. אפילו לא פסיק בהיסטוריה, כפי שנהוג לומר. אך במונחים של חיי אדם, מדובר בפרק זמן משמעותי (שאלו את נוח שמצלם תמונה של עצמו מידי יום מזה למעלה מ-12 שנה. אני הגבלתי את עצמי לשנה). עבורי מדובר בכשליש מהחיים שלי עד כה, אותם העברתי בידיעה שיש מקום בו אני כותב מעת לעת והוא נגיש לכל. גם אם לא פעם עלו הרהורים על הפסקת הכתיבה פה.

 

זה משנה את האופן בו הסתכלתי על דברים. במידה מסוימת, יכולתי לחלק את חיי לימים שלפני הקמת הבלוג ולימים שאחריו. כתיבה על נושא מסוים, לפחות עבורי, מכריחה אותי לבדוק ולחקור את נושא הכתיבה. גם אם המסקנה אליה הגעתי "שגויה" או שלא חשפתי את כל העובדות, הייתי צריך להסביר לעצמי את הפרטים בטרם ניגשתי לכתוב. בשונה מהרהור חולף, המילים בבלוג הן "לנצח", לפחות עד שהאתר יקרוס ויישכח ולכן דרושה השקעה רבה יותר בכתיבה מאשר בשיחה הטבעית, האגבית.

 

בעשר השנים שחלפו חילוף החומרים עשה את שלו ואלעד שכתב את הבלוג ב-2002, רובו התפזר ברחבי הקוסמוס. המים התאדו ונלגמו שוב ושוב. התאים שלי נפטרו מרוב הפסולת שהכילו וצרכו חומרי בניין חדשים. רוצה לומר, פיזית, רובי כבר לא כאן. אך המחשבות, הרעיונות והיישות שכתבה רבבות על גבי רבבות מילים שימרה משהו במהלך עשר השנים האחרונות.

 

במונחים טכנולוגיים, עשר שנים הן נצח. הטכנולוגיה אמנם לא עברה שינוי דרסטי אלא יותר מגוון שינויים אינקרמנטליים, אבל בכל זאת המחשבים השולחניים ששימשו לקריאת בלוגים עבור רוב האנשים ב-2002 התחלפו במחשבים ניידים, טלפונים ניידים ומחשבי לוח (שני האחרונים הם הפופולאריים כיום, לפחות לגלישה). עיצוב האתרים, גם כן עבר אבולוציה. ווב 2.0 הוא אמנם כבר היסטוריה רחוקה ולא עתיד בלתי נודע כפי שהיה ב-2002, אך הוא עדיין מכתיב את הטון בעיצוב.

 

ועל אף השיפורים במרוצת השנים, ישראבלוג נראה מיושן, עדיין עם אותו מראה מחוספס. יתכן וזה קשור לחטא הקדמון, האתר הוקם כפרויקט תכנות של יריב חבוט ולא מתוך מטרה להיות רשת חברתית חובקת עולם. יתכן וזה קשור לחטא שהתווסף לפשע כאשר האתר נרכש על ידי נענע מבית נטויז'ן (ערוץ 10 בא מאוחר יותר) והתווספו סרגלים מכוערים ופרסומות לא רצויות לבלוגים. למרבה המזל, ביום הגורלי, היה לי "מנוי פרו" באתר שהסיר את הפרסומות ובשל התחייבות של נענע, מי שהיה לו מנוי פרו ביום המעבר זכאי לבלוג נטול פרסומות. אפילו קיבלתי חולצת ישראבלוג ששלחו לאמא שלי בדואר, כפיצוי על כך שביטולו את קונספט מנוי הפרו בישראבלוג.

 

כן, אין זה סוד., ישראבלוג ב-2012 הוא אתר מכוער למדי. רוב הגולשים מצביעים ברגליים ומכלים את זמנם בפייסבוק ודומיו המתאימים לסבלנות ההולכת ומתקצרת ואם הם פותחים בלוג, רבים מעדיפים לפתוח בלוג פרטי באמצעות וורדפרס ולא להגביל עצמם לעיצוב הכעור של ישראבלוג.

אני לא מאמין גדול בשינויים שכל מיני חברות טכנולוגיה מכניסות בכל שני וחמישי ומאלץ את המשתמשים להסתגל לממשק חדש, אבל היה נחמד אם ישראבלוג אחרי 11 שנים ישתדרג מעט ולא ייראה כמו קפסולת זמן מראשית העשור הקודם.

 

הרעיון של מעבר לאכסניה חדשה או פתיחת בלוג עצמאי עלה בי לא פעם, אך מעולם הוא לא הבשיל לכדי מימוש, בעיקר משום שלא ראיתי צורך לטרוח להעביר אלפי קטעים, תגובות ותמונות לשרת חדש ועוד לשלם על האכסון. כואב על על תמונות שלא תיטענה וקישורים שימותו. זאת ועוד, אחת לכמה זמן הבלוג זוכה להוקרה בצורת קישור לקטעים בבלוג מהעמוד הראשי של ישראבלוג, נענע וחדשות ערוץ 10 וכך זוכה לעליית התעבורה. אמנם אין בכך תמורה כספית, אך הבלוג מעולם לא נכתב עבור תמורה חומרית כלשהי. בלוג פרטי עלול להישאר כאבן שאין לה הופכין.

 

אם אעביר את הבלוג לאכסניה אחרת, ואני ברצינות שוקל לעשות זאת, אני יודע שחלק מהקוראים המזדמנים ואולי אף הקבועים יפסיקו לקרוא. וחלק מהתמונות תלכנה לאיבוד. מאידך, כאשר אני עוסק בנושאים שמשום מה נתפסים רגישים, ביקורת פוליטית, ביקורת על דת או סתם מחשבות שלא נמצאות בלב הקונסנסוס, אני באמת ובתמים חושש כי ביום מן הימים איזה צו בית משפט ישראלי או שירות חשאי יחלטו למחוק את "המילים הקשות" (כאילו למילים עצמן יש משמעות בפני עצמן ולא רק בדמיון הקוראים והשומעים אותן). או אולי בכלל איזה האקר סעודי יורידו את הטקסט שנכתב כאן לשאול, רק משום שהוא, כמוני, לא מסכים עם כל מה שקורה בישראל.

 

אם כן, עשור חלף מאז פתחתי את הבלוג.

וכפי שכתבתי אז, אני עדיין לא ממש סגור על איך זה עובד.

למען האמת יש לי מושג. גם אז היה לי מושג. אולם אני מעדיף לחשוב על עצמי במונחים אחרים. מעולם לא הצגתי את עצמי כ"בלוגר". זה הישג שקל מידי להתהדר בו (בפרפרזה על מרק טוויין ומה שאמר על עישון, אין קל מלפתוח בלוג. עשיתי זאת עשרות פעמים) ואין בו ממש. חלק מהבלוגים עלובים למדי, בעוד אחרים כה טובים שגם אם אמשיך לכתוב עוד תשעים שנה לא אגיע לקרסוליים שלהם.

 

אז מזל טוב לך בלוג!

אלעד

 

 

סיכום השנה הראשונה של הבלוג, בימים בהם עוד יכלתי לעקוב אחרי מה שנכתב

מתכון לבלוג - שלוש שנים לבלוג

תשע שנים לבלוג

זכות ראשונים - התמונה הראשונה בפליקר, הסרטון הראשון בפליקר ועוד

 



חוגגים יום הולדת 10 לבלוג

נכתב על ידי ashmash , 14/9/2012 09:43   בקטגוריות הרהורים, ושמחת בחגך, אופטימי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



Nine years and keep counting


 

השנה ה-14 בספטמבר צלצל מוכר. היום לפני תשע שנים הבלוג הזה עלה לרשת. כך זה התחיל.

המטרות התרחבו וצומצמו עם השנים. הבלוג נכתב גם באנגלית, מידי פעם. מצאתי עצמי כותב לא פעם על דברים שאינם דעתי ועל פי רוב אני מנסה לשמור את דעותיי לעצמי, גם אם הן עשויות להשתקף מהכתיבה.

 

גם היום, אני עדיין לא בדיוק בטוח איך הבלוג עובד. כלומר טכנית אני מבין איך זה עובד, אבל אני עדיין לא סגור על ההשפעה שיש לדבר הזה, יומן רשת, עלי, על אחרים ובכלל. מה הופך בלוג לבלוג "טוב" - מספר הקוראים, הנושאים, האיכות, איכות האישיות המפרסמת את הדברים?

 

אני מניח שהשרת עליו ישראבלוג יושב יקרוס ביום מן הימים ועמל של תשע שנים (ובקרוב יותר, כנראה) יישקע משל היה אטלנטיס. אבל אולי ביום מן הימים, בעוד עשור, מאה או אלף שנים, מישהו יימצא את הגיבובים שנכתבו פה בעלי ערך או למצער מרתקים.

אני קורא מעת לעת קטע או שניים שכתבתי ונזכר בעניינים נשכחים. רואה כיצד השתניתי, ולו במעט, במרוצת תשע השנים האחרונות.

רק בשביל זה היה שווה.

 

תודה לכל הקוראים והקוראות, העוקבים והמזדמנים, שנכנסו לפה לפחות 416,895 במרוצת תשע השנים האחרונות.

אלעד

 



Powerscourt, County Wicklow

נכתב על ידי ashmash , 14/9/2011 17:32   בקטגוריות ושמחת בחגך, פניה לקוראים, אופטימי  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Hagigit ב-29/9/2011 18:28
 



סוף שבוע רגוע


 

 איזה סוף שבוע נהדר זה היה!

ביום שבת לקחנו רכבת לקמברידג' (Cambridge), מעט יותר משעה מכאן, באמצע הדרך בין לונדון לכאן.

היה כל כך נהדר.

עשינו הכל בקצב שלנו ובכל זאת הספקנו לבקר באיזה ארבעה קולג'ים (מין תת יחידות של האוניברסיטות שלהיווצרותם ההיסטורית אינני רואה טעם להיכנס), בספרייה ועוד כמה דברים נחמדים.

 

האווירה הזו, של עיר סטודנטיאלית, מאוד נחמדה. אי שם בתחילת המאה -15, כמה חבר'ה מאוקספורד הרגישו נרדפים, אז הם ברחו לקמברידג' והקימו להם אוניברסיטה שאינה נופלת מהראשונה. היום, התככים הללו נראים כל כך תלושים. כלומר האקדמיה, באשר היא, לעולם תישאר מקום עתיר אנשים שמתווכחים על דברים, על פי רוב נטולי חשיבות. אולם בכל זאת, אני מתקשה לדמיין כיום אנשים בורחים מאוניברסיטה, רק בשל היותם מרגישים נרדפים.

אבל היי, אולי זה רק אני שסגור לי בבועה השלווה שלי, ולא מודע לכל מיני מוסדות אקדמיים בערב הסעודית או לאילן פפה מאוניברסיטת חיפה.

 

בכל קולג', מלבד מתקני הספורט שהם שירות חשוב לסטודנטים ולצוות, אפשר לראות לא מעט כנסיות.

חלקן נבנו מזמן, חלקן נבנו לא מזמן (יחסית, כן?), למשל במאה ה-19 ורק יוצרים מראית עין של עתיקות בסגנון ניאו גותי או סגנונות אחרים שחזרו בהתאם לאופנה בעת בנייתם.

כל הכנסיות הללו, והן רבות, משמשות תזכורת שהאוניברסיטאות הראשונות באירופה (ולא נגיד האקדמיה היוונית של אריסטו), היו למעשה בראש ובראשונה מוסדות תיאולוגיים שנועדו לפאר ולרומם את השם יתברך ולא איזה חופש אקדמי ורצון נשג לידע. אלה, לכל היותר היו תוצר לוואי בלתי נמנע של האוניברסיטאות הראשונות.

אז אולי בר אילן זה הדבר האמיתי אחרי הכל, הא?

 

מזג האוויר יפה כבר כמה ימים ברציפות.

השמש מחייכת לסירוגים. הטמפרטורה בסביבות ה-20 מעלות ביום, פחות או יותר ובלילה מעט יותר מ-10.

זה קצת קריר. אבל זה לא מפריע לחלק ניכר מהמקומיים ללבוש גופיות ומכנסיים מינימליים. כי הרי קיץ וצריך ללבוש את זה מתישהו...

 

אתמול התעצלנו ללכת לחוף הים ב-Great Yarmouth. רצינו, אבל בסוף העדפנו לעשות דברים אחרים.

אח"כ התעצלנו ללכת לאיזה סיור בספריה של נוריץ' וכשהחלטנו ללכת, כבר בדיוק הגיעה שעת הסגירה.

אז הלכנו לסרט החדש של משפחת סימפסון. סרט לא רע בכלל. משעשע למדי.

הכניסה עולה 3.99 (מחיר סטודנטים) ליש"ט. המקומות לא מסומנים, בדומה לסינמטק. והקטע הנהדר - אין שום כתוביות על המסך שמציקות בעיניים בעת הסרט. והילדים הקטנים לא מתלוננים שהם לא מבינים.

הבעיה עם סופי שבוע היא שהם קצרים מידי. מתישהו נגמרים וביום שני, מתחיל שבוע חדש.

אבל היי, ט"ו באב, יום אהבה קיקיוני בלוח שנה שמעטים עושים בו שימוש. סיבה נהדרת לחגיגה!ויש לנו עוד כמה סיבות טובות לחגוג.

אז בעוד כמה שעות, כבר נעשה משהו.

ובינתיים, אשים פה מספר תמונות משלשום בקמברידג'.

אלעד

 

 

 

 

סתם כנסייה עם שלט משעשע

 

 

 

הכנסיה בקינג קולג'

 

 

 

העוגב והתקרה באותה כנסיה. התקרה היפה לא באמת תומכת במבנה, אלא גג העץ מעליה

 

 

קינגס קולג'

 

 

 

 

 

 

פקק תנועה קטן בנהר (Cam) ליד קווין קולג'

 

 

 

חתונה באונברסיטה, זה לא בהכרח רע כפי שזה נשמע, מסתבר

 

 

Jesus College

 

 

 

משחקים קריקט במגרשים שבקולג' ישו. מתקני הספורט שם מעוררים קנאה

 

 

 

 

 

 

 

אווז או ברווז? נראה לי שזה היה אווז

 

 

 

אני מצלם מישהו ליד מסעדה בשם Eat.

 

 

 

ולכבוד יום האהבה - בטקה ואני ליד הגשר ב-St. John College

 

נכתב על ידי ashmash , 30/7/2007 15:36   בקטגוריות טיולים, מחיי היומיום, אופטימי, אהבה ויחסים  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יופי של כתיבה ב-2/8/2007 03:24
 




דפים:  
467,154
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , פילוסופיית חיים , החיים מעבר לים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לashmash אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ashmash ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)