לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

קר/חם לי, משעמם לי, אכלו לי,שתו לי...


היי התלבטתי והחלטתי ללכת על זה אז מה אם אני אשמע ישירה/חרמנית/טיזרית ובמקביל ביישנית/שמרנית?! הכל אמיתי, השמות יצונזרו (לא נעים לא מת אצלי)

Avatarכינוי:  אילנה (פעם 23)

בת: 43





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


6/2007

מה? מתכונים? אוי... הנה זה מתחיל...


היי שוב

הבטחתי ולכן אקיים

 

מזכירה לכם שלא אני המצאתי את המתכונים האלו, הם נאגדו מהמון מקורות – עיתונים, ספרי בישול, אתרים באינטרנט... ומה שאני כותבת כאן בבלוג בעצם זה המתכונים שניסיתי ואהבתי (-ז"א אלו שאני כנראה אמשיך לעשות ברגע שאני אסיים עם הפרויקט של המתכונים שעשיתי לעצמי).

 

אז רבותיי וגבירותיי פוסט מתכונים יוצא לדרך...

 

פסטה/ספגטי עם רוטב עגבניות גירסה 1

חומרים:

חצי חבילה-חבילה (כמה שבא לכם) של פסטה/ ספגטי

קופסא וחצי של רסק עגבניות

מלח (כף 1 +קצת יותר ממה שמוסיפים לרוטב בד"כ כי יוצא מתקתק בלי)

חצי כוס מים

כף 1 של שמן

כפית 1 של פפריקה

כפית 1 סוכר

 

אופן הכנה:

  1. שמים בסיר גדול מים (ממלאים את רוב הסיר) עם כף מלח ומביאים לרתיחה.
  2. כשהמים רותחים מכניסים את הפסטה/הספגטי.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה עד שהם מתרככים. צריך לערבב מידי פעם במשך הבישול וכדאי לטעום כדי לבדוק מתי הם רכים מספיק (ולא קשים או רכים מידי).
  4. בינתיים פותחים את רסק העגבניות ומחממים את השמן בסיר קטן.
  5. מוסיפים את הרסק לסיר עם השמן, מוסיפים את הפפריקה הסוכר וחצי כוס מיים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כדקה על להבה קטנה.
  7. כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה למסננת ושוטפים אותה במי ברז (כשהיא עדיין במסננת).
  8. מעבירים את הפסטה/הספגטי לקערה ויוצקים מעל את הרוטב שהתבשל בסיר השני.

 יוצא פשוט אבל טעים. 

פסטה עם רוטב עגבניות גירסה 2

חומרים:

250 גרם פסטה (חצי חבילה)

כף 1 שמן

בצל קטן 1

שן שום 1

400 גרם עגבניות מרוסקות (יש שימורים כאלו)

חצי כפית עשבי תיבול (איזה שתרצו – אורגנו, בזיליקום...)

מלח לפי הטעם

מעט פלפל שחור

200 גרם גבינה בולגרית

 

אופן הכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות באריזה.
  2. קוצצים את הבצל.
  3. מאדים במחבת גדולה את השמן, מוסיפים את הבצל, את השום, העגבניות ועשבי התיבול.
  4. מוסיפים מלח ופלפל , מערבבים ומבשלים במשך כמה דקות.
  5. מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת עם הרוטב.
  6. מכניסים את הפסטה והרוטב למיכל הרצוי ומפוררים מעל הפסטה גבינה בולגרית.

יוצא מאוד נחמד

 

 

פשטידת פסטה

חומרים:

כוס חלב

3 כוסות מים

חבילת פסטה

5 כפות שמן

בצל 1 גדול

3 עגבניות בינוניות

2 כפות רסק עגבניות

רבע כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל (כמה שבא)

גביע 1 של קוטג' (250 גרם)

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

2 ביצים טרופות

כפית 1 אורגנו

(תבנית מלבנית 22X20 ס"מ)

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.
  2. שמים את החלב והמים בסיר ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את האטריות לחלב ולמים ומבשלים עד שיתרככו.
  4. מעבירים למסננת ומניחים לנוזלים להתנקז.
  5. קוצצים את הבצל ומגררים גס את העגבניות.
  6. מחממים 4 כפות שמן בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב.
  7. מוסיפים לבצל את העגבניות ומטגנים כ5 דקות תוך בחישה מתמדת.
  8. מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה, המלח והפלפל ומטגנים כ7 דקות נוספות. בוחשים מידי פעם.
  9. מעבירים את האטריות המבושלות לקערה גדולה ומוסיפים אליהן את התערובת של עגבניות. בוחשים היטב.
  10. מוסיפים אל תערובת האטריות את הקוטג', את 2 הביצים וכוס 1 מהגבינה הצהובה. בוחשים הכל בעדינות לתערובת אחידה.
  11. משמנים את התבנית בכף השמן שנותרה, מכניסים לתוכה את תערובת האטריות ומשטחים (שיהיה באותו גובה). זורים מלמעלה את מה שנשאר מהגבינה הצהובה ואת האורגנו ואופים כ30 דקות או עד שהפשטידה תתיצב.

 יוצא טעים.

 

פרוסות דג מטוגנות/ שניצל דג

חומרים:

קילו 1 של דג בקלה

2 ביצים

חצי כוס קמח

כפית 1 של מלח

רבע כפית פלפל

רבע כפית פפריקה

חצי כוס פירורי לחם

חצי כוס שמן

 

אופן הכנה:

  1. מנקים ושוטפים את פרוסות הדג, מייבשים במגבות נייר.
  2. טורפים את הביצים בצלחת עמוקה.
  3. מערבבים את הקמח והתבלינים בצלחת שטוחה גדולה.
  4. שמים את פירורי הלחם בצלחת שלישית.
  5. מחממים את השמן במחבת כבדה.
  6. טובלים כל פרוסת דג בקמח, אח"כ בביצה ולבסוף בפירורי לחם. יש להקפיד שהדג יהיה מכוסה היטב מכל הצדדים.
  7. מטגנים את פרוסות הדג עד שהצד התחתון משחים-מזהיב. הופכים ומטגנים את הצד השני באותו אופן.
  8. מוציאים את הדגים ומניחים על צלחת הגשה.

* במתכון ציינו שאפשר לקשט בפטרוזיליה ופרוסות לימון.

* כשאני מכינה דברים בטיגון אני משתדלת לספוג את השמן אח"כ אז אני ממליצה להיות בהיכון עם מגבות נייר נוספות ולהניח שכבה על הצלחת עליה שמים את השניצלים המוכנים וכל מספר שניצלים לכסות עם עוד שכבת נייר מטבח שתספוג את השמן כמה שאפשר.

* שימו לב שמדובר במתכון שדורש לכלוך של הידיים.

 

יוצא טעים "כמה מפתיע"

 

תבשיל כתף בקר

חומרים:

1 ק"ג בשר בקר (אני חתכתי אותו לחתיכות לפני שהתחלתי למרות שזה לא מצוין במתכון)

5 שיני שום

כף 1 רסק עגבניות

2 כוסות מים

חצי כפית מלח

כפית 1 פלפל

כפית גדושה 1 פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה לפי הטעם

2 כפיות גדושות של חוואיג' (יש תבלין כזה שאפשר לקנות בכל סופר, לא חייבים סבתא תימניה..)

מעט כמון

(לפי המתכון אפשרי פלפל אדום מיובש חריף, אני לא ניסיתי)

 

אופן הכנה:

  1. חותכים את השום לקוביות.
  2. יוצקים מעט שמן לטיגון בסיר בינוני או גדול ומניחים על אש קטנה.
  3. מכניסים לסיר אץ השום, מערבבים ומוסיפים גם את הבשר.
  4. משחימים את הבשר משני הצדדים ומשאירים להתבשל על אש קטנה במשך 15-20 דקות.
  5. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל עוד כ10 דקות.
  6. מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים וממשיכים לבשל עוד כשעה עד שהבשר מתרכך (אפשר להמשיך לבשל עד שיהיה מאוד מאוד רך)

* באתר שהמליץ על המתכון העירו שגם בלי חוויאג' אפשרי ושמומלץ להוסיף תפו"א פרוסים לחגיגה.

* לי היה מאוד טעים, יוצא מתובל אבל לא חריף (בעיקר בגלל החוואיג', הכמון והפלפל)

 

2 דברים היו קשים עם המתכון - הראשון זה לקנות את הבשר (ממש חלק שאני שונאת בקניות) והשני להתאפק עד שזה יהיה מוכן.

 

קציצות עוף מתובלות ללא טיגון

חומרים:

קילו 1 חזה עוף טחון

שליש חבילת פטרוזיליה קצוצה

תבלינים לפי הטעם (אבקת שום, גריל עוף, פלפל שחור, מלח)

 

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים יחד.
  2. מניחים על תבנית שטוחה נייר כסף.
  3. יוצרים מהעיסה קציצות גדולות ומסדרים אותן בתבנית.
  4. אופים בחום גבוה (190 מעלות) וכשהצד העליון משחים הופכים אותן.

* זמן אפיה מוערך 30-40 דקות.

* אני הוספתי את כל התבלינים שהומלצו למעלה.

* לגבי הפטרוזיליה אני פשוט הוספתי את התבלין ולא התחלתי לקצוץ עלים.

* לפי המתכון אמורים לצאת כ16 קציצות אבל אני לא רשמתי בצד כמה יצאו לי.

* מומלץ להכין גם רוטב שיבוא איתן כי לאור האפייה הן יוצאות טיפה מייבשות.

 בריא, פשוט וטעים.

 

אורז לבן

חומרים (למנה אחת עיקרית או לשתי מנות של תוספת):

חצי כוס אורז

כוס מים 1 וקצת

מעט מלח

 

אופן הכנה:

  1. רוחצים את האורז בתוך מסננת מתחת לברז.
  2. בסיר קטן שמים את האורז עם המים והמלח ומערבבים.
  3. נותנים לאורז להתבשל כ20 דקות בסיר מכוסה עד שכל המים נעלמים.

* אל תיגעו באורז בזמן הבישול אחרת הוא נהרס.

 

* הוספתי לזה תיבולית אחת ואז אין ממש צורך במלח – אני הוספתי כף מחוקה /שטוחה של מלח וזה היה קצת יותר מידי. כמובן שאם מוסיפים תיבולית אז האורז כבר לא כל כך לבן...

 

אורז עם תירס בצל וגזר במיקרו

חומרים:

כוס 1 אורז

1.5 כוסות מים

3-4 כפות גדושות גרגרי תירס משימורים

שליש גזר בינוני

חצי בצל בינוני

כפית 1 אבקת מרק עוף

מעט מלח

מעט מאוד שמן

כלי (לאורז) המיועד למיקרו

 

אופן הכנה:

  1. שוטפים את האורז ושופכים פעמיים את המים.
  2. חותכים לרצועות דקות את הגזר וחותכים לרצועות את הבצל.
  3. מכניסים את כל הרכיבים לכלי, מערבבים, מכסים ומבשלים בעוצמה מלאה במשך כ14 דקות.
  4. פותחים את הכלי ובמידה ויש עדיין נוזלים מחזירים לבישול של עוד 2-3 דקות.
  5. מערבבים וסוגרים את המיכל ל5 דקות נוספות.

* יוצא מאוד טעים ופשוט, אני ממליצה להוסיף עוד תיבול כי לדעתי קצת מלח וכפית אבקת מרק עוף זה ממש מעט והיה חסר לי קצת פלפל שחור.

 

 

אורז קארי

חומרים:

בצל גדול 1

כפית 1 גדושה של קארי

3.75 כוסות של מים

30 גרם חמאה

2 כוסות אורז

חצי כפית פלפל לבן

כפית 1 מלאה בכורכום

מלח

 

אופן הכנה:

  1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
  2. מטגנים את הבצל בחמאה בתוך סיר עד שהבצל מזהיב.
  3. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן עוד כדקה תוך ערבוב.
  4. מוסיפים את הקארי והכורכום וממשיכים לטגן עוד כדקה תוך ערבוב.
  5. מוסיפים מלח, מים ופלפל ומערבבים.
  6. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ10 דקות.
  8. מכבים את האש ומכסים במגבת.
  9. לאחר שהאורז מתקרר מעט (לפחות 10 דקות אחרי) מקפיצים בעזרת מזלג.

* האורז כמובן יוצא צהוב וכייפי.

 

 

זהו,

השעה כבר כמעט חמש ובאמת הגיע הזמן לפתוח את שבוע החיפושים

(אלוהים ישמור אני מעולה בדחיית מטלות כבר יום שלישי בערב ועוד לא התחלתי..)

ביי,

ערב נעים

אילנה.

נכתב על ידי אילנה (פעם 23) , 26/6/2007 16:32  
15 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אילנה ב-16/7/2007 21:23



22,460
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , 20 פלוס , 30 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאילנה (פעם 23) אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אילנה (פעם 23) ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)