תייקו תחת: "בשביל זה יש אינטרנט", פרק 13,245.
לשתי רשתות הפיצה הגדולות, דומינוס פיצה ופיצה האט, יש מנגנון די מגניב של הזמנה דרך האינטרנט. זה חוסך לך את הצורך לדבר עם "פיצה שלום האם אתה רוצה לשמוע על המבצעים שלנו" בטלפון ולהרגיש כמו נודניק אם אתה רוצה על רבע פיצה פטריות, רבע טונה, רבע אננס ורבע אקסטרה גבינה. בנוסף לזה, שתי הרשתות גם נותנות הנחה של 5% על הזמנות דרך האינטרנט - הגיוני, מכיוון שהזמנה כזאת חוסכת להם כסף על טלפנים (עניין שבעסקים אחרים, כמו בתי קולנוע למשל, היו צריכים ללמוד מזמן, במקום לקחת עמלה גבוהה וחוצפנית על הזמנה דרך האינטרנט. אבל אנחנו גולשים).
בכל אופן, לאחר שחשנו רעב קל באחד הלילות והחלטנו להזמין פיצה מדומינוס, גילנו שידרוג במערכת האינטרנט שלהם. עכשיו אפשר גם לעקוב בזמן אמיתי אחרי התקדמות חייה של הפיצה שלך, הנה כך:
(שימו לב לשורת הטקסט: "עדכון אחרון: 21:20 ההזמנה שלך נכנסה לתנור").
מלבד המידע השימושי שהשיטה הזאת נותנת, היא גם מספקת ללקוח תעסוקה במשך חצי שעת ההמתנה לפיצה, כיוון שמהרגע שתגיעו למסך הזה לא תפסיקו לבהות בו, לחכות לריפרושים ולעודד את הפיצה בדרכה הפתלתלה, לאמור: "נו?! כמה זמן כבר צריך בשביל להכין פיצה?! זה כבר 9 דקות!" ו"יש! היא יצאה מהתנור!!!".
או שבעצם אולי זה רק אנחנו.
מעולם לא הרגשנו כזאת הזדהות עם הפיצה שלנו. כשהגיע לבסוף השליח כמעט וחיבקנו אותו מרוב שמחה ופרצנו בריקוד.
אכן כן, האריזה לקחה פחות מדקה!
אגב, ניתן גם לקבל SMS ברגע שבו השליח יוצא לכיוונך. ההתקדמות הטבעית ביותר מכאן תהיה עדכון שוטף בטוויטר מאת הפיצה שלך: "21:20. הרגע נכנסתי לתנור. שיואו, איזה חום פה".