הזמנתי את צ'פי שלי לארוחת ערב במסעדת טופולינו ברחוב אגריפס 62 בירושלים- בקרבת שוק מחנה יהודה.
כבר הרבה זמן אני שומעת שאורחים במלון מרוצים מהמסעדה הזאת וממש עשו לי חשק ללכת...
הם פתוחים כבר 3 שנים ורק עכשיו התפנינו לבקר והאמת- פספוס שלנו. מדובר במסעדה קטנה, ביתית וחמימה עם מנות מדויקות וטעימות להפליא. בתור צמחונים התפריט היה מגוון וצ'פי לא ידע מה לבחור מרוב המבחר.
התחלנו עם מנות ראשונות- תאנים ממולאות בגבינת עזים ברוטב קסיס לצ'פי ופוקצ'ה עם מטבלים בשבילי.
מנות עיקריות- אני כמעט גרמתי לשף לעשות חרקירי והרכבתי לי מנה שהיא שילוב של 2 מנות מהתפריט- רביולי ארטישוק ריקוטה ברוטב עגבניות במקום ברוטב חמאת לימון וטימין. המלצרית ניגשה אליי ואמרה שהשף ממש ממליץ לקחת עם הרוטב המקורי ולא עם רוטב עגבניות... היה לי קשה אבל שמעתי בקולם והיה ממש טעים- שמחה שפתחתי את הראש לרוטב חדש ולא מוכר עבורי.
צ'פי לקח מנה מתוקה וטעימה של ניוקי ערמונים ברוטב אמרטו שמנת עם פיסטוקים מעל (תמונה מגרה תראו כאן)
לקינוח הסתפקנו במנה אחת לשנינו כי היינו מלאים- טארט טאטן עם גבינת מסקרפונה- שילוב מוצלח וטעים מאוד.
השירות היה מעולה והמקום מקסים והמיקום בקרבת השוק מוצלח ביותר- טיילנו לפני בשוק (כולל קניית גבינת לבש קירי ממעדניית באשר שהעלתה זכרונות לסבתא שלי- ראו תמונה)

המסעדה הזכירה לי נשכחות- בהתחלה כשצ'פי ואני חגגנו חצי שנה לחברות שלנו חיפשנו מסעדה איטלקית עם מפות עם השולחנות ותפריט שנאהב. לא הרחקנו מאיזור ירושלים כי למי היה רישיון... מצאנו רק מסעדה אחת עם מפות אבל תפריט מזעזע עבורינו הצמחונים.
אמרתי לצ'פי שאם בזמנו המסעדה הזאת היתה קיימת לא היינו טסים לאיטליה לפני 11 וחצי שנים- זה מה שעשינו כשלא מצאנו מסעדה איטלקית ראויה בירושלים.
בכלל מבלי לתכנן יוצא שבעוד כמה ימים אני וצ'פי נחגוג תריסר שנים לחברוּת שלנו.