את התבשיל הזה סבתא מרים מכינה רק פעם בשנה והוא נאכל אחרי צום יום הכיפורים.
אפילו שאני והיקר לא צמים אנחנו מתייצבים אחרי הצום בביתה של סבתא מרים ומחכים למנה שלנו.
הרבה עופות עם זיתים אכלתי בחיי , אפשר לומר שבארבעים ושתיים שנות חיי חיסלתי לפחות איזה לול ושורה ממטע של זיתים אבל התבשיל של סבתא מרים מוביל מכולם.
לפני פחות מחודש ביקשתי ממנה את המתכון , כי נורא התחשק לי להכין ולא לחכות עד ליום כיפורים.
היא שמחה לתת לי את המתכון , הנה סוף כל סוף הכלה שלה, אחרי עשרים שנות נישואים מגלה עניין במטבח.
להלן המתכון עם עוף וזיתים של סבתא מרים כפי שהכתיבה לי:
2 ק"ג זיתים פקועים - תקני אותם גדולים, לא מצומקים ותבקשי מהם לפתוח לך קופסא חדשה ושלא יתנו לך מקופסא שהייתה פתוחה הרבה זמן ואל תשכחי לטעום זית אחד, אם הטעם לא טוב לך אל תקני, יודעת מה... כשאת הולכת לקנות תקראי לי , אני אבוא איתך
להרתיח את הזיתים פעמיים –ולסנן.
לגרד עגבנייה עם 4-5 שיני שום ולבשל על אש קטנה עם מעט שמן
להוסיף את הזיתים והעוף
לתבל ב: מלח,פלפל שחור, כרכום.
להוסיף מעל – פרוסות דקות ושקופות של לימון.
לבשל כשעה.
מתכון כל כך פשוט ולא להאמין כמה שהוא טעים.
לקחתי את המתכון אבל לא הכנתי אותו , כי החלטתי להתגעגע עוד קצת ולהתאפק עד ליום כיפורים ולאכול את מעדן עוף והזיתים שלה.
לפני שבועיים סבתא מרים הלכה לעולמה והיא אפילו לא בת שישים וחמש .
היא הורישה לי אהבה, חיבוק גדול, מודל של איזו סבתא אני אהיה , געגועים צובטים ואת מתכון העוף והזיתים שלה.
את הפוסט הזה כתבתי לפני חמש שנים ,כל כך אהבתי אותה.
כמה שתחסרי להם..