לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


מטענים עודפים > להיפטר מהכל. ומייד. כמה שפחות יותר טוב /// מטענים עודפים > לאגור לעת מחסור. בשקיות פלסטיק גדולות /// מטענים עודפים > חלונות שוטפים > וחלומות עוטפים /// מ*ענים **דפים /// מטענים עודפים > בקרוב הסרט
Avatarכינוי: 

בן: 56

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2004    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
3/2004

מבצע לפסח







 


מחרתיים אני מדרים לי לסיני, לחוג שם את חג החרות, במקומו הטבעי. אז לכבוד החג, ורק למקרה שמחר לא יצא לי לכתוב פוסט, הנה שלושה במחיר אחד.


הראשון - לאור זאת שצצו להן כמה תלונות על סופניות יתר בפוסטים האחרונים - יהיה פוסט עם סוף אופטימי.


השני - כיאה לפוסט של אחרי מילואים - יהיה פוסט עם התחלה אופטימית.


והשלישי - ברוח התקופה - זכר ליציאת מצרים.


 


פוסט עם סוף אופטימי


 


אחרי שיֶנוסו ויֶמוצו כל כלי הנשק, המשחיתים והאובדניים גם יחד,


ואחרי שכולם ימותו, ככה שלא יהיה יותר מי שיבכה על אלה שנקטלו,


ואחרי שיתרוממו לשמיים רעשים חזקים ועננים מתאבכים,


ואחרי שהעולם ייחרב, זאת אומרת האנשים, הג'וקים בטח ימשיכו בשלהם,


אחרי כל אלה ישרור השקט הפסטורלי המדהים ביותר שהיה פה מאז הולדת המהפכה התעשייתית,


והשקיעות ספוגות החלקיקים-הפוסט-פיצוציים תהיינה מרהיבות, אולי המרהיבות  מאז ומעולם,


אבל העיקר, העתיד הקרוב-רחוק יהיה חף ממלחמות ונטול בני אדם,


וכדור הארץ יהיה מקום מושלם לחיות בו (במקומות שאליהם הקרינה לא תגיע).


 


פוסט עם התחלה אופטימית


 


זה היה יום אביבי יפהפה, ממש לפי הספר. ובפרפראזה קצת מאריכה על ביאליק - השמש  זרחה, העננים נעלמו, הציפורים צייצו, הפרחים פרחו, העצים לבלבו, השדות הוריקו, החיות לחכו, הגורים ינקו, והמראות בחוץ נראו נוצצים מתמיד. והכל נראה היטב ובבירור מחלונו הפתוח של הרכב. ואז הסוחט סחט את הכפתור האדום והגיע סופו המוחלט של העולם. בחטף. ויתר דברי הימים של העולם הם כמו שכתבתי בפוסט שלמעלה.


 


יציאת מצרים


 


תמיד כשמסיימים פעילות מאומצת ומעיקה יש מין תחושת הקלה סוחפת. לא משנה כמה התעייפתם, כשזה נגמר מרגישים רעננות כובשת. לפעמים היא יכולה להימשך דקות מועטות עד לשקיעה טוטאלית של אובדן כוחות, אבל ברגעים שהיא קיימת, היא ממלאת אתכם באנרגיה חיובית ומחויכת. ככה הרגשתי אתמול בדרך דרומה מהמנחת שבו עשיתי מילואים בימים האחרונים.


 


וכדרכי בשעה שאני מחויך ונינוח (מה גם שלא אני נהגתי), אני שוקע במחשבות אובדניות וסופניות. על סוף העולם, אם אפשר. התקופה הכחולה-מטאלית-של-ליאו, אם תרצו. תקופה רגעית אמנם, אבל כזו שמותירה רשמים חזקים. יש בהן משהו מרגיע, מנחם וגם וודאי, במחשבות האלה - הן נכונות (במובן הזה שהן תתממשנה מתישהו) והן משרות שלווה (במובן הזה שאחרי התממשותן אין עוד מקום לדאגה).


 


והיום בבוקר הגעתי למשרד וגיליתי קובלנות על נוגותם של הפוסט ששחררתי באמצע המילואים ושל קודמיו. ובאמת שרציתי להבליח לעולם חדש של פוסטים מרניני נפש, אפילו רק כדי לרָצות, אבל ככה באמצע קריעת ים-סוף? עוד לפני שהמצרים טובעו על כל חיילם ורכביהם?


 


אז אני מרגיש שאני חייב קצת הסברים, ואולי הפוסט הזה יהיה מקור להפניות עתידיות מצידי. הטריאפוסט הזה הוא מעין מחאה (לא מגובשת, לא ממוקדת, וכזו שלא מופנית כלפי אף אחד ספציפי) - מחאה כנגד הזיהוי ביני לבין הדמויות שלי וכנגד נקודת המבט הנגטיבית במסגרתה סוקרים פוסטים פסימיים. אצלי לפחות - כמי שחונך על ברכי האמונה שחיי האישיים לא מהווים פנינה ספרותית - ככל שאני מרוצה יותר מחיי, הנטייה שלי לכתוב על מוכי גורל או בעלי נטיות אובדניות גוברת. כי הרי ההיפך מלא-מעניין צריך להיות מעניין. מעין הגיון צרוף פנימי שכזה, שבטח מאפיין רק אותי.


 


אבל אל חשש. החזרה לשגרת העבודה המתישה תאפיל במהרה על ההתעלות הרוחנית הפוסט-מילואימניקית שלי, ואני מאמין שבקרוב מאוד העולם הפוסטיסטי שלי יראה ורדרד בהרבה. נותר רק לצלוח חופשה בסיני, שלאור תכונותיה החיוביות בעליל בטח תניב פוסט על קריסת היקום והימעכות החלד על ידי יצורי אופל שלא נחזו מרושעים מהם.


 


וכמה ברכות חגיגיות לסיום. אני מאחל לכל אחד מכם עגל זהב פרטי משלו כמתנה לחג, כזה שיהיה אפשר לנתץ אותו כמחאה על הריקבון שפשה בעם (זה בשביל המבוססים שבחבורה, שכל מה שנותר להם להלין עליו הוא המצב הלאומי) או למכור אותו למרבה במחיר (במקרה שתנאי מחייה בסיסיים מעניינים אתכם יותר מהמצב הלאומי).


 

נכתב על ידי , 31/3/2004 19:44  
52 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



זהירות בדרכים



 

יש כבישים שמכילים צמתים חשובים.

יש כבישים שבהם אסורה פניית פרסה.

ויש כבישים שכשחוצים אותם רצוי להסתכל דווקא לצד המנוגד לכיוון התנועה.

 

כשהתעוררתי בבוקר היתה לי הרגשה שהנה בפתח עומד לו יום שאינו ככל הימים. לפעמים אני בוחר להקשיב בתשומת לב להרגשות בלתי מבוססות, ולפעמים אני דוחה אותן בטענה שאין מקום לאינטואיציות בדברים שאינם נוגעים לרגש. אם יש כזה דבר בכלל. הפעם פשוט מיהרתי לצאת החוצה.

 

חייתי את חיי בפראות. בלי הרבה התחשבות ובלי הרבה סנטימנטים. היו לי גם את המראה ואת הכסף בשביל להרשות לעצמי לוקסוס כזה. קשרים זוגיים ועבודות לא החזיקו אצלי מעמד יותר מכמה חודשים, לרוב בגללי. בשלב מסוים הייתי מואס בקיים או שפשוט משהו חדש ומפתה יותר היה צץ לו. כשזה היה קורה, לרוב לא הייתי מסתכל אחורה, אלא ממשיך הלאה לדרך חדשה. מדי פעם הייתי נתקל במקרה במישהו מהעבר, לפעמים מישהו שננטש על ידי ללא מחשבה שנייה, וכשזה היה קורה לא הייתי מתנצל ולא מרגיש אי נעימות, כי עוד בתחילתה של כל מערכת יחסים הייתי מבהיר שלא נועדתי להתקשר לזמן בלתי מוגבל ושבשלב מסוים לבטח אפרוש כנפיים, עם התראה או בלי.

 

יצאתי בדהרה לכיוון הכביש מהיר. הייתי כבר באיחור וכל מה שאני צריך כדי לעבור את המהירות המותרת הוא רק תירוץ מהסוג הזה. נהגתי מהר אבל לא בפראות. כמו בחיים. אני לא חייה פראית על הכביש. כביש רחב, ארבעה מסלולים, נהיגה במסלול השמאלי, נוף רחב ולא לגמרי עירוני, תנועה דלילה, מזג אוויר שמאפשר לפתוח חלון לגמרי גם מעל 150 קמ"ש, תנאים אופטימאליים מבחינתי.

 

אחרי כמה עשרות קילומטרים הבחנתי בכתם ירוק על הכביש, ישר מולי. בהיתי בו, בזמן שהוא גדל במהירות. זו היתה מכונית איטית להחריד במסלול שלי. האטתי קצת והבהבתי לה, אבל היא לא ירדה מהמסלול. התקרבתי אליה במהירות גדולה מדי. רגע, היא עומדת. אין ברירה, סטייה חזקה ימינה ואז שבירה שמאלה כדי לאזן. אבדתי שליטה והתנגשתי תוך כדי חריקת בלמים באוטו הירוק ואחריו בגדר ההפרדה, ומהעוצמה הועפתי חזק ימינה עד לשולי הכביש.

 

הצלחתי לצאת בעצמי מהרכב המעוך, והתמוטטתי על הרצפה. על סלע קטן לצד הכביש ישבה אישה והסתכלה בי בעניין. לורה. נפרדתי ממנה לפני כמה שנים אחרי חודשיים מהמדהימים בחיי. ללורה הייתה יכולת לחזות את הנולד. בהתחלה הייתי צוחק עליה כל פעם שהיא טענה את זה או שסיפרה לי מה עומד לקרות עוד כמה דקות. אחר כך הייתי המום מהתוצאות. ובסוף התרגלתי והתייחסתי לזה בטבעיות. היכולת של לורה לצפות דברים לא היתה מוחלטת. גם לא היתה לה שליטה על הכוחות המיוחדים שלה. מדי פעם היו לה חלומות בהקיץ בהם היא דמיינה אירוע, שהיה מתרחש כמה דקות, שעות או ימים לאחר מכן.

 

לורה היתה יכולה לחזות דברים שייקרו לה, לקרובים אליה או לסתם אנשים שבמקרה היו בסביבתה באותו רגע. את הפרידה שלנו לורה דווקא לא דמיינה. יום אחד נתקלתי בילדה צעירה, צעירה ממני ומלורה בכעשר שנים, ואחרי בוקר וצהריים משותפים על שפת הים הזמנתי אותה לנופש של שבועיים בקריביים. באותו היום יצאנו לדרך, וללורה הודעתי מהמטוס שאני לא חוזר יותר, ושנעביר את החפצים של כל אחד מאיתנו שנשארו בבית של השני באמצעות שירות שליחויות. מאז לא ראיתי אותה ולא שמעתי ממנה יותר עד היום. נזכרתי בה בגעגוע כמה פעמים, אבל געגוע זה מסוג הרגשות שמודחקים אצלי אוטומאטית. גם את הילדה ההיא לא ראיתי מאז שנגמר הנופש המשותף שלנו. וגם לא התגעגעתי.

 

במאמץ ניכר הצלחתי להתיישב. לורה חייכה ואמרה שהיא מצטערת על זה שהאוטו שלי, שהיא יודעת שאני כל כך אוהב אותו, יצא כנראה תמידית מכלל שימוש. הלמבורגיני שלי היתה כנראה הדבר היחיד הקבוע בחיי. עד עכשיו, לפחות. ניסיתי לקום ולשאול אותה את השאלות המתבקשות אבל לא הצלחתי. היא עשתה לי עם היד תנועה של "לאט, תנוח קודם", והוסיפה שהיא יודעת שיש לי בטח הרבה לשאול אותה, אבל היא תענה בעצמה בפירוט, ואם תהיינה לי שאלות בסוף אני אוכל לשאול אותה אז.

 

לורה הסבירה שבאמצע הנהיגה באוטוסטראדה הבליחו לה בראש תמונות של האוטו שלה מעוך, ומייד היא חרקה, עצרה באמצע הכביש, יצאה ממנו, וצעדה למרחק בטוח בשולי הכביש. רק כשהתיישבה על הסלע הופיעו לה בראש תמונות של האוטו שלי, ודקה אחרי זה התאונה קרתה. היא שוב ביקשה סליחה, ואפילו מחתה דמעה, כאילו שזו היתה אשמתה.

 

תפסנו ביחד טרמפ לעיר, ובדרך עשיתי את כל הסידורים הנחוצים עבור המכוניות של שנינו. הלכנו יחד לאכול צהריים ולהירגע, ולורה הגישה לי שקית, שנייה לפני שהקאתי את כל ארוחת הצהרים על השולחן. לורה הציעה לי ללכת להיבדק אצל רופא, בגלל האפטר-שוק, אבל סירבתי, ביהירות אופיינית, כמו שהיא כינתה את זה.

 

לא נפרדנו הרבה בשלושת החודשים הבאים. לורה עברה לגור אצלי, וממש הרגשתי מאושר איתה. בפעם הראשונה בחיי עלו לי בראש שאלות בנוגע לעתיד של הקשר שהתפתח בינינו, וברגעים מסוימים אפילו הייתי מסוגל לדמיין אותנו ביחד לתקופה ממושכת. לפעמים לורה נראתה לי קצת מסוגרת, או מרוחקת, דבר שלא ממש התאים ללורה ההיא שהכרתי, אבל היא נשבעה לי יותר מפעם אחת שהיא לא כועסת יותר על העבר, ושהיא מתמודדת עם בעיה אחרת שמציקה לה. לא היתה לי סיבה שלא להאמין לה. לורה אף פעם לא טרחה לשקר, ממש כמוני. אבל בעוד שאצלי זה נבע בדרך כלל מחוסר איכפתיות, אצלה זו היה חלק מדרך חיים של אמירת אמת. רק את הדמעות הלא מוסברות שהציפו אותה פה ושם היה קשה לי להסביר.

 

יום שבת אחד לורה קראה לי להתלוות אליה לנסיעה קצרה. היא עצרה את האוטו בפתח של בית חולים. "תיכנס ותבקש לעשות צילום ראש" היא אמרה לי.

"זה משהו רציני? את לא באה איתי?"

"לא. אני נשארת כאן. אני אשלח מישהו לאסוף את הדברים שלי מהבית שלך מחר או מחרתיים."

"אני הולך למות?"

היא הנהנה בראשה, "תוך שבוע בערך".

 

ניסיתי להבין למה היא לא מתכוונת לעמוד לצידי. הרגשתי מטופש לשאול כזו שאלה. עשרות פעמים בעבר שאלו אותי בסיטואציות דומות של נטישה "למה?" ותמיד עצם השאלה נראתה לי התגלמות המסכנות. אבל לא היה לי רעיון משלי. הרי היה לנו טוב ביחד. ופתאום זה הלם בי.

"ידעת את זה עוד ביום שנפגשנו, נכון?"

"נכון". לורה חייכה חיוך עצוב.

לא יכולתי להתאפק יותר. "אז למה?!"

"חייבים סיבה?" היא ענתה בלי להסתכל אלי, ומיד אחר כך, כאילו התחרטה על דבריה, היא הישירה אלי מבט ואמרה "תראה בזה סוג של נקמה. שם על הסלע ראיתי שהזמן שנותר לך הוא קצר. ידעתי שזו ההזדמנות האחרונה להחזיר לך כגמולך בשם כולן. רציתי שתרגיש פעם אחת איך זה להיות נעזב."

"קצת מאוחר להפיק מזה לקחים, אה?" אמרתי בחיוך חמצמץ.

 

את השבוע האחרון של חיי ביליתי בהכאה על חטא, איתור אקסיות לשם התנצלות, וניסיונות בלתי פוסקים לשכנע את לורה להיפגש איתי לפגישה אחרונה. סיפרתי לה על התפנית המאוחרת שחלה אצלי, אבל כלום לא עזר. היא סירבה. כשהסוף בא שרבבתי מבין שפתיי "מצטער". אבל תמיד אמרתי בעצמי שמילים הן זולות.

נכתב על ידי , 29/3/2004 08:24   בקטגוריות משגעון ועד מוות  
52 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כמה מחשבות לסיום







 


יותר מדי עשן בשביל להתחרט. הרבה יותר מדי. אפילו לנשום את הנשימה האחרונה קשה לי. מבעד לקרעים שבוקעים מהענן הלבן אני רואה כמה פרצופים שמופנים אלי ומנסים להיטיב מבט, וכמה ראשים ששמוטים לכיוון הרצפה. שלושה אנשים מסתובבים מסביבי במין המולה ריצתית חצי היסטרית. משהו לא עובד כמו שצריך, זה בטוח, לא יכול להיות שזה תמיד כל כך כאוטי. הקולות שמסביב רמים מדי, חצי צעקתיים. אני מריח משהו מסריח. חוץ מהבשר שלי עצמי, אני מתכוון.


 


כשהייתי קטן שיחקתי כמה פעמים עם חברים שלי במשחק אומץ. מי מזיז אחרון את היד מהלהבה. הייתי חוזר הביתה עם כוויה ענקית שהיתה מגלידה רק אחרי כמה שבועות, ועם יד שמרגישה כאילו בילתה זמן ממושך בתוך כבשן לוהט. ריח חרוך היה עולה ממנה, והייתי מרחרח אותה מקרוב מתוך סקרנות, מסניף לתוכי את הניחוח החמים. באופן סוטה משהו, מצאתי בו מין נחמה לכאבים שהיו מונעים ממני להירדם בלילה הראשון. אבל זה לא היה מונע ממני לשחק שוב ולנצח שוב במשחק האומץ. ההיפך. במבט לאחור אני חושב שקצת התמכרתי לניצחון המצחין הזה.


 


שנים אחרי זה, במלחמה, נתקלתי בו שוב. במלוא עוצמתו. כשהיינו נכנסים לשטח שהופצץ כמה דקות לפני כן, ריח הבשר השרוף היה הדבר המשמעותי ביותר בסביבה. אני זוכר שבועות שלמים שבהם הבגדים שלי הריחו כמו נייר פרגמנט שעטף קודם עוף בגריל. עם הזמן תחושת הקבס שעורר בי הריח הדביק הזה התחלפה בתחושת רעב. עכשיו הריח הזה ממלא את הנחיריים שלי שוב, ואני שואף עמוק במין פרץ של נוסטלגיה. באמת לא אכלתי כלום מהבוקר. לא נתנו לי. רק שהעשן הזה מפריע לי קצת לשאוף לריאות, כמו סיגריה, ומעולם לא הבנתי מה ההנאה בלעשן מקטרת, רק בחלל הפה.


 


רק שהפעם הריח הצלוי מגיע ממני. והעשן בוקע מהשערות שלי. וגיצים אופפים אותי פתאום. והחום נהייה בלתי נסבל. לא חום של הזעה, אני מתכוון, חום של התמוססות. כבר כמה שניות שאני יכול להישבע שאני הופך צמיג, ואחר כך נוזלי, והבתוכו שלי בוער, בלי אש, אבל בוער. ושמישהו יעיף ממני כבר את הקסדה הזאת. זה לא רק שאני קשור, גם אם לא הייתי ממוסמר למקום באזיקים לא הייתי יכול להזיז שום דבר. הפרכוסים האלה שהתחילו מהשנייה הראשונה, אין לי שליטה עליהם, ובגללם אני אפילו לא יכול לחשוק שיניים כמו שאני אוהב לעשות ברגעים קשים. אני חושב שבורח לי, אבל למי איכפת. קשה לי לחשוב ישר. המחשבות רצות לי בראש, כאילו מתחרות ביניהן מי תהיה האחרונה, אבל זה קרב אבוד מראש, כי אני לא מסוגל להשלים אף אחת מהן עם כל החום הזה. ואני רעב. ונשרף. והזרמים האלה בכל הגוף. מתחזקים ונחלשים כל הזמן. אמרו לי שזה לא יכאב. אם היתה לי טיפת שליטה על עצמי בטח הייתי צוחק עכשיו. או לפחות מחייך חיוך מריר.


 


רגע, למה מסלקים את כולם? מישהו דוחף את כל האנשים שמאחורי הענן החוצה, דרך דלת קטנה. והזרמים נפסקו. והאזיקים מוסרים. יותר נעים לשכב ככה על הרצפה הקרה. צדקתי מקודם, אני לא מסוגל לזוז. קר לי בחוץ אבל בפנים אני ממשיך להישרף על אש קטנה. הם מתעסקים עם הכבלים עכשיו, אני רואה מזווית העין. שיהיה להם בהצלחה. אני את שלי עשיתי. עכשיו מגיע הפרס. חושך גדול ואור גדול ביחד. אולי בכל זאת אני אצליח להגניב חיוך קטן של ניצחון לפני שיהיה מאוחר מדי? כנראה שלא. חבל. אבל מה זה חשוב כבר. שיקראו עלי בעיתון של מחר וזהו.


 





 


הכסא החשמלי הומצא - וכמה שזה נשמע מופרך, זה סיפור אמיתי, כמו גם יתר הדברים שכתובים למטה - כתוצאה מיריבות עסקית בין תומס אדיסון (כן, ההוא), ממציא טכנולוגיית ה-DC, לבין ממציאי טכנולוגיית ה-AC. אדיסון, שרצה להראות כמה מסוכנת טכנולוגיית ה-AC, ביצע בשנת 1887 הדגמה פומבית של הוצאה להורג של חיות על גבי משטח שחובר לזרם של 1,000 וולט בטכנולוגיית ה-AC, ובאותו יום יצאה לאוויר העולם המילה Electrocution (Electric Execution). באותה עת הוקמה בניו יורק וועדה למציאת אמצעי הוצאה להורג שיהיה מהיר יותר ופחות כואב מאשר התלייה. אדיסון קפץ על המציאה ושכר את שירותיו של ממציא, ובעזרתו בנה כסא חשמלי שהופעל בטכנולוגיית ה-AC, והרעיון אכן אומץ על ידי שלטונות מדינת ניו-יורק, ובשנת 1889 הושלם הכסא החשמלי הראשון. וכך, ממציאי טכנולוגיית ה-AC, שחששו מתדמית רעה, מימנו את הגנתם המשפטית של המועמדים להוצאה להורג, וטענו בשמם כי מדובר בתהליך אכזרי. ואילו אדיסון והממציא העידו בבית המשפט וטענו כי מדובר בהליך שאם הוא מבוצע נכון (זרם של עד כ-2,000 וולט למשך דקה עד שתיים) הוא מהיר ונטול כאבים, ובית המשפט קיבל את עמדתם.


 


אלא שהליך החשמול לא תמיד הצליח לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהתיאוריה הציבה לו. החשמול הראשון נעשה ב-7.8.1890 בניו-יורק, והנידון למוות היה וויליאם קמלר שהורשע ברצח אשתו בעזרת גרזן. קמלר חובר לכסא החשמלי, ו-17 שניות לאחר שנראה היה כי הוא מת, התליין ניתק את הזרם. אלא שאז החל גופו של קמלר לנוע ולפרכס, והיה צורך בביצוע חשמול נוסף, אלא שנדרשו שתי דקות תמימות כדי לרתק מחדש את הגוף המתעוות אל הכסא החשמלי. בפעם השנייה רצו המוציאים להורג להיות בטוחים, ולכן חשמלו את קמלר ל-70 שניות נוספות, אלא שבגלל הזמן הארוך החל גופו של קמלר לעלות באש. צלייה, כידוע, ובניגוד (אולי) לחשמול, היא דרך כואבת במיוחד למות בה.


 


גם ניסיונות מאוחרים יותר לא תמיד הוכתרו בהצלחה. כך למשל, ב-27.7.1893 הועלה וויליאם טיילור על הכסא החשמלי, אך באמצע התהליך הכסא הפסיק לתפקד. התקלה תוקנה רק לאחר שעה, אך טיילור המסכן גסס במשך כל אותו זמן עד שמת לבסוף עוד לפני החשמול הנוסף. בשנות הארבעים של המאה העשרים, ווילי פרנסיס, בחור שחור וככל הנראה חף מפשע, הורשע ברצח במדינת לואיזיאנה על ידי חבר מושבעים לבן. מפעיל הכסא החשמלי שלו היה שיכור וחיבר את הכבלים החשמליים לא נכון, כך שהזרם החשמלי היה נמוך מהרגיל, ופרנסיס הצליח לשרוד סדרה של ניסיונות רציפים לחשמלו. בית המשפט העליון של ארה"ב פסק כי זה לא יהיה בלתי אנושי לנסות להוציאו להורג בשנית, והוא אכן חושמל בשנית והפעם מת. גם בשנות התשעים של המאה העשרים נרשמו שני מקרים בהם חיבור לא נכון של הכבלים הביא לכך שהנידונים למוות נשרפו בעודם בחיים, עוד טרם מתו מהחשמול, וגופם נשרף תוך שעולים ממנו עשן, גיצים ואף להבות.


 


אני לא מתכוון להביע כאן עמדה ביחס לצורך בהוצאות להורג בכלל, ובאמצעות כסא חשמלי בפרט. כל מי שהזיל דמעה, ולו חבויה, בסצנת הסיום של "לראות בחשיכה" יבין לבד. אבל איך שלא תהפכו את זה, זה עסק מכוער. עשה לי קצת רע הפוסט הזה.


 


מראי מקום:


http://www.urbanlegends.com/death/electric.chair/electric_chair_history.html


http://inventors.about.com/library/weekly/aa102497.htm


http://www.notes.co.il/ori/2960.asp


 

נכתב על ידי , 25/3/2004 18:55  
43 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

44,455
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 30 פלוס , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ללאופרד אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על לאופרד ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)