החברה הישראלית hotbar.com התפרסמה בזכות הסקינים לדפדפן שלה, שנעו על הגבול הדק בין תוכנת ריגול לתוסף לגיטימי. מי שהתקין את הוטבר עשה זאת לרוב ביודעין, על מנת לקשט אותו בטפטים צבעוניים ומצוייצים. באותה עסקת חבילה הוא קיבל גם פרסומות קופצות ותוכנה ששולחת דיווחים שוטפים על הרגלי הגלישה שלו לבסיס האם בהוטבר.
הוטבר ניהלה מלחמת חורמה סמנטית, הן משפטית והן שיווקית, על מנת להטמיע את המונח Adware במקום Spyware או Nagware; הראשון נשמע סמי-לגיטימי לאוזן בלתי מזויינת, האחרים מציינים בפירוש תוכנות מציקניות ומזיקות. היא אף איימה על חברת האבטחה סימנטק בתביעה, על מנת שתסיר את התוכנה מבסיס הנתונים שלה ותפסיק להסיר את הוטבר ממחשבי הלקוחות שלה. בנסיון עיקש לטהר את שמה, הוטבר אפילו רכשה את SpamFree, תוסף שמסנן דואר זבל מאאוטלוק או אאוטלוק אקספרס, מבית קומטאץ' הישראלית. התוסף מסנן מיילים בלבד, ולא מטפל כמובן בתוכנות ריגול. הרי תוכנה הגיונית לא מסירה את עצמה.
בכתבה שפורסמה לפני חצי שנה ב- Ynet, על תביעה שהגישה סימנטק נגד הוטבר, נכתב: "בן אדלמן, לוחם נגד Spyware ו-Adware וחוקר, מסביר באתרו כי הוטבר מתקינה את תוכנותיה בעזרת באנרים המוצבים באתרי ילדים, וחלק מפעולותיה של התוכנה הן הקפצת חלונות פרסומת מרובים, שתילת פרסומות בסרגל הכלים של הדפדפן, שתילת אייקונים על שולחן העבודה, פתיחת סרגלים בדפדפן ועוד".
השבוע מפרסמים בדה-מארקר שחברת 180Solutions רוכשת את הוטבר ב-52 מיליון דולר. מי שלא מכיר את 180Solutions, סימן שלא סרק מעודו את המחשב שלו עם כלי כלשהו נגד תוכנות ריגול. לא חייבים כלי מהימן. כל כלי יסיר אותה מהמחשב. למעשה, פתחו כרגע את מנהל המשימות שלכם ותבדקו, ליתר בטחון, שאף תהליך בשם 180Solutions.exe לא רץ ברקע. אם יצרנית Spyware מליגת העל קונה את הוטבר, אפשר להוריד את אצטלת הלגיטימיות. שיתוף הפעולה בין השתיים מבהיר שמטרתן של החברות אחת. גם אם משנים את שם השירות ל-Zango, זו אותה הגברת. הוטבר יכולה וצריכה לחזור לרשימות השחורות של חברת סימנטק ומחוץ לדפדפנים של כולנו, אולי, הלוואי.
מנכ"ל Zango החדש, קית' סמית,' אמר לדה-מארקר: "החזון שלנו הוא לספק ללקוחות חוויית בידור מקוונת בחינם". איזה בידור זה לשבת ולסרוק את המחשב עם Anti-Spyware. לא?
לקריאה נוספת: הוטבר בויקיפדיה
TheCoils.com