חבר הכנסת חסון (ישראל ביתנו) מציע כי טוקבקים באינטרנט יוגבלו לגולשים שמסרו את פרטיהם. מעבר לכך שהרעיון נפלא, אני תוהה כיצד בדיוק מתכננים לאסוף מהגולשים את הפרטים ומי בדיוק יאמת את הזהות שלהם. האם הכוונה היא שכל גולשי NRG (לא הרבה לדעתי) יגיעו לבית מעריב עם תעודת זהות להנפקת שם משתמש וסיסמא?
בכלל, בפסיקה שניתנה לאחרונה הוגדרו הכללים לחשיפת זהות גולשים ולא ברור מדוע חבר הכנסת חסון חושב שיש כאן איזו בעיה שצריך לפתור אותה מעבר לפתרון הקיים. כאן זה המקום להזכיר שאין מקום פחות אנונימי מהאינטרנט.
כמו שאומר Jester ל-Maverick ב-Top Gun:
You can run, but you can't hide.
(אח, אין כמו קיטש טוב)
הערה אחרונה לסיום. כל סוגיות ההזדהות תמיד תלויות בשאלת ההנפקה. זו הנקודה הכי קשה לפתרון ובמקרה גם הנקודה שכמעט אף אחד לא טורח לחשוב עליה. סתם בתור תרגיל מחשבתי תחשבו איך הנפיקו לכם את סיסמת הגישה למערכות שלכם בארגון והאם התהליך היה מאובטח או לא.
