לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


Life is unpredictable; eat dessert first

Avatarכינוי:  אוקה

בת: 43

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

סופשבוע בפריז בהפתעה


פעם שניה שלנו בפריז (פעם ראשונה גם היתה בהפתעה לכבוד יום הולדת ה- 31 וכתבתי על זה כאן)



 



צ'פי מלך ההפתעות, הצליח גם הפעם!



יום רביעי זה יום שבו אני מסיימת לעבוד מוקדם בחנות. 



ב-16:26 קיבלתי הודעה מהילה (לקוחה שהזמינה אותי לדייט) וקבענו שהיא תגיע לחנות ונלך ביחד.



צ'פי לא היה מודע לזה... הוא התקשר אליי באמצע הדייט ועדכנתי אותו שאני אוכלת פרוזן יוגורט עם הילה ושאגיע הביתה אחורי זה. הוא לא הראה סימני דאגה...





כשהגעתי הביתה חיכתה לי ארוחת ערב כהלכתה ואחריה הלכנו לבית שלנו ופתאום צ'פי מניח מזוודה על המיטה וקורא לי להתחיל לארוז.



למה לארוז? לאן אתה נוסע? הנסיעה שלו להונגריה היא עוד חודש... ממש לא הבנתי. ואז הוא סיפר לי שארגן לי סופשבוע בהפתעה (בשלב זה היעד לא ידוע לי). תגובתי הראשונה- לא! לא מתאים עכשיו...עם כל המעבר של החנות (אספר על זה בפוסט נפרד) זה לא הזמן לטוס...ומי יעבוד בחנות? הוא כמובן בחור אחראי ותיאם עם אמא שלי שהיא תעבוד בחמישי ושישי וממילא יום ראשון יוצא חג שבועות אז סגור.



הבנתי שהכל כבר תוכנן ורק נשאר לי לארוז... אז ארזתי תוך כדי ניסיון לדלות כמה שיותר פרטים- מה לארוז, לאיזה מזג אויר, לאיזה פעילויות וכו'.



אבא של צ'פי הסיע אותנו לנתב"ג. בדיוטי קנינו לי ולאמא שלי בושם (לאות תודה על ההתגייסות לעבוד בחנות ובכלל...) וקצת ממתקים וצ'יק צ'ק למטוס.



 



נחתנו על הבוקר והגענו למלון ממש מוקדם, ב-7:00 בבוקר. צ'פי כתב להם שנגיע מוקדם אבל לא היה בטוח שיהיה חדר מוכן כל כך מוקדם. להפתעתינו היה חדר מוכן ואפילו הוזמנו לארוחת הבוקר שכבר התחילה (הכי כיף שהמלון לא מתקטנן על דברים כאלה). כל מה שרציתי זה לישון אז עלינו לחדר, ישנו והתעוררנו בזמן לסוף ארוחת הבוקר... ככה אפשר להתחיל את היום!



 



אחרי שינה של כמה שעות קצרות אך הכרחיות יצאנו לכבוש את העיר והפעם בלי אתרים תיירותיים שכבר כיסינו בפעם הראשונה בעיר. אכלנו קינוחים שווים בכל פטיסרי נחשבת בעיר...הכל כל כך מגרה וטעים! (והעובדה שהמחירים ביורו נראים זולים עושה את העבודה)





אקלרים של הגאון (אכלנו 3 אקלרים משובחים)





פחזניות של פופליני (יאמי!)





טופי של ז'ק זנה, המוכרת עדכנה שהתוקף הוא שבועיים- שלושה. הסרתי דאגה מליבה ואמרתי לה שזה יחוסל עוד השבוע...



 






פירות יער מעניינים כולל תות הפוך שרובו לבן עם נקודות אדומות (חמוץ בטעמו) ותות משולב עם פטל שקנינומוציא לשון

ולא ויתרתי על מקרונים של מלך המקרונים פייר הרמה



 



וגם ביקרנו את דניס אקבו המתוקה בחנות הממתקים שלה שנראית לקוחה מסרט שהיא הכוכבת קול



לא ייאמן כמה אנרגיה יש לה (היא בת 80) והיא התלהבה שאנחנו מישראל וישר הוציאה דפים עם הפוסט ששרון כתבה עליה (שמתי קישור בשם שלה). קנינו אצלה סוכריות קרמל משובחות וטבלת שוקולד יוקרתי...



בקיצור- מתוק לא היה חסר בטיול הזה!



 



צ'פי סיפר לי שהגענו בדיוק בתזמון טוב, שבוע אחרי הצפות ובדיוק לפתיחת משחקי היורו. ביום השני הוא סיפר לי שנלך לראות את טקס הפתיחה של היורו (בשביל החוויה, אני ממש לא מתעניינת בכדורגל אבל זרמתי). נסענו ברכבת עד לאצטדיון והמתנו בתורים ארוכים ביותר ובמהלך התור היה צריך להראות לסדרן כרטיסים/ הזמנות. קלטתי שהשם אדל מבצבץ מהדפים של צ'פי ושהוא עבד עליי ושאנחנו בעצם הולכים להופעה של אדל! הרבה יותר כיף מטקס פתיחת היורו שדמיינתי...





אדל בהופעה 



 



ההופעה התחילה בדיוק שנייה אחרי שהתיישבנו...ממש חיכתה לנוחיבוק של הסוררת



אין ספק שהיא יודעת את העבודה...נתנה הופעה מעולה, בלי הרבה שואו של החלפת שמלות ואפקטים- היא והקול האדיר שלה וזה היה כיף.



היא פטפטה עם הקהל ואמרה שבטח יש פה כמה כאלה שנגררו להופעה והיו מעדיפים להיות במשחק כדורגל הראשון של היורו אז היא הקרינה על המסך קטע מהמשחק ושעשעה את כולם.



 



למחרת, יום שבת, צ'פי אמר לי שהיום לא נאכל ארוחת בוקר במלון (כבר לא זוכרת את התירוץ שלו) והתחלנו את היום בנסיעה במטרו וירידה באיזור שוק מובר. הסתובבנו קצת בשוק, ראיתי שזה מקום מפגש של כמה קבוצות ושאלתי את צ'פי אם ארגן לנו סיור... הוא אמר שלא. אחרי כמה דקות פתאום קלטתי את שרון, מהבלוג Paris Chez Sharon  והאסימון ירד- צ'פי ארגן לנו סיור פרטי איתה! אחרי כל המתוקים שאכלנו ביום הראשון, לא עלה בדעתי שניפגש איתה...זאת היתה ממש הפתעה משמחת כי אני קוראת אדוקה של הבלוג ומכירה את כל הפטיסרי מהבלוג שלה בעל פה וזה היה לי מגניב סוף סוף לפגוש אותה ולטייל איתה. עוד יותר מגניב היה שצ'פי ושרון גילו שהם קרובי משפחה (רחוקים אבל עדיין...) והעבירו תמונות מפעם אחד לשני.



הטיול איתה היה שווה ביותר- התחלנו בקייקפופס מעשה ידה ואז היא סיפרה לנו את קורות חייה- איך היא הגיעה לתחום ולפריז והמשכנו רגיל לכל הפטיסרי ברובע הלטיני (רובע 5). בכל מקום טעמנו ואכלנו המון מתוקים (וגם גבינות ומאפים). הבנתי למה היה חשוב שנוותר על ארוחת הבוקר...אחרת לא היה לנו מקום.



היא נתנה לנו את הספר המהמם שלה במתנה + הקדשה בשביליחיבוק של הסוררת. מסתבר שהסיור היה 4 שעות...עבר לי ממש מהר! ככה זה כשנהנים.


סיורים מתוקים






אחרי הסיור, צ'פי קיבל אימייל מבאס מאייר פראנס שהודיעה שהטיסה שלנו בוטלה (בגלל שביתה שלהם). מזל שהצטיידנו באינטרנט לפלאפון והיינו מעודכנים בזמן אמת כי היינו צריכים להזמין טיסה חלופית צ'יק צ'ק. הזמנו באל-על במחיר אסטרונומי אבל לא היתה ברירה- היינו חייבים לחזור הביתה. 


 



בערב הלכנו לאיזור האייפל, שם נפתח איזור אוהדים של היורו ואפשר היה לראות משחק על מסכי ענק ועם אווירה של אלפי אוהדים. הבדיקות הבטחוניות היו מחמירות ביותר! היה תור נפרד לנשים, עמדתי בו והבודקת עברה על כל תא ותא בתיק הגב שלי וכשראתה 2 צנצנות זכוכית עם חרדל שקנינו בשוק היא לא הסכימה שאכנס איתן. אחרי שהיא זרקה לי בקבוק מים (מפלסטיק) ויתרתי על הרעיון ואמרתי לצ'פי שזה לא הגיוני שהיא עכשיו תזרוק את כל תכולת התיק ושנוותר. צ'פי הגה תוכנית שפשוט נחביא את הצנצנות איפשהו ונאסוף אותן אחר כך וכך באמת עשינו. כשחזרנו לתור, התיק היה אצל צ'פי (הגענו למסקנה שיש הרבה גברים אז הבדיקות נעשות יותר מהר ופחות ביסודיות). התוכנית עבדה ושנינו נכנסנו. אחר כך היו עוד בדיקות ועוד בדיקות ואחרי כל האבטחה הכבדה, בסוף ראינו שאוהדים זרקו חזיזים כשהובקע גולאה?


 


גם קבוצת נזירות חמודות באה לראות את המשחק- לא יכולתי שלא להצטלם איתן...





האייפל התקשט בכדורגל ענק



ואיך אפשר שלא לקנח באנג'לינה עם השוקו הכי מפורסם והכי טעים שיש! הזמנתי קינוח בשם פריז- ניו יורק וצ'פי הזמין סנט הונורה. לוקלקומוציא לשון






בקיצור- היה סופשבוע מוצלח וטעים וההפתעות של צ'פי היו נהדרות!



 





פתח אוורור סמוך למולאן רוז' שהעיף לי ת'סכך :)





המלון שלנו היה בנושא סרטים וכל קומה הוקדשה לבמאי צרפתי אחר. היו גם הקרנות של משחקי היורו בלובי.





החדר שלנו במלון. שם המלון Sebastopol123 (שם נוח כי זה שם תחנת המטרו הסמוכה וזו גם כתובת המלון)



מקום 15 מתוך 1809 מלונות בפריז- אין ספק שצ'פי יודע לבחור מלונות!


 


היה לנו נחמד שזו פעם שנייה ושאת רוב אתרי החובה כבר ראינו בסיבוב הראשון. הפעם הוספנו את מוזיאון האורנג'רי לרשימה.




צילום פנורמי במוזיאון האורנג'רי



 

נכתב על ידי אוקה , 18/6/2016 17:49   בקטגוריות המלצות, טיולים, חופשות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Fujoshi Kanojo ב-18/6/2016 20:21
 



הו אמסטרדם- סיכום טיול


 


כל מה שכרוך בטיול לחו"ל, תמיד אורגן ע"י צ'פי שלי. יש לכך כמה סיבות:


1. אני לא מחובבי החו"ל ודי צריכים להכריח אותי לקחת חופש ולטוס.


2. אם אני אארגן, זה אומר שאדע הכל מראש, אראה תמונות וזה לא יהיה מפתיע כשאגיע. בעייתי.


 


אז מה שעובד בשבילי זה שצ'פי יארגן הכל מבלי ליידע אותי לאן הולכים ומה עושים (היו פעמים שגם היעד היה בהפתעה אבל לרוב אני מודעת ליעד). הוא מארגן הטיולים מספר אחת בארץ לדעתי! הוא מכיר את הלקוחות שלו (אותי) ואת הקשיים שלהם (יש הרבה) ותופר טיול למידותיי. 


 


מדהים אותי כמה הטכנולוגיה שינתה את היכולת לתכנן טיול בחו"ל. 


בטיול הראשון שלנו לחו"ל, היינו לפני צבא, ראינו מודעה בעמוד האחורי של העיתון, של הדקה ה-90. הזמנו חבילה של טיסה+מלון מבלי לראות את המלון (היום אין מצב שנזמין מלון מבלי לקרוא ביקורות ולראות תמונות בטריפאדוויזור). קנינו ספר שנקרא בערך "25 אתרי חובה ברומא" ופשוט קראנו אותו והחלטנו איזה מהאתרים בא לנו לראות. כל כך פרימיטיבי וזה עוד לפני שאזכרתי את המצלמה (הלא דיגיטלית כמובן)קריצה


 


אז הודות לטכנולוגיה, זה באמת הרבה יותר פשוט לתכנן מראש. הודות ל:


Tripadvisor.com שהוא התנ"ך לבחירת מלון, מסעדה, אטרקציה, חנויות.


דוד גוגל כמובן ובן הדוד- גוגל מפות.


אתרים להזמנת טיסה (לא יודעת מאיפה צ'פי שלי הזמין הפעם) וכו'.


בלוגים והמלצות אישיות של אנשים שהיו והמליצו. קישורים לקריאה נוספת בסוף הפוסט.


 


יום ראשון לטיול 11/9/15:


הפתעה- לראשונה בחיי שנינו טסנו במחלקת עסקים. צ'פי סיפר לי שהוא הזמין כרטיסים למחלקת תיירים כרגיל ובבוקר הטיסה התקשרו מאל על ושאלו אם הוא רוצה לשדרג לעסקים תמורת נקודות של הנוסע המתמיד וכסף (הוא לא מגלה לי כמה עלה התענוג). טסנו בבואינג 747 ונהנינו מכל רגע. כמה מקום לרגליים שזה לא להאמין. ישבנו אחד ליד השני, בלי נוסע נוסף. המושב ממש מתיישר למצב שינה. מסך אישי לכל מושב והכי חשוב- שקט! כמה תינוקות וילדים עלו למטוס ולא שמענו אף לא בכי אחד :) השדרוג היה רק לכיוון אחד ובחזור הערכנו אותו עוד יותרקריצה.




(סלפי ראשון מתוך עשרות)


 


הכי שעשע אותי: השוטר/פקיד בשדה התעופה בכניסה לאמסטרדם שאל כמה שאלות- למה הגענו, כמה ימים, מה נראה שם... אז צ'פי שלף - בית אנה


פרנק והשתיק אותואה?


 


לקחנו רכבת לתחנה המרכזית, נסיעה ממש קצרה ועולה ממש זול (אני משווה לתיירים שהגיעו למלון בו עבדתי ושילמו הרבה יותר)


המלון שלנו היה ממש במיקום מנצח, מול התחנה המרכזית וזה אפשר לנו הגעה מהירה מהשדה ואליו ושיטוט לכל מקום שרצינו ברגל.


המלון היה מודרני ומעוצב במגניבות. החדר לא היה מוכן שהגענו אבל שמרו לנו על המזוודות והלכנו לטייל.


הדבר הראשון שקנינו היה 2 כרטיסי סים מקומיים בחנות מגזינים (המלצה שצ'פי קרא). צ'יק צ'ק תפעלנו את זה והופ- יש לנו אינטרנט (לא שיחות, רק גלישה).





דלפקי הקבלה (בתור מנהלת קבלה לשעבר...אלה הדברים שמענינים אותיקול) מלון Art'otel


 


החנות הראשונה שהגענו אליה, ממש הזכירה לי את החנות שלי... קניתי משם את הגלויות האלה ואני רוצה גם להביא אותן לחנות שלי!


שם החנות: DASKAS


כתובת: Haarlemmerstraat 27   



נכנסנו לחנות מיצים/מעדניה שנראתה טוב והופתענו לגלות שיש תותים. הצטיידנו בתותים ובשייק פירות




 


תפסנו ספסל בצד של השמש...ועשינו סלפי תות




 






עיר מאוד יפה וציורית. כל תמונה עם מים, בניינים יפים ופרחים ממש נראית גלויה.


 


אכלנו ארוחת צהריים קלילה בבית קפה חמוד שנקרא פיקניק  ומשם הלכנו לבית אנה פרנק. התורים לשם יכולים לקחת 3 שעות (כל פעם מכניסים קצת אנשים כי הבית יכול להכיל קצת אנשים בכל פעם) לכן ממש כדאי להזמין כרטיסים מראש ולהיכנס כמו מלכים לסיור בשעה שהוזמנה מראשסבבי 




הרגיש לי מוזר להצטלם שם... וממש שמחתי שהתורים לשם ארוכים. מקום חשוב שמתוחזק בכבוד הראוי לו.


 


כבר הגיע ערב, הגענו לנקודת מפגש שנקבעה מראש לסיור ברובע החלונות האדומים. המדריכה שלנו היתה בחורה מקומית בשם לילו שסיפרה לנו את הסיפור של הרובע הזה על כל מעלליו... ממליצה בחום להירשם לסיור. ככה יוצא שלא סתם עוברים שם ותוהים מה לעזאזל ההולנדים חשבו... זה עדיין הזוי אבל מעניין לשמוע את המקומיים ואת מאחורי הקלעים. 


מקום ראשון בטריפאדוויזור בקטגוריית הטיולים: That Dam Guide




חלון הראווה של חנות הקונדומים המפורסמת ברובע החלונות האדומים.


 


חזרנו למלון עם מגש של פיצה שעלה 4.95 יורו מפיצריה ליד המלון. היה טעים וזול וזה יתזקזז לנו עם הארוחה שנאכל מחר...


 


יום שני לטיול 12/9/15


 


נסענו ברכת לעבר חדר החידות (אפשר להגיד שהתחלנו באתונה סוג של מסורת escape room בחו"ל)


בארץ, לקחנו את אבירם ליום הולדתו לחדר כזה בירושלים והיה ממש מוצלח אז זו מתנתו ליום ההולדת של צ'פי שהיתה באוגוסט. הגענו לבנין משרדים שהיה ריק (סופשבוע) ובחורה חמודה קיבלה את פנינו, נתנה הסברים והתחלנו לשחק. 20 דקות ראשונות היינו בשוק של ההתחלה...לא מצאנו דרך להדליק את האור...היא עזרה עם רמז ואז התחלנו לפתור דברים. לקח לנו 64 דקות (אמורים לסיים תוך שעה).


 


מוזיאון הרייקסמוזיאום (Rijksmuseum) המוזיאון הלאומי של הולנד. לפני שנכנסנו למוזיאון הצטלמנו איפה שכל העולם ואשתו הצטלמו...


שעשע אותי- היו שם זוג חתן וכלה שכל אחד נשא איתו מצלמה והם צילמו אחד את השני. הם ביקשו מצ'פי שלי לצלם אותם ביחד...בארץ זה לא היה קורהאה?.


אני הצטלמתי ליד כל אות והעלתי לאפליקציה שעושה קולאז'ים בצ'יק.




 


ביציאה מהמוזיאון היתה מזרקה שאמורים להכנס לחלק הפנימי שלה מבלי להירטב. לא סמכתי על עצמי שאדע לתזמן את הכניסה והיציאה... ממש הפחיד אותי להירטב ככה באמצע היום בלי אפשרות ממשית להתייבש, אז הצטלמתי ליד. צ'פי האמיץ נכנס וצולם בפנים :)





בתוך המוזיאון. כל הכחול לבן מדפלט עושה לי את זה :)


 


בערב אכלנו במסעדה של מושיק רוט (שוב, מרחק הליכה מהמלון) בעלת 2 כוכבי המישלן ועוד יותר חשוב- בעלת התפריט הצמחוני! samhoud & Places


בחרנו בארוחת טעימות גדולה וכמה אוכל שזרם לשולחן...לא ייאמן. כל מנה נראית כמו יצירת אומנות, מנות קטנות אבל מורכבות ויצירתיות בטירוף. אחרי 7000 מנות שהוגשו לנו, המלצרית הכריזה שעכשיו עוברים למנה העיקרית ואנחנו היינו בהלם אה?. אני בעייתית באוכל וארוחת ערב מספקת מבחינתי זה חביתה, סלט ירקות פשוט, לחם קלוי וקוטג' אבל טעמתי את רוב המנות וצ'פי עזר לי :)


את הקינוח לא פספסתי ורק אז הבנתי מה מושיק ניסה להדגים במנות האחרות.

אחר כך הזמנו שתיה חמה (תה) לסיום רגוע של הארוחה וזה מה שהגיע  התה הכי מלכותי שיש (והמחיר מלכותי בהתאמה)אה?

מבחינתי ארוחה כזאת יקרה זה מיותר (להזכירכם שאתמול הסתפקתי בפיצה בפחות מ-5 יורו וגם היתה עוד פעם שחזרתי על הארוחה הזאת כדי להתקזז) אבל צ'פי שלי אוהב להתפנק ולפרגן לנו במסעדות עם כוכבי מישלן מתי שזה מתאפשר. 


 


יום שלישי לטיול 13/9/15


בבוקר הלכנו לתחנה המרכזית, עלינו על מעבורת (חינמית) ונסענו לאיזור בו מתקיים (אחת לחודש, צריך לברר מראש מתי בדיוק זה קורה- אפשר להתעדכן בפייסבוק שלהם) שוק פשפשים הגדול ביותר באירופה- 750 דוכנים מלאים בכל טוב. המוני מקומיים ותיירים נוהרים לשוק, מצויידים בעגלות ושקים ומתחילים בצייד.


המחירים הפתיעו אותנו בגדול. ממש לא ציפיתי לזה...היורו 4.5, וגם אחרי שמכפילים, המחירים היו פשוט מגוחכים. בהתחלה היינו בטוחים שלא שמענו/ לא הבנו/ המוכר טועה אבל בסוף מתרגלים ואחר כך בחנויות רגילות בעיר, הכל מקבל פרופורציות אחרות.


זה השלל שצדנו במשך 3 שעות :) חלק נשאר אצלי וחלק הולך למתנות.




תמונה של אחד הדוכנים. תכפילו ב-750.


ביקשתי להצטלם איתו...איש שהיה נראה לי מעניין.


מוזיאון התיקים- מוזיאון קטן וחמוד עם חנות תיקים מיוחדים :)


אפילו היה תיק בשירותים...





שוק הפרחים

אם אין לך תמונה בתוך נעל, כאילו לא היית בהולנד...


בערב, נסענו לאצטדיון זיגו להופעה של U2 שצ'פי הזמין כרטיסים בחשאי (אני ראיתי שההופעה Sold Out). זה היה ממש מפתיע. פתיחת דלתות היתה ב-19:00. אנחנו הגענו ב-20:00 וכולם היו ישובים במקומותיהם, מחכים בשקט לתחילת המופע. לא היה תור בכלל! בדרך כלל אנחנו רגילים לעמוד הרבה בתור בכניסה...ממש הפתעה נחמדה.


צ'פי הזמין לנו מקומות מעולים (חייבת לשבת...אין מצב שאני עומדת כמה שעות בהופעה)


בשורה ראשונה כך שאף גבוה לא מסתירסבבי


ומה שהיה מגניב זה שההופעה התקיימה ברובה באמצע האצטדיון, לרוחב. הבמה היתה לאורך האצטדיון, ומסך ענק עם אפקטים שהשתלבו בשירים היה גם במה...קשה לי להסביר אבל זה היה מיוחד מאוד.


הדבר שחירב לי את ההופעה היה הווליום. אני חצי חירשת וזה היה גבוה בטירוף! מסכנים אנשים ששומעים טוב...


היו הרבה שירים שממש לא היכרתי ואיזה 5-6 שכן.


הרבה אג'נדות יש לבונו הזה... והוא דואג לפמפם את המסרים שלו לאורך ההופעהקול.




יום רביעי לטיול 14/9/15


ביקרנו ב- Heineken Experience - ראינו איך נולד המותג ואיך נראה תהליך הכנת הבירה. מקום חמוד אבל לדעתי מיותר. אני לא שותה בירה אז בכלל... הלכנו לשם גם כי זה היה ממש קרוב לנקודת המפגש של סיור האוכל.


הצטרפו לסיור אוכל שנקרא Hungry Birds (שם חמוד ביותר)


4 שעות, 12 תחנות עם עצירה, הסברים וטעימות. היה ממש כיף וכרגיל היינו הזוג מהמדינה הכי מיוחדתקריצה (הרוב היו אמריקאים).


ראיתי שבכמה בלוגים ישראליים כתבו על הסיור אז אני אקצר ופשוט אמליץ. קישורים בסוף להמלצות נוספות.


התחנה שהכי הרשימה אותי זו החנות שמוכרת עוגיה אחת (Van Staple)- טעימה מאוד יש לציין. היוזמת היא בחורה צעירה ומאוד נחושה (שבטח מציקים לה הרבה- למה רק עוגייה אחת? תעשי עוד וריאציות... גם אני הצעתי לה לעשות עוד עוגיה שתהיה הפוכה מזאת והיא היתה נחושה שלא- רק את זאת.)


אני מאוד מתחברת לעסקים קטנים, של אישה אחת שהיא עושה הכל בעסק. צחקתי איתה שבטח החפיפה מאוד מהירה לעובד חדש...יש עוגיה אחת, זה המחיר שלה, שלום וביי.


עשינו בשכל שקנינו מארז של 6 עוגיות טייק אוואיחיבוק של הסוררת 


אחרי סיור של 4 שעות, סיימנו ממש ליד מקום ששרון המליצה...מה, לא נכנס? נכנסנו ושתינו שוקו חם עם עוגיות מקרון. קיבלתי גם עוגיה טעימה ליד השוקו וסימנו וי על מקרונים בחו"ל (האמת שיש גם בכל פינה מקרונים אבל כאלה שלא נראים מגרים... נראים מתועשים. שם היה נראה מעולה).




 


יום חמישי לטיול 15/9/15


לקחנו הרבה ימים במקום אחד והאמת שזה היה כיף כי לא היינו בלחץ להספיק אלא עשינו הכל באיזי.


ביום הזה לקחנו רכבת לאיזור שנקרא: Zaanse Schans. איזור שהיה פעם איזור תעשיה. ממש לא כמו איזור תעשייה שמדמיינים...אלא כזה כפרי, ציורי, עם תחנות רוח והמון אופי.


היינו שם במוזיאון של המקום שיש בו מפעל (בכאילו) יש עוגיות ושוקולד (Verkade)


שעשע אותי- בתצוגה של המפעל ראיתי קופסת של קרקרים שאני אוהבת וכבר שנים שלא ראיתי בארץ... כשהבנתי שזה הולנדי אז נכנסתי לאיזה 4 סופרים עד שמצאתי גרסה עם תיבול פיקנטי ולא את המקורי. קנינו אבל בא לי את המקורי.

תמונה זוגית בתוך קבקבי עץ ענקייםחיבוק של הסוררת


חזרנו לעיר וסופסוף זכינו לראות בית סירה מבפנים (בתים מבפנים- הגרסה ההולנדית)


הפתיעה אותי העובדה ששאלו מאיפה אנחנו וכשענינו מישראל אז נתנו לנו דף הסבר בעברית!


רואים מלא כאלה אבל לא נעים לדפוק בדלת ולהכנס...מזל שלקחו בית כזה והפכו אותו למוזיאון עם הסברים וכו'.


 


בודקים דיור אלטרנטיבי:




ומבפנים:




חנות סבונים ממש ליד הבית סירה


קניתי בה מתנה לאמא שלי...יש שם סבונים קטנים שעל כל סבון מוטבעת אות ואפשר להרכיב מילים. עטפו לי מאוד יפה!


 



אכלנו בפירור האחרון בפעם השניהסבבי




בערב עשינו שיט בנהר. היה גשום אז היינו רק 5 אנשים בסירה גדולה והתמונות לא יצאו טוב בגלל הגשם על החלון. זה MUST באמסטרדם.


 


יום שישי ואחרון 16/9/15


לא הצלחנו להזמין כרטיסים מראש למוזיאון ואן גוך אז ידענו שנצטרך לחכות בתור... היה גשם מדי פעם אבל באנו מוכנים עם מטריות מהמלון. היה 3 תורים...של החכמים שהזמינו מראש כולל שעת ביקור, של אלה שהזמינו כרטיס ללא שעה ושל אלה שלא הזמינו בכלל...שזה היה התור הכי איטי כמובן. היו רק 2 קופות פעילות וזה לקח נצח. תזמינו מראש!!! חיכינו 50 דקות. שילמנו על כרטיס אחד רגל ואחד מולטי מדיה (עם אודיו גייד). גם ככה אין לי כח לשמוע וצ'פי עושה לי תקציר בעברית אז חסכנו. הקופאית לקחה כסף על מה שהזמנו אבל נתנה לנו כרטיסים רגילים. גיליני את זה אחרי שנכנסו למוזיאון וחיכינו בתור לאודיו גייד. שם סירבו לתת לנו אודיו גייד ורצו שנלך שוב לקופה... התור הזה הוציא לנו את האנרגיה אז ביקשתי לדבר עם המנהלת והיא (להפתעתנו) האמינה ונתנה אודיו גייד מבלי לשלוח אותנו לקופאית. אנחנו אוהבים את הציורים של ואן גוך. מדהים שבתקופה של 10 שנים בלבד הוא צייר כל כך הרבה והציורים שלו כל כך נחרטו בתודעה.




נפרדנו מהעיר היפה עם כמה תמונות למזכרת...










אני אוהבת חנויות שמשקיעות...אופניים מקושטים בפתח חנות.




וחנויות שמסדרות לפי צבעים...




קיר צלחות בחנות מזכרות בשדה התעופה בדרך הביתה.


 


בחנות עבדו אמא שלי והעובדת שלי (שקוראים לה שלי...מבלבל לכתוב את זה)


השאירו חנות מתוקתקת, נקיה ועם קופות מכובדות :)


היה לי כיף לדעת שאני יכולה לסמוך עליהן ולנסוע בראש שקט.




 


המלצות נוספות מרחבי הרשת:


מתכוניישן- אוכל באמסטרדם


שרון מפריז כותבת על אמסטרדם- אוכל וקינוחים


רואה עולם- לקט אמסטרדם- חנויות שוות ועוד המלצות


בבלוג של רונית כפיר

נכתב על ידי אוקה , 18/9/2015 22:48   בקטגוריות המלצות, טיולים, חופשות, תמונות  
15 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אוקה ב-26/9/2015 12:43
 



סיכום חודש לחנות וחופש בברלין


עבר חודש מפתיחת החנות במהירות שיא וכל כך הרבה קרה שחשוב לי לתעד...


סיימתי את פרוייקט המסגרת וקיר המגנטים שהיא תוחמת

את המסגרת מצאתי ליד הפח ב-25.4.13 וישר ידעתי שאני רוצה לשלב אותה איכשהו בחנות.

בהתחלה חשבתי לשים בתוכה בד רומנטי ולתלות בה עגילים אבל שיניתי כיוון והחלטתי על צביעת חלק מהקיר בצבע מגנטי ותחימתו ע"י המסגרת הזאת.

צבעתי אותה בעמל רב (יש לה הרבה פיתוחים שדורשים תשומת לב ומספר שכבות) בצבע ורוד

מעצבת הפנים של החנות לא נתנה OK  לצבע וביקשה שאצבע בצהוב (ורוד זה צבע שולט בחנות ויש גם קצת צהוב אבל לא מספיק ולכן היא רצתה לאזן) אני יודעת כמה עצבדתי בשביל לצבוע אז התבאסתי מכמות העבודה החוזרת שיש לי לעשות אבל הנגר שלי הציל אותי ואמר שהוא יצבע לי פרח

אני צבעתי את החלק המגנטי והמסגרת תוחמת אותו בצורה מושלמת!

 

 

פרוייקט גוף התאורה

הזמנתי את גוף התאורה ב-22.4 ולקח לה חודשיים להגיע אליי... זה לא כל כך שינה לי לפתיחת החנות כי היתה מספיק תאורה אבל רציתי כבר שהיא תגיע. מדובר ברעיון פשוט יחסית אבל מקורי לחלוטין- עיגול מעץ ובו חורים בדיוק בגודל של מבחנה+ מבחנות מזכוכית בהן שמים מים עם צבע מאכל או כל דבר אחר (אפשר גם לשים בה פרחים למשל)

ביום שתלו לי אותה לא התאפקתי והתחלתי לשים בה את הצבעים... היה חסר לי צבע אדום אז שמתי רק צהוב כחול וירוק ולמחרת הבאתי צבע אדום שנתן לי את האפשרות לעשות אדום כתום וסגול חיוך

כבר יש מנורה...צילום לא הכי מעודכן


 

בת דודתי האהובה שלומדת צילום עשתה הפקת אופנה עם התיקים השטוחים שנמכרים בחנות שלי- יצא מיליון דולר!!!

סופסוף לאחר 3 שבועות שכולם שואלים אותי אם אני עושה הכל בחנות ואני שלא, ושמה שאני עושה עדיין במסגור... המגזרות הממוסגרות שלי מוכנות לתליה! דניאלה שעודת איתי בחנות מדגמנת מגזרת "יש בי אהבה והיא תנצח"

ועכשיו יש לי 2 פרוייקטים נוספים...

פרוייקט היונים- הפרוייקט נולד אתמול ועכשיו אני צריכה להבין איך בדיוק אני מיישמת אותו... אני מוכרת בחנות יונים שבוגרים אוטיסטים ירושלמים עושים וביחד עם המעצבת של החנות חשבנו לתלות הרבה יונים מעל קיר הנישות בצורה של מעוף... כדי לא לחורר את קיר הגבס עד מוות הצעתי שאזמין מ MDF את הצורה הרצויה ועל זה אתלה את היונים. אם היתה לי נגריה בבית זה היה פשוט אבל אני בטוחה שאתגבר גם על זה קריצה

לארגן את הפתיחה החגיגית ב-31.7.13 (אני אוהבת תאריך פלינדורמים)

מראש ידעתי שתהיה תקופת הרצה ואז פתיחה חגיגית... אי אפשר הכל ביום אחד (שישנתי שעתיים בדיוק לפניו) אז עכשיו אחרי שהכל זורם אפשר לתכנן את הפתיחה החגיגית חיוך

הכנתי הזמנה ואני מגבשת מספר רעיונות ואדווח אחרי כמובן...

 

נסיעה לברלין

לפני כחצי שנה הזמנתי כרטיסים להופעה של בון ג'ובי לי ולשתי בנות דודות שלי. פעם ראשונה שאנחנו מתכננות לטוס ביחד... כל כך הרבה שינויים קרו מאז... בת דודה אחת התארסה והתחתנה והשניה ירדה מהענין ותכננה לטוס להופעה אחרת בארץ אחרת עם חברה אחרת. מאוד כעסתי על שתיהן אבל למדתי לקח לעתיד.

צ'פילה שלי טס מטעם העבודה לכנס בסין ונשאר לעוד כמה ימים של טיול ושבועיים אחרי שחזר טס איתי לברלין (הבוס שלו: לא כבר היית בחופש?)

הכי כיף חו"ל עם צ'פי! לא נראה לי שאתכנן שוב טיול במתכונת אחרת...שיחפשו אותי בסיבוב J

פעם ראשונה שלנו בברלין, נחתנו ביום של ההופעה אחרי לילה כמעט נטול שינה וחיכה לנו יום ארוך... למזלינו ההופעה התחילה בשעה נורמלית- 19:30 אבל נמשכה 3 שעות!!! עד 20:00 השמש לא עזבה אותנו (היה חם בטירוף!) ועד 22:00 עוד היה אור טבעי. בון ג'ובי לא אכזבו ונתנו אחלה הופעה ובקהל היו מכל הגילאים...כולל אמהות ובנות ומשפחות שלמות. ככה זה שהלהקה קיימת 30 שנה.

בשאר הימים עשינו מה שתיירים עושים- ביקור ברייכסטאג, מוזיאון פרגאמון, גן החיות, בית הכנסת
, תערוכה של אניש קפור, שער ברנדנבורג, ארמון שרלוטנברג  ועוד...אה וגם ביקור בחנות של ריטר ועוד חנויות שוקולד לשון

 

מה הסיפור של אניש קפור? ממש לא ברור הבחור...









בארבעת הימים שהיינו בברלין אמא שלי לקחה חופש מהעבודה ועבדה בחנות שלי- היא עשתה חיל מבחינת מכירות וכתבה לי 3 דפים מלאי תובנות ועצות לשיפור. התייחסנו לחנות כמו לנכד חדש, אמרתי לה שזה כמו תינוק רק בלי הקטע של לקום בלילה ולהחליף חיתולים חיבוק

 

 

 

נכתב על ידי אוקה , 29/6/2013 09:34   בקטגוריות חופשות, תמונות  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של לילך ב-5/7/2013 23:06
 




דפים:  
97,971
הבלוג משוייך לקטגוריות: 30 פלוס , דברים שמצאתי באינטרנט , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאוקה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אוקה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)