לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


מטענים עודפים > להיפטר מהכל. ומייד. כמה שפחות יותר טוב /// מטענים עודפים > לאגור לעת מחסור. בשקיות פלסטיק גדולות /// מטענים עודפים > חלונות שוטפים > וחלומות עוטפים /// מ*ענים **דפים /// מטענים עודפים > בקרוב הסרט
Avatarכינוי: 

בן: 56

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2012    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מונדיאל 2010 - הימור מושכל


בקיץ 2005, שנה לפני המונדיאל ה-18 שנערך ב-2006 בגרמניה, כתבתי פוסט ובו ניתוח סטטיסטי של אליפויות העבר והימרתי על בסיסו על הזוכה. כמובן שטעיתי בגדול (המרתי על ברזיל וגרמניה בגמר, ועלו אליו איטליה וצרפת), אבל זה לא מה שימנע ממני לנסות שוב.

 

חלפו 4 שנים, ובשבוע שעבר נקבעו העולות למונדיאל ה-19, שיערך ב-2010 בדרום אפריקה, והגיע הזמן להתבזות שוב. לצורך כך עדכנתי את הנתונים והחלתי אותם על הנסיבות החדשות, והנה התוצאה, בשיטת הצמצומים המקובלת בין מהמרי הטוטו הכבדים.  

 

צמצום ראשון: אמריקה ואירופה בגמר

 

עד היום נערכו 18 מונדיאלים (משנת 1930, אחת ל-4 שנים, למעט תקופת מלחמת העולם השנייה).

הזוכות בכולם היו נבחרות מיבשות אמריקה ואירופה.

גם הפינליסטיות (המפסידות בגמר) היו כולן מיבשות אמריקה ואירופה.

נבחרות משלוש היבשות אחרות הצליחו להגיע לעיתים די גבוה, אך תמיד כשלו בשלבים הגבוהים ביותר - אסיה הגיעה פעם אחת לחצי הגמר, אפריקה הגיעה רק לרבע הגמר, ואוקיאניה לא הגיעה אפילו לשם.

לאור הרקורד המושלם (36/36), אין כל ספק, בגמר יהיו נבחרות מאמריקה ואירופה בלבד.

 

[ הפתעה אפשרית: הפעם היחידה בה נבחרת שאינה מאמריקה או מאירופה עלתה לחצי-גמר , זה נעשה על ידי דרום-קוריאה (רביעית ב-2002), כשהמשחקים נערכו בדרום-קוריאה וביפן במשותף. לכן, הסיכוי היחיד לנבחרת "זרה" להשתחל לגמר נמצא בידי דרום-אפריקה, המארחת של מונדיאל 2010. ]

 

צמצום שני: דרום-אמריקה ומערב-אירופה בגמר

 

כל המשתתפות בגמר שבאו מיבשת אמריקה, היו מדרום-אמריקה, גם הזוכות וגם הפינליסטיות. כמו כן, הנבחרת האמריקאית היחידה שאינה מדרום אמריקה, שהגיעה לרביעייה האחרונה היתה ארצות הברית במונדיאל הראשון (מקום 3 בשנת 1930).

כל הזוכות בגמר שבאו מיבשת אירופה, היו ממערב-אירופה. כמו כן, מאז 1962 (צ'כוסלובקיה), גם כל הפינליסטיות האירופאיות היו ממערב-אירופה.

לכן אפשר לצמצם את הרשימה למדינות מאחת משתי תתי-היבשות האלה.

 

[ הפתעה אפשרית: מזרח-אירופה שולחת מדי פעם נבחרות לחצאי הגמר. האחרונות היו: טורקיה ב-2002 (שלישית), קרואטיה ב-1998 (שלישית) ובולגריה ב-1994 (רביעית). לכן, אם תהיה הפתעה בגמר, סביר שהיא תגיע מהכיוון של מזרח-אירופה. ]

 

צמצום שלישי: ארבע הגדולות

 

ארבע נבחרות בולטות מעל כל היתר, שתיים מכל תת-יבשת - ברזיל, איטליה, ארגנטינה וגרמניה - והן מצריכות התייחסות מיוחדת.

 

מבחינת השתתפות בגמר - אין גמר, אפילו לא אחד, מתוך ה-18 שהיו עד כה, שלא היתה נציגות לאחת מארבע הגדולות. וזה לא הכול, ב-6 מתוך 10 הגמרים האחרונים, היתה להן נציגות כפולה (כלומר, שתי המשתתפות היו מהרביעייה המופלאה הזו), ובסה"כ הן ממלאות יחד 2/3 מסך כל ההופעות (24 מתוך 36) - ברזיל (7), גרמניה (7), איטליה (6) וארגנטינה (4).

 

ומבחינת זכיות מצבן לא פחות מזהיר.

3 מדינות דרום-אמריקאיות זכו ב-9 גביעים - ברזיל (5), ארגנטינה (2) ואורוגוואי (2) - אבל בהתחשב בכך שההופעה האחרונה של אורוגוואי בגמר היתה ב-1950, נותרנו עם סיכוי ריאלי לזכייה רק לשתיים הראשונות - ברזיל וארגנטינה.

 

4 מדינות מערב-אירופאיות זכו ב-9 גביעים - איטליה (4), גרמניה (3), צרפת (1) ואנגליה (1) - אבל בהתחשב בכך שצרפת ואנגליה זכו בגביע רק כמארחות, נותרנו גם פה רק עם השתיים הראשונות - איטליה וגרמניה.

בסה"כ ארבע הנבחרות הפיבוריטיות האלה זכו ב-14 גביעים מתוך 18 (78%), ומאז 1966 (אנגליה) ועד היום (למעלה מ-40 שנים), הן זכו בכל הגביעים למעט זה של 1998 (צרפת).

 

לכן, בגמר תהיה לפחות נבחרת אחת מתוך ארבע הגדולות, אם לא שתיים, ובכל מקרה אחת מארבע הגדולות היא זו שתזכה בגביע. 

 

[ הפתעה אפשרית: בארבעת העשורים האחרונים, רק צרפת דגדגה את 4 הגדולות, ולו רק בגלל שהיא היחידה חוץ מהן שזכתה בגביע מאז 1966. כמו כן, צרפת גם היתה פינליסטית במונדיאל האחרון בגרמניה. לכן, סטטיסטית, היא היחידה שמסוגלת להפתיע. אגב, אם הופכים את צרפת לחלק מ"חמישיית המופלאות", הסטטיסטיקה משתגעת עוד יותר: 26 הופעות בגמר מתוך 36; 15 גביעים מתוך 18 (83%); ורצף זכיות על פני ארבעה עשורים (1966-2006). ]

 

אגב, בשבוע שעבר התחוור סופית שכל החמישייה (ארבע הגדולות וצרפת) אכן עלו למונדיאל, למרות גמגומים של צרפת וארגנטינה, שדחו את ההכרעה בעניינן למחזורי הסיום.

 

צמצום רביעי: שתי המשתתפות בגמר

 

לפי הנתונים שהבאתי למעלה, בסיכום ההופעות בגמר מערב-אירופה מובילה על דרום-אמריקה, גם בכלל (19 לעומת 13) וגם מבין 4 הגדולות (13 לעומת 11). בהתאם למגמה הזו, במונדיאל ה-18 רק קבוצות מערב-אירופאיות הגיעו לחצאי הגמר, ובכללן כל שלוש נציגות העילית האירופאיות - איטליה (האלופה), צרפת (הפינליסטית), גרמניה המארחת (מקום 3) - ואליהן הצטרפה פורטוגל כמזדנבת התורנית (ברזיל וארגנטינה הפסידו ברבע הגמר). זה מעניק יתרון מסוים לנבחרות המערב-אירופאיות.

 

חצי מהגמרים (9) היו הטרוגניים, כלומר הופיעו בהם זו מול זו נבחרת אירופאית ונבחרת דרום- אמריקאית. החצי האחר (9) היה הומוגני, כלומר הופיעו בו נבחרות מאותה היבשת, אך ברוב הפעמים (7) היה מדובר בגמר כל-אירופאי (כולל האחרון), ורק במיעוטם (2) בגמר כל-דרום-אמריקאי (האחרון ב-1950). עם זאת, ניכרת מגמה של שינוי לאורך השנים. 5 מתוך 6 הגמרים הראשונים היו הומוגניים, 3 מתוך 6 הגמרים הבאים היו הומוגניים, ואילו רק 1 (האחרון) מתוך 6 הגמרים האחרונים היה הומוגני.

 

לפיכך, סביר יותר שהגמר יהיה מעורב, חצי מערב-אירופאי וחצי דרום-אמריקאי, ואם לא, אז כל-מערב-אירופאי.

 

לגבי הצד הדרום-אמריקאי אין הרבה התלבטויות. לברזיל יותר הופעות בגמר מארגנטינה (7 מול 4), ויותר חשוב, ב-4 המונדיאלים האחרונים ברזיל הופיעה 3 פעמים בגמר וארגנטינה אפילו לא פעם אחת.

לגבי הצד המערב-אירופאי, המצב יותר מסובך. לגרמניה קצת יותר הופעות בגמר מאיטליה, גם בכלל  (7 מול 6), וגם ב-7 האחרונים (4 מול 3), אך איטליה האלופה הנוכחית (גרמניה המארחת הגיעה רק שלישית במונדיאל האחרון).

 

ולסיכום: לגמר תגיע לפחות אחת משלוש הנבחרות הבאות - ברזיל, איטליה וגרמניה - וקיים סיכוי לא קטן בכלל שנראה בגמר שתיים מהן. ההימור שלי: גמר בין ברזיל לגרמניה (הגמר שלפי הסטטיסטיקה היה אמור להיות במונדיאל הקודם).  

 

[ הפתעה אפשרית: לפי הסטטיסטיקה - המפתיעות היחידות הבאות בחשבון הן החברה הרביעית בארבע הגדולות, ארגנטינה, ושוב, איך לא, צרפת המזדנבת. לפי הכושר של השנה האחרונה - שתי הנבחרות האלה שיחקו לא טוב, ולעומתן ספרד ואנגליה הצטיינו. אבל זה לא פוסט על כושר נוכחי, אלא על מה מלמד העבר.]

 

צמצום חמישי: הזוכה

 

מספר הזכיות היבשתי לא יכול לסייע לנו, כיוון שבתחום הזה ישנו תיקו מוחלט בין הנבחרות הדרום-אמריקאיות למערב-אירופאיות, גם בכלל (9 זכיות, גם לאלה וגם לאלה) וגם מבין 4 הגדולות (7 זכיות לכל צמד). לעומת זאת, אם מדברים על ברזיל מול כל אחת מהמערב-אירופאיות, אז לברזיל יש יתרון גם בספירה הכללית (5) על איטליה (4) וגרמניה (3), וגם בספירה של 5 המונדיאלים האחרונים (2) על איטליה (1) וגרמניה (1).

 

וגם אלמנט הביתיות משחק תפקיד. ב-16 מתוך 18 המונדיאלים שנערכו עד כה, זכתה נבחרת מהיבשת המארחת (כל אמריקה מחד, וכל אירופה מאידך). יותר מזה, ב-6 מונדיאלים (שליש) זכתה המדינה המארחת בגביע, כאשר למעט ברזיל (שזכתה 5 פעמים מחוץ לארצה, ודווקא בפעם היחידה שאירחה את המונדיאל היא הפסידה בגמר), אין מבין האלופות מדינה שלא זכתה לפחות פעם אחת על אדמתה שלה (צרפת ואנגליה בזכייתן היחידה, ארגנטינה ואורוגוואי בזכייה אחת מתוך 2, גרמניה באחת מתוך 3, ואיטליה באחת מתוך 4).

בשנה הבאה שוב עוברים המשחקים ל"שטח ניטראלי" שאינו אירופה ואינו אמריקה (דרום-אפריקה), אשר טורף את הקלפים, שכן לא תהיה נבחרת ביתית מאחת משתי היבשות הרלוונטיות. והנה, במצב של חוסר ביתיות סיכוייה של ברזיל גוברים משמעותית, שכן היא היחידה שזכתה באליפות מחוץ ליבשת שלה - פעם אחת על אדמת אירופה (שבדיה 1958), ופעם שנייה ב"שטח ניטראלי" (יפן-דרום קוריאה 2002), דבר שאף אחת מהאירופאיות לא הצליחה לעשות עד היום.

   

אם כן, אם ברזיל תעלה לגמר, היא תזכה בו, ואם לא, הסיכויים שווים בין איטליה וגרמניה.

 

[ הפתעה אפשרית: אין. ]

 

ובונוס - התוצאה

 

ב-13 הגמרים הראשונים הובקעו לפחות 3 שערים בכל גמר, כאשר בכל המקרים גם הנבחרת המפסידה הבקיעה. לעומת זאת, בחמשת הגמרים האחרונים הובקעו 3 שערים רק פעם אחת, כאשר התוצאה הממוצעת היתה 1.4-0.2 (1:0, 0:0, 3:0, 2:0 ו-1:1). לפיכך סביר שהתוצאה תהיה 1:0.

 

[ הפתעה אפשרית: אם איטליה לא תהיה בגמר, אולי נראה יותר גולים. ]

 

נכתב על ידי , 22/11/2009 14:33   בקטגוריות ספורט ומה שמסביב  
23 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מונדיאל 2006 (ד) - ניחוס


משהו מוזר קורה לי ב-2006, אני מנחס קשות את כל הקבוצות שאני בעדן.

 

זה התחיל בפוטבול, כשאינדיאנפוליס, שניצחה את 13 המשחקים הראשונים של הליגה (הישג כביר, עשו זאת רק פעם אחת לפני כן), והרוויחה בצדק את הביתיות כל הדרך אל הסופרבול, כשלה בביתה כבר בחצי גמר ה-AFC. השנה זה היה ברור לכולם, עוד מאמצע העונה, שזו השנה של אינדי, אבל העובדה שאהדתי אותם כנראה עשתה את שלה.

 

זה המשיך ביורוליג, כשמכבי עלתה כפייבוריטית לגמר הפיינל-פור, אחרי ניצחון מרשים בחצי הגמר, אחרי שנתיים של אליפות, וכשהיא נפגשת בגמר מול יריבה נחותה איכותית, אך מכבי שיחקה גרוע והפסידה.

 

וגם ב-NBA כל המעומדות שלי כשלו השנה. מלכתחילה אהדתי את דטרויט, אבל היא נתנה סדרה גרועה בגמר המזרח והפסידה למיאמי, ואז כשעברתי לעודד את דאלאס, לא הספיקה לדאלאס הולכה של 2-0, והיא הפסידה 2-4 למיאמי בגמר.

 

תוך כדי השנה זה התרחב גם לכל קבוצות הכדורגל השונות שאני אוהד, כשמכבי ת"א בישראל, ריאל מדריד בספרד ומנצ'סטר יונייטד באנגליה, נתנו עונות בינוניות מינוס למרות שלל של כוכבים בשורותיהן, לא התקרבו לאליפות, והשתיים האחרונות גם לא הצליחו בליגת האלופות.

 

ועכשיו, במונדיאל, המחלה המדבקת הגיעה גם לנבחרות הכדורגל שחפצתי בייקרן. בהתחלה נשרו ברזיל וארגנטינה עוד ברבעי הגמר, ואלו שתי נבחרות-על שמאוד רציתי לראות בגמר, וכשעברתי לעודד בחצאי הגמר את גרמניה ופורטוגל, שניסו לשחק כדורגל חיובי, הן הודחו על ידי שתי קבוצות הגנתיות ומעצבנות (איטליה וצרפת).

 

וכדי שתבינו את רמת הניחוס, הפעם האחרונה שבגמר לא הופיעו ברזיל, גרמניה או ארגנטינה היתה במונדיאל של 1938 (!), אבל העובדה שהימרתי על גמר בין גרמניה לברזיל, ושאהדתי מתחילת הדרך את ברזיל וארגנטינה, הכריעה אפילו את הסטטיסטיקה המרשימה הזו.

 

עכשיו רק נותר לי לאהוד את הנבחרת שאני הכי לא אוהב, כדי לנחס דווקא אותה. הבעיה היא שאני לא סובל את שתי הנבחרות היחידות שנותרו, במידה שווה.

 

***

 

ובכל זאת, הסטטיסטיקה כן שימרה חלק מכוחה:

 

(א) גם במונדיאל הזה לא יישבר כלל-הברזל לפיו בגמר מופיעות רק נבחרות מאירופה ומדרום אמריקה (36 מתוך 36). שאר יבשות העולם ימשיכו לחכות.

 

(ב) בדומה, שוב תופיע בגמר אחת מ-4 הנבחרות הגדולות (ברזיל, גרמניה, איטליה וארגנטינה), כפי שקרה בכל גמר וגמר מאז תחילת המונדיאלים, לפני 76 שנים, ועד היום, ללא חריגים.

 

(ג) עד היום תמיד נבחרת אירופאית זכתה במונדיאל שנערך באירופה ונבחרת דרום אמריקאית תמיד זכתה במונדיאל שנערך באמריקה (למעט חריג אחד - ברזיל במונדיאל של שבדיה ב-1958), והנה גם השנה הזוכה במונדיאל של גרמניה תהיה בהכרח אירופאית (איטליה או צרפת).

נכתב על ידי , 6/7/2006 13:28   בקטגוריות ספורט ומה שמסביב  
28 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מונדיאל 2006 (ג)


מחר יתרגש עלינו לטובה המונדיאל, למשך חודש ימים. לכל הדעות, זהו מאורע הדורש התייחסות, אך נשאלת השאלה, מה כבר יש לומר על דבר שטרם התחיל?

 

ובכן, אני לא מתכוון להתייחס לשערוריית השידורים בתשלום, שתופסת כותרות במדורי הספורט והכלכלה כבר כמה חודשים, והיא בבחינת פאסה גמור.

 

אני גם לא מתכוון להמר על הזוכה במונדיאל, כי את זה כבר עשיתי לפני שנה בדיוק, כשכתבתי פוסט לכבוד האירוע ובו הימרתי הימור מושכל ומנומק, המתבסס על נתונים סטטיסטיים מרשימים. בינתיים חלפה לה אמנם שנה, והתבררו העולות למונדיאל (ישראל שוב לא ביניהן) וחלוקת הבתים, אך אני לא מוצא שום סיבה לשנות את ההימור.

 

על כן, בצוק העיתים, אני אפרסם פה הצעת חוק חדשה שהייתי מעורב (מאוד) בכתיבתה, המתייחסת לתקופת המונדיאל. האמת, חככתי בדעתי אם לפרסמה בבלוג, בגלל השוביניסטיות המתפרצת הגלומה בה, אבל אני סמוך ובטוח שקוראי הבלוג הם אינטליגנטים מספיק כדי להבחין בהומור שמבצבץ בין שורות הצעת החוק.

 

אה, ואני מתנצל מראש על ההומור המשפטי היבשושי מה, של הצעת החוק, זה מה יש.

 

 

חוק תקופת המונדיאל (התנהגות נשים) (הוראת שעה), התשס"ו-2006

1.                   הגדרות

1.1               "תקופת המונדיאל" - החל מיום 9.6.06 שעה 06:00 ועד ליום 9.7.06 שעה 24:00.

1.2               "אמצעי מידע" - מכשיר, חפץ או כל אמצעי אחר, המספק מידע מכל סוג שהוא על המונדיאל, לרבות שידור משחקים, נתוני תוצאות וסטטיסטיקה, רכילות, ומונדיאלים מהעבר, וזאת באופן ויזואלי, קולי, אלקטרוני או אחר, בין אם מדובר במידע המועבר בשידור ישיר ובין אם לאו.

1.3               "גבר" - כל אדם בן למעלה מ-6 שנים, ובלבד שאם אותו אדם הינו בן למעלה מ-10 שנים, אזי יתקיים בו לפחות אחד מאלה:

1.3.1                  הוא צפה מרצונו לפחות במשחק אחד במונדיאלים שנערכו בעבר.

1.3.2                  הוא מסוגל, במועד כניסת חוק זה לתוקפו, להבהיר את משמעות המונחים "קרן", "4-4-2", "חומה", "מכה נייחת" ו-"נבדל".

1.3.3                  הוא מסוגל, במועד כניסת חוק זה לתוקפו, למנות מי הן ארבע (4) הנבחרות בעלות ההישגים הרבים ביותר בהיסטוריית המונדיאלים.

על אף האמור לעיל, על אדם שאינו הטרוסקסואל ו/או אינו ממין זכר לקיים את כל שלושת (3) התנאים האמורים במצטבר, על מנת שיחשב לגבר.

1.4               "אישה" - כל אדם שאינו גבר.

1.5               "מקרה חירום" - מקרה אשר עלול לגרום, בדרגת סבירות גבוהה, למוות או לנכות צמיתה בשיעור של למעלה מ-30%, אשר ניתן למונעם, ואין כל אפשרות לעשות כן אלא בסיוע הגבר.

2.                   תחולה

הוראות חוק זה יחולו בתקופת המונדיאל בלבד, על כל אדם המצוי בתחומי מדינת ישראל, לרבות השטחים המוחזקים, וכל עוד הוא מצוי בתחומה, ללא הבדלי דת או גזע.

3.                   הקניה בלעדית

3.1               כל אמצעי מידע שהינו בבעלות ו/או חזקה משותפת של גבר ואישה, יהיה מוקנה בתקופת המונדיאל לבעלותו ולחזקתו הבלעדית של אותו גבר.

3.2               אמצעי מידע שהינו בבעלות ו/או בחזקה של אישה, יהיה מוקנה בתקופת המונדיאל לבעלותו ולחזקתו הבלעדית של גבר המתגורר עם אותה אישה, או המתארח בביתה, אף אם ההתארחות מזדמנת או ארעית. הודיע גבר מיוזמתו על עזיבת הבית לפרק זמן שסיומו לאחר תום תקופת המונדיאל, לא תחולנה הוראות סעיף 3 זה ביחס לאותו פרק זמן.

3.3               הוראות סעיף זה תחולנה, בשינויים המחויבים, גם במקרה בו הבעלות באמצעי המידע משותפת ליותר משני בני אדם, וגם במקרה בו מתגוררים או מתארחים בבית יותר משני בני אדם.

4.                   שימוש חורג

4.1               "שימוש חורג" - שימוש מכל סוג שהוא על ידי אישה באמצעי מידע המוקנה לגבר, גם אם הגבר אינו עושה שימוש כלשהו באמצעי המידע באותה עת או בכלל, למעט:

4.1.1                  ניקיון של אמצעי המידע אשר אינו סותר את הוראות סעיף 5.

4.1.2                  שימוש הנעשה בין השעה 02:00 ועד לשעה 05:00, ובלבד שאין בו כדי להגביל את הגבר מלצפות בשידור חוזר שהוא מעוניין לצפות בו.

4.1.3                  בבית בו עולה מספר אמצעי מידע מאותו סוג על מספר הגברים השוהים בבית, תהא האישה רשאית לעשות שימוש באחד מאמצעי המידע מאותו סוג, לפי בחירת הגבר.

4.2               לא ייעשה שימוש חורג, אלא לאחר קבלת הסכמה מפורשת ומראש מהגבר לו מוקנה אמצעי המידע.

4.3               ניתנה הסכמה ביחס לבקשה פלונית לשימוש חורג, לא יראו בכך הסכמה לבקשות דומות בעתיד, אלא יהא על האישה לקבל הסכמה נפרדת ביחס לכל בקשה ובקשה.

4.4               לא תענינה יותר משלוש (3) בקשות לשימוש חורג מצד אישה אחת, ביחס לאמצעי מידע ספציפי.

5.                   הגבלת פעילות האישה בעת שימוש הגבר באמצעי מידע

5.1               בכל עת בה גבר עושה שימוש באמצעי מידע, לא תבצע אישה כל פעולה שיש בה כדי למנוע מהגבר להיות מרוכז באופן טוטאלי באמצעי המידע, לרבות השמעת רעשים או ביצוע תזוזות חריגות, כל עוד לא קיבלה לכך רשות מפורשת מראש מהגבר.

5.2               מבלי לגרוע מכלליות האמור בסעיף 5.1, בכל עת בה גבר עושה שימוש באמצעי מידע, וכל עוד לא קיבלה לכך רשות מפורשת מראש מהגבר -

5.2.1                  לא תעבור אישה בחלל שבין הגבר לבין אמצעי המידע, אלא רק על דרך של זחילה מתחת לאותו חלל או קפיצה מעליו.

5.2.2                  לא תדבר אישה בטלפון, אלא רק בחדר נפרד מאחורי דלת סגורה, ומבלי לעשות שימוש ברמקול.

5.2.3                  לא תתגודדנה יותר משתי נשים בחדר בו מצוי אמצעי המידע.

5.3               כל פנייה של אישה לגבר, לרבות לצורך קבלת רשות כאמור בסעיפים 4.1, 5.1 ו-5.2, תעשה אך ורק בדרכים אלה:

5.3.1                  הפנייה תיעשה בדרך שיש בה לצמצם ככל הניתן את ההפרעה לשימוש שעושה הגבר באמצעי המידע באותה עת.   

5.3.2                  בזמן צפייה בתשדיר או האזנה לו, לרבות תקצירים, חדשות מונדיאל או כל תשדיר אחר שאינו מוקלט ואינו משודר בשידור חוזר, ואשר משך זמן שידורו אינו עולה על 15 דקות - הפנייה תעשה רק עם תום התשדיר, למעט פנייה שעניינה מקרה חירום.

5.3.3                  בזמן צפייה בשידור ישיר או האזנה לו -

5.3.3.1                     הפנייה תעשה רק באחת ההפסקות הרשמיות של המשחק (בין המחציות, לפני ההארכה, במחצית ההארכה, או בין ההארכה לקרב הפנדלים), לפי העניין.

5.3.3.2                     פנייה שעניינה מקרה חירום יכולה להיעשות גם בעת התפתלות שחקן על הדשא, לאחר ביצוע עבירה שאינה גוררת אחריה פנדל או כרטיס אדום (לרבות צהוב שני).

5.4               אישה רשאית לצפות יחד עם גבר בשידורי המונדיאל, ובלבד שבמהלך הצפייה לא תנהג בניגוד לאמור באיזו מהוראות סעיף 5 זה. על אף האמור לעיל, גבר רשאי לאסור על אישה לצפות יחד עמו בשידורי המונדיאל, אם התקיים אחד מאלה:

5.4.1                  האישה הפרה בעבר איזו מהוראות סעיף 5 זה, תוך כדי צפייה כאמור.

5.4.2                  קיים חשש סביר שהצפייה המשותפת לא נובעת מעניין כנה שמגלה האישה במונדיאל, אלא היא מהווה אמתלא לבילוי משותף.

6.                   צפייה מנדטורית

6.1               אדם ממין זכר בין הגילאים 6 עד 12 (בסעיף זה - "ילד") מחויב לצפות בכל משחקי המונדיאל. חובת צפייה זו תדחה כל חובה אחרת של הילד, לרבות הכנת שיעורי בית, עזרה בבית או ביצוע מטלות אחרות.

6.2               על אף האמור לעיל, לגבר הנמצא בבית, ואם ישנו יותר מגבר אחד כאמור - למבוגר שבהם, מוקנה שיקול דעת לפטור ילד מצפייה במשחקים לא אטרקטיביים בשלב הבתים.

7.                   עירום ומין בין בני זוג

7.1               למען הסר ספק, הסתובבות האישה ברחבי הבית בעירום לא תחשב כהתנהגות בניגוד להוראות סעיף 5.1, אך אם הדבר יביא למקרה חירום, לא תחול חובה כלשהי על הגבר לסייע בפתרון מקרה החירום, על אף האמור בכל מקום אחר בחוק זה.

בסעיף 7 זה - גבר ואישה, בני זוג במשמע.

7.2               על האישה מוטלת חובה לספק את גחמותיו המיניות של הגבר, ללא תלונות ומענות, אף לא בעקיפין, במהלך ההפסקות שבין המשחקים. בא הגבר על סיפוקו פעמיים במהלך יממה אחת, פטורה האישה מחובתה זו למשך יתר שעות אותה יממה, אלא אם הוסכם ביניהם אחרת. לא פעלה האישה בהתאם לקבוע בסעיף 7.2 זה, יהיה הגבר רשאי לספק את גחמותיו המיניות בעזרת כל אדם אחר.

7.3               על האישה להתחשב, בכל הנוגע לקיום יחסי מין, בלוח זמני השידורים. קוימו יחסי מין במהלך שידור ישיר, לא תישמע תלונה מצד האישה על כך שהגבר עושה שימוש באמצעי מידע תוך כדי קיום היחסים.

8.                   שמירה על סודיות

8.1               נחשפה האישה למידע הקשור במישרין או בעקיפין למונדיאל ואשר אינו ידוע לגבר, וידעה האישה או היה עליה לדעת כי הגבר אמור להיחשף לאותו מידע על דרך של צפייה בשידור חוזר, תימנע האישה מחשיפת המידע בפני הגבר.

8.2               נודע לאישה כי הגבר נרדם טרם לקיומו או במהלכו של משחק בעל חשיבות, לא תחשוף האישה מידע זה בפני כל אדם אחר, למעט מכוח הוראה מרשות מוסמכת או צו של בית משפט.

8.3               הסכמה מצד הגבר לכך שהאישה תפעל בניגוד לאמור בסעיף 8 זה, לא תהווה הגנה לאישה העוברת על הוראות הסעיף.

9.                   מטלות לביצוע האישה

9.1               באחריות האישה לדאוג לכך שבכל רגע נתון יהיו בבית שישיית בירה צוננת במקרר, וכן נשנושים המתאימים לצפייה במשחקי כדורגל, והכל בכמות המספיקה לצריכה ממוצעת של גבר במשך 6 שעות צפייה. שוהים בבית מספר גברים, לרבות גברים המתארחים לצורך צפייה במשחק בודד, יוכפלו הכמויות האמורות במספר הגברים.

9.2               באחריות האישה לדאוג לתקינות אמצעיי המידע המצויים בבית, ואם התקלקלו אילו מהם באחריותה לגרום לתיקונם בהקדם האפשרי. צפוי התיקון להימשך למעלה מ-15 דקות - על האישה לספק לגבר אמצעי מידע חילופי.

10.               תקשורת ומטלות הגבר

10.1            גבר יהא פטור מניהול שיחות כלשהן עם אישה, בין שיחות חולין ובין שיחות בעניינים בעלי חשיבות, למעט שיחות בענייני מונדיאל עם בת זוגו, וזאת רק במקרה שבת זוגו דואגת להתעדכן באופן שוטף בנעשה במונדיאל. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בסעיף 5.3.

10.2            במהלך שידור ישיר של משחקים, ובכפוף לאמור בסעיף 5.3.3, יהא גבר פטור מכל מטלה שהיא וייחשב, לכל דבר ועניין, כעיוור, חירש, אילם ו/או מת, לפי העניין, למעט לצורך דרישה מאישה לבצע מטלות נחוצות, לרבות הגשת שתייה ו/או מזון.

11.               כללי התנהגות לגבר

11.1            בעת צפייה במשחקי המונדיאל ובמשך שעתיים לאחר סיומו של כל משחק, רשאי גבר, ורשאים כל אורחיו, להתנהג באופן ילדותי, עולב, מוקצן ובכל דרך אחרת שאינה נחשבת למקובלת ביתר ימות השנה, מבלי שהדבר יעורר טענות כלשהן או יחס שלילי כלפיהם על ידי אישה.

11.2            מבלי לגרוע מכלליות האמור לעיל, צעקות, קללות, שירים, שאגות שמחה או עצב, או השמעת רעשים אחרים, וכן קפיצות, העוויות פנים, פרכוסים, יריקת גרעינים על הרצפה, התרוצצות אחוזת אמוק, או כל מעשה דומה או שקול, ייחשבו ללגיטימיים, כל עוד אין הם צפויים לגרום נזק לרכוש או נזק גופני לאחר אשר עלול להביא למצב חירום.

11.3            על אף האמור לעיל, באחת מהנסיבות המפורטות מטה יהא גבר רשאי לגרום לנזק לרכוש, ובמקרה של אמצעי מידע - אף להביא להשמדתו, בין על ידי ניתוצו לרסיסים או השלכתו מהחלון ובין בכל דרך אחרת:

11.3.1               שריקה קריטית מוטעית מצד השופט, לרבות -

ביחס לקבוצה אהודה - שריקת פנדל לא מוצדק כנגדה ו/או פסילת שער חוקי שלה ו/או הרחקת שחקן שלה שלא בצדק.

ביחס לקבוצה היריבה - הימנעות משריקת פנדל מוצדק כנגדה ו/או אישור שער לא חוקי שלה ו/או הימנעות מהרחקת שחקן שלה שהיה צריך להרחיקו.

11.3.2               הצטברות של לפחות ארבע (4) שריקות מוטעות מצד השופט, אף אם הן אינן קריטיות.

11.3.3               החמצה מסמרת שיער של קבוצה אהודה או ספיגת גול עצמי, מקרי או אומלל על ידה.

11.3.4               בדקות הסיום של המשחק או של ההארכה, או בשלב הפנדלים, לפי העניין - אף אם מדובר בהחמצה סתמית של קבוצה אהודה; בגול ראוי שספגה; בבעיטת עונשין שנישרקה נגדה במרחק של עד 20 מטרים מהשער (אף אם היתה מוצדקת); בפסילה מוצדקת של שער שהבקיעה; או בהרחקה מוצדקת של מי משחקניה.

11.3.5               כל האמור בסעיפים 11.3.1-11.3.4 מותנה בכך שבמועד הרלוונטי יש עדיין ערך ספורטיבי למשחק.  

12.               כללי התנהגות לאישה

12.1            אין באמור בסעיף זה כדי לגרוע מהקבוע באיזו מההוראות האחרות שבחוק זה.

12.2            לא תתבטא אישה באופן המפחית מערכו של מעמד המונדיאל, לרבות - הבעת אי שביעות רצון מעצם פתיחת המונדיאל, ממשך התמשכותו או מהיקף סיקור משחקיו, וכן הבעת תחושת הקלה מכך שהמונדיאל תם או שמועד סיומו קרב.

12.3            לא תתבטא אישה באופן מזלזל ו/או חסר כבוד ו/או נלעג כלפי גבר, בכל הנוגע להתנהלותו בקשר עם המונדיאל, לרבות בשל התנהגותו (כל עוד זו נעשית במסגרת הוראות סעיף 11), או בשל צורת לבושו (לרבות בגין לבישת פרטי לבוש המזוהים עם נבחרת מסוימת, מדי משחק, או שימוש באביזרי עידוד אחרים).    

12.4            לא תנסה אישה להראות בקיאות מדומה בענייני המונדיאל.

12.5            לא תנסה אישה לנחם או לעודד גבר בעקבות הפסד או הדחה של קבוצה האהודה עליו. נעשה הניסיון בנסיבות מחמירות, יוכל הדבר להוות עילה לפרידה זמנית ואף לגירושין.

"ניסיון בנסיבות מחמירות" - ניסיון שנעשה במסגרתו שימוש במשפטים מופרכים, לרבות: "לא נורא, זה בסך הכל משחק", "בפעם הבאה הם ינצחו" או "מקום שלישי זה מספיק מכובד".

12.6            לא תלין אישה בפני כל אדם על משך הזמן המוקדש על ידי גבר לשימוש באמצעי מידע, לרבות צפייה בשידור חוזר או בתקציר של משחק שכבר נצפה על ידי הגבר.

13.               אירועים חברתיים

13.1            על אישה להימנע מארגון אירוע חברתי כלשהו אם קיימת סבירות כי כתוצאה מכך יאלץ גבר להפסיד איזה ממשחקי המונדיאל. יראו סבירות כאמור כמתקיימת אם מוזמן לאירוע גבר ו/או מוזמנת אליו אישה שבן זוגה הוא גבר.

הוזמנה אישה שבן זוגה הוא גבר לאירוע כאמור, תסרב האישה להשתתף בו, אלא אם דאגה לכך שאי השתתפות בן זוגה באירוע תחשב כמוצדקת בעיני כל המשתתפים באירוע. לצורך כך רשאית האישה להשתמש בכל נימוק שהוא, בדיוני ככל שיהיה.

13.2            חפץ גבר שבת זוגו היא אישה לארגן אירוע חברתי בו נצפה במשותף משחק מונדיאל, תסייע לו האישה ככל שנדרש, מבלי להביע טרוניה ביחס לאירוע או דעה שלילית ביחס לבאי האירוע.

הוזמן גבר שבת זוגו היא אישה לאירוע כאמור, לא תלין בת זוגו על השתתפותו באירוע. היה האירוע פתוח אף לנשים, תהא האישה חייבת להשתתף באירוע אם חפץ בכך בן זוגה.

14.               עדיפות בהוצאת כספים

14.1            לא תועלה כל טענה בגין הוצאת הוצאות סבירות הנוגעות למונדיאל ותינתן להן עדיפות על פני כל הוצאה אחרת, לרבות הוצאות לרכישת מזון, הוצאות חינוך והוצאות רפואיות. למען הסר ספק, הוצאות לשם ביצוע האמור בסעיף 9.1 ייחשבו כהוצאות הנוגעות למונדיאל ולא כהוצאות לרכישת מזון.

14.2            הוצאות סבירות הנוגעות למונדיאל - לרבות הוצאות עקיפות, כגון: רכישת מסך פלזמה בגודל של עד 42 אינץ' או מסך LCD 37 אינץ', מערכת רמקולים היקפית (סראונד), וכדומה.

15.               שלט רחוק

הוראות סעיפים 3 ו-4 יחולו גם על שלט המשמש להפעלת אמצעי מידע ממרחק. מבלי לגרוע מהאמור, על אישה להשיב את השלט למקום שנקבע מראש על ידי גבר, מיד עם סיום השימוש בו. לא נקבע מקום כאמור - יונח השלט על גבי הממיר (הקופסה שמעל הטלוויזיה).

16.               עונשין

16.1            עברה אישה על איזו מהוראות חוק זה, יוטלו עליה העונשים הבאים במצטבר:

16.1.1               יחולו עליה הוראות סעיף 6 כאילו היתה ילד, למעט האמור בסעיף 6.1 סיפא. התנגד הגבר לכך שהאישה תיצפה במשחקים בסמוך אליו, יהיה עליה לעשות כן באמצעות אמצעי מידע מרוחק.

16.1.2               על אף האמור אחרת בחוק זה, יחולו עליה הוראות סעיפים 3-5, בשינויים המחויבים, גם ביחס לעונת ליגת-האלופות שלאחר סיום המונדיאל.

16.2            עברה אישה על הוראות חוק זה פעמיים או יותר, תישלח האישה להשתתף בקורס עיוני לענייני מונדיאל, שבסיומו מבחן תיאורטי. לא עברה האישה את המבחן, תשוב ותעבור את הקורס עד שתצליח לסיימו בהצלחה.

16.3            עברה אישה על הוראות סעיף 15 סיפא, אזי כל עוד לא נמצא השלט על ידה, תעמוד האישה ליד אמצעי המידע, באופן שבו היא לא תפריע לקליטת מידע באמצעותו, ותבצע כל פעולה אותה יכול היה הגבר לבצע באמצעות השלט, כתחליף סביר לשלט. אין באמור בסעיף 16.3 זה כדי לגרוע מיתר מטלות האישה על פי חוק זה.

נכתב על ידי , 8/6/2006 00:07   בקטגוריות ספורט ומה שמסביב  
44 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
44,455
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 30 פלוס , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ללאופרד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על לאופרד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)