לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

דברים שאני חושבת עליהם בלילה בחושך


לפעמים אני מעדיפה שתהיה מפלצת מתחת למיטה, אני יכולה לחשוב על דברים יותר גרועים ממנה, לפחות איתה אני כבר יודעת להתמודד.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2008    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2008

קציצות


התפריט שלי נעשה קצת מונוטוני בזמן האחרון והדיאטנית אמרה שאני מוכנה לאוכל קצת יותר לעיס.

 

רק שאין בבית, מרק זה באמת מה שאנחנו אוכלים ביום יום. הבעיה היא שעכשיו כשאני עוקבת אחרי מה שאני אוכלת בצורה כל כך מסודרת - זה משעמם אותי.

 

אז החלטתי להכין קציצות. נשאר לנו בשר טחון מהפעם האחרונה שהכנו ספגטי בולונז, הוא אפילו היה מופחת שומן (טיבון ויל רק 6% שומן!). ומהמרק בשבוע שבעבר היו לי בטטות מבושלות שהוצאנו מחשש שהמרק בסיר יגלוש ויציף את כל המטבח מרוב שהסיר מלא עד אפס מקום.

 

טיגנתי קצת בצל שנשאר קפוא מלא ברור מתי עם רק טיפ טיפונת שמן. מעכתי את הבטטות והוספתי חוויג' (כן, אנחנו אשכנזים שמבשלים עם חוויג', תתמודדו!), פפריקה, מלח וקצת גרגירי חרדל. הוספתי את הבשר המופשר וערבבתי היטב היטב. שניה לפני שהכנסתי את הקציצה הראשונה למחבת (טפלון בלי שמן בכלל!) הוספתי גם שתי ביצים בתקווה שהן ידביקו את העיסה לקציצה.

 

זה לא עבד.

 

לעומת זאת האיש טעם את הניסיון הראשון במקום ה"זה... בסדר..." הרגיל שלו (כשרק יצאנו הבישול שלי תמיד הוציא ממנו אנחות הנאה אורגזמיות כמעט. אבל מאז הוא הבין שהוא יקבל ממני סקס בכל מקרה, אז הוא מרשה לעצמו להיות יותר ביקורתי) הוא אמר "זה ממש טעים".

 

מרוב הפתעה ניסיתי לברר אם בכל זאת צריך להוסיף עוד קצת מלח או לטגן קצת יותר או קצת פחות  אבל כלום, הוא בשלו, "לי זה מאד טעים!" הכנתי עוד נגלה שיצאה גם היא פירורים פירורים (מה שלא הפריע לו בכלל, הוא אסף אותם לתוך סנדביץ', ליקט מהצלחת כל מה שלא נכנס  והלך לאוניברסיטה שמח וטוב לב). ואז נזכרתי - פירורים! אני יכולה להוסיף פירורי לחם!

 

פירורי הלחם (והעובדה שהתחלתי להכין את הקציצות מראש בגודל של פירור גדול) עזרו לצורה אבל השתלטו קצת על הטעם שבאמת היה מוצלח ביותר, מתוק אבל מתובל משהו ממש יוצא דופן בשביל בשלנית אשכנזיה כמוני שחושבת שגרגירי חרדל הם התפרעות בכל הנוגע לתבלון, אז בפעם הבאה ננסה במקום קצת קמח מצה.

 

למי שמתכוון לנסות את המתכון (שהוא גם מוצלח ביותר וגם דל קלוריות וניתן לביצוע בלי שמן במחבת) אני מתנצלת, אני גם שונאת שאומרים לי לתבל בלי כמויות מדויקות, אבל באמת אין לי מושג.

 

שלג על עירי שוב, אבל יש קציצות במטבח, אז לא הכל נורא ואיום.

 

וזאת, יש לזכור למרות שאנחנו בתקופת הצד האפל יותר של הירח, והמבינה תבין.  

 

תוספת מאוחרת: הכנו גם קינואה (ואורז, ופירה בטטה, והזמנו את הדודה וילדיה לארוחת ערב, אבל זה לא הנושא). לא אכלתי כי אסור לי אבל הריח לא משהו. מישהו מוכן להסביר לי מה הרעש הגדול? אפילו מבחינה תזונתית - יש בזה פי-2 קלוריות מבאורז לדוגמא אז מה השוס?

נכתב על ידי הלוואי ש , 19/2/2008 12:03   בקטגוריות מתכונים, יממממ  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של MN mister normal ב-23/2/2008 11:53



Avatarכינוי:  הלוואי ש

בת: 45

תמונה




הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , מתוסבכים , בדרך להורות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להלוואי ש אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הלוואי ש ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)