| 4/2009
קשרים בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה?
אמא שלי שלחה לי אימייל אשר נושאו "חג עצמאות שמח" ותוכנו ריק. כמה סימבולי חשבתי לעצמי.
בכל אופן, החלטתי לבדוק את אתר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) אשר מידי שנה מפרסמת בערב יום העצמאות נתונים דמוגרפיים על מדינת ישראל (ועיתוני ישראל העצלים מעתיקים את ההודעה לעיתונות, כאילו היו אלו הם שאספו את הנתונים, והרי ידיעה יפה ומעניינת).
במקרה ותהיתם, כ-7.4 מיליון ישראלים. 5.5 מיליון יהודים, כ-1.5 מיליון ערבים וכ-3 מיליון "אחרים", שם יפה שנועד לתאר אנשים שאינם טהורים על פי "תורת הגזע" הציונית. עוד נתונים כאן.
בכל מקרה, צדה את עיני הודעה אחרת לעיתונות מ-12 בפברואר שכתב אחמד חליחל. כותרתה של ההודעה "מהו אחוז ההצבעה האמיתי". נלקח מספר בעלי זכות הבחירה לכנסות ה-16, ה-17 וה-18 ונוכה ממנו מספר הישראלים "השוהים בחו"ל תקופות ממושכות", כחצי מיליון על פי האומדנים של הלמ"ס. התוצאה, כמה מפתיע, אחוז המצביעים גבוה יותר כאשר בוררים את המוץ מהתבן ומחשיבים רק אנשים שבאמת עשויים להצביע.
אני לא יודע כמה זמן נדרש על מנת ללקט את הנתונים ולערוך את החישובים על מנת להוציא מסמך שכזה. הדבר ודאי דורש מספר ימים. ובכל זאת, שישה ימים לפני כן פרסמתי את הקטע הזה אשר בפסקה השלישית שבו הזמנתי את הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לבדוק את הגידול באוכלוסיית הלא מצביעים עקב הגירה מישראל. זה שאני פרנואיד, לא אומר שאנשי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לא קוראים את הבלוג שלי... 
חג שיעבוד שמח...
 מה אחוז ההצבעה האמיתי? (מאתר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)
 הגן הבוטני, דבלין, לפני זמן לא רב
| |
רוח הרפאים שבהשבעת אובאמה
יותר מידי טאבים פתוחים בדפדפן כאן. כתוצאה מכך אני לא מסוגל להיזכר היכן הגעתי לקישור הבא בו נראית תמונה מנאום ההשבעה של ברק אובאמה מלפני מעט למעלה משלושה חודשים (יום יום עם נשיאות אובאמה).

האיכות מצוינת, הרזולוציה גבוהה. ניתן להתמקד באנשים, בין אם באובאמה ובין אם בקהל.

וכך, אפשר למשל לראות שחרף העובדה שהשיגו כרטיסים למקום טוב באחד האירועים המבוקשים של שנת 2009, החליטו לעבוד על המחשב שלהם. אולי מדובר בכתבת. אפילו די סביר אם בוחנים במה מתעסקים האנשים שלצידה. ואם אכן כך, האין זה אירוני שהאנשים שמספרים לנו על הנאום, נאום שאגב כל אחד יכול לראות בעצמו ולהסיק את המסקנות ללא צורך בפרשנות, לא ממש מתעניינים בו, אלא במה הם אומרים על הדברים הנאמרים?

ניתן להבחין גם באנשים אחרים שאמנם טרחו והגיעו להשבעתו של ברק חוסיין אובאמה, אך משזה החל לנאום, גילו שהאירוע משעמם למדי. חלקם הסתובב להעביר דאחקות עם החבר'ה. אחרים החליטו לצלם את עצמם באירוע, בזווית שהפכה אולי להיות אחת הנפוצות מאז עידן המצלמה הדיגיטאלית.

ואם כבר בצלמים עסקינן, הרי שהתמונה הזו של כל אותם פפרצי יפהפיה. כולם מאובזרים במצלמות יקרות ועדשות טלסקופיות יקרות אף יותר. ולשם מה? לצלם את אותה תמונה, פחות או יותר, מאותה הזווית. בושו והיכלמו, פספסתם את הרצח של קנדי. זה לא אומר שמאז 1963 כל נשיא אמריקני צריך להיות מצולם בכל דקה ודקה. הלא כן? ובכלל, צילום אמור להיות אומנותי, בעל ערך. איזה ערך יש לתמונה שחוזרת על עצמה שוב ושוב ושוב ושוב וחוזר חלילה? לא מוטב היה לו היו אותם צלמים יוצאים לחפש חדשות של ממש? הס. הרי קל ופשוט יותר לצלם את דמותו הנייחת כמעט של אובאמה.

גם מאחורי אובאמה, בבמת הכבוד, ישנם אנשים שהתעייפו והחלו לפהק. אחרים, איבדו סבלנותם ומתחילים למחוא כפיים, גם כאשר אין להם שותפים אחרים בקהל, מה שמוליך אותנו למסקנה שכפי הנראה לא היה זה רגע מתבקש למחיאת כף.

ולסיום, מה שהוליך אותי לטרוח לכתוב את הקטע הטרחני הזה היה דמות מסוימת, אולי בעצם שתיים, שאיתרתי בקהל. אולי מדובר בחשיפה ארוכה. אולי מדובר באיחוד לא מוצלח של שתי תמונות. מין פנטזמגוריה ששתל מי שהכין את התמונה. ואולי... אולי פשוט רוח רפאים, רוחו של בנקו, שהחליטה לבקר בטקס.

קטע המתיימר להיות בעל ערך כלשהו, צפוי בקרוב. הוא יושב בטיוטא ורק מחכה לעוד ועוד פרטים מידע שיהפכו אותו לארוך ומייגע דיו על מנת להתפרסם. ובינתיים שלום.
| |
(לחם) עבודה
אתמול שיכנעתי את דוד ובולאש, מוקוש את מוֹקוּש, לגשת לראיון עבודה בלונדיס, פיצוציה (דראגסטור לחיפאים שבקוראים) בריטית עם סניפים רבים בדבלין. החנות פרסמה מודעה שקראה למועמדים מתאימים (וכדי להתאים צריך לדבר אנגלית ו... זהו פחות או יותר) להגיע לראיון בסניף החנות בסנט סטפן גרין אתמול בשעה שש. הערכתי שיהיו כאלף אנשים שינסו את "מזלם". התוצאה בסרטון הבא שדוד צילם:
ככה זה כשיש משבר כלכלי חריף בנמר הקלטי. וכדברי אפו, המוכר בקוייקי מארט בספרינגפילד: Please come again...
| |
|