רפאל פוגל מדווח ב-Themarker על כך שצ'קפוינט רכשה את חברת Pointsec השבדית ובכך נכנסת לשוק מניעת דלף המידע הארגוני, תחום ה-DLP*. פוגל מחבר בין שני תחומים קרובים אך לא זהים - בקרת גישה ומניעת דלף מידע על ידי מורשים (לראשון נכנסות חברות כמו Safend, קונטרול גארד, רפלקס מגנטיקס ששייכת עכשיו לצ'קפוינט ולשני נכנסות חברות כמו אוניגמה שנרכשה על ידי מקאפי ו-Port Authority שנרכשה על ידי גאידמק**).
פוגל כותב בצדק כי מבחינת צ'קפוינט יש פה שינוי מהותי בליבת העסקים. באוגוסט כתבתי על כך שצ'קפוינט צריכה למצוא לעצמה עתיד חדש, כיוון שהשוק בו היא נמצאת הולך להשתנות ולהתכווץ לאט לאט. אני חשבתי (ואני עדיין חושב) שצ'קפוינט צריכה להישאר המגינה של ההיקף הארגוני על ידי כניסה לשוק הפירוולים האפליקטיביים ומתן פתרונות אבטחה לתשתיות אפליקטיביות. תחת הקטגוריה הזו נכנס גם כל התחום של טיפול בהרשאות גישה ארגוניות שלא ממש מטופל היום בארגונים ואין גם פתרונות טובים בתחום (למיטב ידיעתי).
צ'קפוינט בחרה ללכת לתחום אחר, יותר רחוק מפעילות הליבה שלה, אך כזה שמכניס אותה לתוך הארגון פנימה ומשתלב עם פתרונות אחרים של החברה שקשורים ל-End Point Security.
עם זאת צריך לשים לב שהרכישה של צ'קפוינט אינה של חברה מהסוג של אוניגמה וצ'קפוינט לא נכנסת לתחום של מניעת דלף מידע על ידי בקרה על תכנים אלא נכנסת לתחום של מניעת דלף מידע על ידי הגנה על התקני קצה (צורה מול תוכן). כמו שכתבתי, אלה תחומים קרובים אך לא זהים.
הפתרונות של Pointsec מקיפים יותר מאלו של החברות הישראליות שפוגל כותב עליהן וצ'קפוינט עשתה נכון כשבחרה בה ולא בהן (אם כי יכול להיות שיש בעולם חברות יותר טובות גם מזו). כפי שכתבתי בעבר אין עתיד למניעה של שימוש בהתקני קצה והפתרונות יילכו לכיוון של אפשור ולא של מניעה. זה הכיוון של pointsec שמספקת חבילת הגנה לכל דבר שמתחבר לרשת הארגונית, החל ב-flash drives, דרך טלפונים ומכשירי PDA וכלה במחשבים נישאים ומחשבים שולחניים ולא עסוקה רק בלמנוע או לאפשר גישה.
* מה יש בקיצורים של שלוש אותיות שכל כך קורץ לכולם? ומה יעשו אחר שיגמרו כל הצירופים האפשריים (אין כל כך הרבה).
** עדכון - Port Authority לא נרכשה. מסתבר שגאידמק ויתר על רכישת חברות ישראליות והחליט במקום לקנות את המדינה.