העניין הזה של מועדוני לקוחות תופס תאוצה בשנים האחרונות ולא תמיד ברור מה הן ההשלכות. בסופר רצו להחתים אותי על כרטיס מועדון you. ביקשתי לקבל את הטופס עם התקנון כדי לקרוא בבית לפני שאני נרשם. הבחור היה מאוד נחמד. אבל סירב. אמר שאני יכול לקרוא בעמידה בסופר, יש לי את כל הזמן שבעולם. אבל זה עוד בסדר, כי ניתן למצוא את התקנון באינטרנט (בהנחה וזה מה שחותמים עליו בסופר).
לתשומת לבכם סעיף 7.5: "מוסכם שכל המידע אשר נאגר במאגר המידע כאמור יחשב לקניינה של הנהלת You והחבר מוותר בזאת על כל טענה על פי כל דין בגין שימוש במידע כאמור, לרבות ויתור על כל טענה על פי חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א - 1981.".
זה עוד טוב, אני מניח. אשתי קיבלה לאחרונה כרטיס אשראי עם הכיתוב מועדון לקוחות shopping (של רשת עזריאלי). מאחר והיא לא ביקשה את הכרטיס (זה היה חידוש סטנדרטי), התקשרנו לישראכרט כדי להבין מה המשמעות. הגברת הנחמדה בשירות לקוחות הסבירה שזה בחינם. וזה נותן הטבות. בחינם. שאלנו אם מעבירים את הפרטים לגורמים אחרים מחוץ לישראכרט והוסבר לנו שלא. עד כאן סביר. אלא שאז ביקשנו (אם לא קשה מדי) לקבל בכתב את האישור שהמידע לא מועבר מחוץ לישראכרט. כמובן שהופנינו לנציגת שירות לקוחות אחרת (מוקד לקוחות טורדניים) שהסבירה לנו שוב שלא מעבירים את המידע ואין שום בעיה לקבל אישור בכתב, אנחנו פשוט צריכים לשלוח בשביל זה פקס. הפקס עוד לא נשלח (יום ראשון אני מקווה). את התקנון שלהם, אגב, לא ניתן למצוא באינטרנט.
כבר שנים אני נמנע משימוש במועדוני לקוחות. יש לי רק אחד ואם אני מצטרף כחבר מועדון זה רק לחנויות שהחברות היא במועדון שלהן בלבד ולא כחלק מרשת ארגונים שמעבירים ביניהם מידע.