לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

דברים שאני חושבת עליהם בלילה בחושך


לפעמים אני מעדיפה שתהיה מפלצת מתחת למיטה, אני יכולה לחשוב על דברים יותר גרועים ממנה, לפחות איתה אני כבר יודעת להתמודד.

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2010    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

למה לא לקנות עוף בשקל שבעים


נכון שבמבט ראשון זה נשמע נורא אטרקטיבי וזול.

אני מודה, זה מפתה.

 

אבל תזכרי  שאצלכם לא מאמינים שהחלק "הלבן" (חזה) של העוף הוא בכלל אכיל.

 

את בטח תגידי לעצמך, לא נורא, בשביל שקל שבעים אני פשוט אזרוק חצי עוף ועדיין אצא מורווחת. אבל עוד כשתגידי את זה יתגנב לליבך חשד שיזכיר לך שאת פולניה, ושלא זורקים אוכל. את תנפנפי אותו ותזכירי לו שהשואה עברה כבר ונו - זה עוף בשקל שבעים. אבל את טועה.

 

שבוע יישב לו העוף בפריזר שלך ולא יפריע לך בכלל. את עוד תרגישי טוב עם זה כי חסכת כסף. ואז סופהשבוע יגיע.

את בדיאטה מה שאומר שאת מבשלת הרבה, כי צריך לפרוק איכשהו את כל האובססיה הזו עם אוכל.

ויש לך המון זמן ואורחים לשבת אז את תכנסי למוד עקרת בית מלא.

 

את תפשירי את העוף, תחתכי את החלקים הטעימים שלו ותורידי ממנו את העור (כי את בדיאטה וגם כי עוף בלי עור נראה יותר אלגנטי וחוסך סופט אנד איזי). ובאופן כללי תמזמזי אותו בכל מיני צורות שהקצב היה עושה בשבילך אם רק היית קונה עוף נורמלי.

את גם תחליטי להוסיף לתבשיל הגריסים שלך גם את הכנפיים כי הן קטנות ולמעשה טעימות למדי וכי לא זורקים אוכל.

 

ועדיין, בסוף כל הפצ'קראי ישאר לך חזה עוף על קרש החיתוך.

וזה לא חזה היפוטתי, זו חתיכת עוף ענקית שפשוט יושבת שם. את והיא שתיכן יודעות שלפח, היא לא הולכת.

 

אז את תחליטי להיות יצירתית ולהכין גיוזה.

את תשבי ותפרקי את החזה לחתיכות קטנטנות. תקצצי בצל, ותטגני אותו עם העוף עד שהעוף ילבין כולו והבצל יזהיב.

את תבשלי בטטה תמעכי אותה ותערבבי את הכל ביחד עם קצת חוויג' ומלח.

את גם תכיני בצק מ-200 גר' קמח ו2 ביצים.

 

את תשבי להכין מהבצק עיגולים בקוטר 10 ס"מ ובעובי דף.

אבל את לא דורעם גונט (ההוא מהארץ עם המתכונים שאפחד לא אוכל כי הם פשוט מורכבים מדי לאנשים שלא נשאר להם חזה עוף מיותר ביום שישי בצהריים) ואין לך בבית מכונה להכנת פסטה.

אז את תשבי ותרדדי את הבצק, הקשה כמו בטון מחוסם, במערוך ידני. נכון את תגידי לעצמך שזו התעמלות שעוזרת לך למנוע אוסטיופרוזיס.

את אפילו תעשי עיניים לאיש ותשכנעי אותו לעזור כשאת מסבירה לעצמך שעוד יש לך איזה 20 שנה עד שאוסטייופרוזיס באמת צריך להדאיג אותך.

אבל האיש באיזשהו שלב ישבר ויכריז שלא יתכן שלהכין אוכל יצרוך יותר אנרגיה משמקבלים מהתוצאה הסופית, זה לא טבעי ואם זה היה המצב המין האנושי היה נכחד מזמן. הקיצור הוא ינטוש אותך לרדד ולחתוך עיגולים בעצמך.

באיזשהו שלב את תשברי  סופית ותשתמשי בבצק בעובי מילימטר וחצי, שזה כבר לא גיוזה אלא קרפלעך, וגם אם תשפכי רוטב סויה על המילוי - זה לא ישנה את העובדה שאת מכינה קרפלעך, מאפס, כמו אחרונה הפולניות.

את תצלי אותם 3 דקות ותאדי  אותם 10דקות וחצי נוספות ולא  3 כמו במתכון המקורי. את תעשי את זה לא בגלל שאת חכמה יותר מדורעם (ואת כן, והמילוי שלך יותר מוצלח משלו שמכיל, רחמנא לצלן, פלפלים) אלא כי הקרפלעך שלך עבים מדי  ולבשל בפולניה לוקח יותר זמן מביפן.

 

בסוף כל זה את תקבלי מהאיש את התגובה הפושרת "נחמד".

הקהל האחר (בני דודים חסרי תרבות ואמא שלהם) לא יסכים לטעום בכלל, ואם סוף סוף תשכנעי את הבוגרים בגופם להכניס את זה לפה, אפילו "נחמד" לא תקבלי מהם.

את אפילו תנסי את זה בעצמך למרות שמן הסתם הדיאטה שלך לא כוללת דברים שעשויים מבצק כי לא ייתכן שזה כל כך לא מוצלח אחרי כל ההשקעה ותגלי שזה דווקא די  לטעמך, אבל אסור לך לאכול את זה.

את גם תרגישי אשמה נורא כשתעלי על המשקל למחרת בבוקר.

 

בחישוב קל השקעת שעתיים וחצי עבודה, ששוות בערך 600 ש"ח אם היית משקיעה אותן מול המחשב נגיד, בלהכין אוכל שילך בסוף, בדרך זו או אחרת לפח.

 

כל זה, כי קנית עוף שלם בשקל שבעים.

 

לא חבל?

 

נכתב על ידי הלוואי ש , 1/3/2008 10:36   בקטגוריות יממממ, מתכונים, קיטורים  
9 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של הלוואי ש ב-30/10/2008 12:50
 



קציצות


התפריט שלי נעשה קצת מונוטוני בזמן האחרון והדיאטנית אמרה שאני מוכנה לאוכל קצת יותר לעיס.

 

רק שאין בבית, מרק זה באמת מה שאנחנו אוכלים ביום יום. הבעיה היא שעכשיו כשאני עוקבת אחרי מה שאני אוכלת בצורה כל כך מסודרת - זה משעמם אותי.

 

אז החלטתי להכין קציצות. נשאר לנו בשר טחון מהפעם האחרונה שהכנו ספגטי בולונז, הוא אפילו היה מופחת שומן (טיבון ויל רק 6% שומן!). ומהמרק בשבוע שבעבר היו לי בטטות מבושלות שהוצאנו מחשש שהמרק בסיר יגלוש ויציף את כל המטבח מרוב שהסיר מלא עד אפס מקום.

 

טיגנתי קצת בצל שנשאר קפוא מלא ברור מתי עם רק טיפ טיפונת שמן. מעכתי את הבטטות והוספתי חוויג' (כן, אנחנו אשכנזים שמבשלים עם חוויג', תתמודדו!), פפריקה, מלח וקצת גרגירי חרדל. הוספתי את הבשר המופשר וערבבתי היטב היטב. שניה לפני שהכנסתי את הקציצה הראשונה למחבת (טפלון בלי שמן בכלל!) הוספתי גם שתי ביצים בתקווה שהן ידביקו את העיסה לקציצה.

 

זה לא עבד.

 

לעומת זאת האיש טעם את הניסיון הראשון במקום ה"זה... בסדר..." הרגיל שלו (כשרק יצאנו הבישול שלי תמיד הוציא ממנו אנחות הנאה אורגזמיות כמעט. אבל מאז הוא הבין שהוא יקבל ממני סקס בכל מקרה, אז הוא מרשה לעצמו להיות יותר ביקורתי) הוא אמר "זה ממש טעים".

 

מרוב הפתעה ניסיתי לברר אם בכל זאת צריך להוסיף עוד קצת מלח או לטגן קצת יותר או קצת פחות  אבל כלום, הוא בשלו, "לי זה מאד טעים!" הכנתי עוד נגלה שיצאה גם היא פירורים פירורים (מה שלא הפריע לו בכלל, הוא אסף אותם לתוך סנדביץ', ליקט מהצלחת כל מה שלא נכנס  והלך לאוניברסיטה שמח וטוב לב). ואז נזכרתי - פירורים! אני יכולה להוסיף פירורי לחם!

 

פירורי הלחם (והעובדה שהתחלתי להכין את הקציצות מראש בגודל של פירור גדול) עזרו לצורה אבל השתלטו קצת על הטעם שבאמת היה מוצלח ביותר, מתוק אבל מתובל משהו ממש יוצא דופן בשביל בשלנית אשכנזיה כמוני שחושבת שגרגירי חרדל הם התפרעות בכל הנוגע לתבלון, אז בפעם הבאה ננסה במקום קצת קמח מצה.

 

למי שמתכוון לנסות את המתכון (שהוא גם מוצלח ביותר וגם דל קלוריות וניתן לביצוע בלי שמן במחבת) אני מתנצלת, אני גם שונאת שאומרים לי לתבל בלי כמויות מדויקות, אבל באמת אין לי מושג.

 

שלג על עירי שוב, אבל יש קציצות במטבח, אז לא הכל נורא ואיום.

 

וזאת, יש לזכור למרות שאנחנו בתקופת הצד האפל יותר של הירח, והמבינה תבין.  

 

תוספת מאוחרת: הכנו גם קינואה (ואורז, ופירה בטטה, והזמנו את הדודה וילדיה לארוחת ערב, אבל זה לא הנושא). לא אכלתי כי אסור לי אבל הריח לא משהו. מישהו מוכן להסביר לי מה הרעש הגדול? אפילו מבחינה תזונתית - יש בזה פי-2 קלוריות מבאורז לדוגמא אז מה השוס?

נכתב על ידי הלוואי ש , 19/2/2008 12:03   בקטגוריות מתכונים, יממממ  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של MN mister normal ב-23/2/2008 11:53
 



נזיד עדשים (וגריסים)


הוראות הכנה:

 

קומי מהכסא בהחלטה נחושה לבשל.

 

גלי שאין בטטות בבית.

 

לכי לסופר לקנות בטטות ב-3 שקלים. הוסיפי להן ענבים ב-30 כדי שלא ישעמם.

 

השרי חצי כוס עדשים וכוס גריסי פנינה (זה יותר זול משזה נשמע) בקערה קטנה עם מים חמים שמכסים את הגריסים עד תום

 

קלפי שני בצלים גדולים. קצצי את הבצל הראשון. בכי כאוות נפשך. זה לא את. זה הבצל.

 

חממי בסיר בינוני שמן זית שמכסה את רצפת הסיר כסנטימטר גובה.

 

הוסיפי לשמן החם את הבצל הקצוץ

 

הביני שאין מקום לעוד בצל והחזירי את הבצל השני למקרר (כי הוא כבר מקולף, וכדי שגם הפרודוקטים יסבלו. אומללות אוהבת חברה).

 

שטפי את הגבעולים של "ראש" סלרי חוץ מהלב.

 

קצצי אותם דק דק. כל פעם שהיד מתעייפת, גשי לבקר את הבצל, ערבבי, בכי, וחזרי לסלרי.

 

הסתכלי טוב טוב על לב הסלרי, הזכרי שכואבת לך כבר היד והחליטי שאין צורך לקצוץ גם אותו. 

 

כשריח הבצל מזכיר לך שהוא כבר בטח שרוף, הוסיפי אליו את הסלרי הקצוץ וערבבי.

 

סגרי את הסיר.

 

קלפי את 2 הבטטות.

 

קחי קערה גדולה יותר מזו של המגררת.

 

גררי את הבטטה הראשונה.

 

הביני שהקערה היתה צריכה להיות באמת גדולה יותר ולא רק בצבע אחר מזה של המגררת.

 

המשיכי לגרר כי השולחן כבר ממילא מלוכלך וחבל ללכלך עוד כלי שתצטרכי לשטוף אחר כך.

 

השווי את גודל הקערה לזה של הסיר והביני, אחרי בטטה ושליש, שאין לך מקום יותר בסיר.

 

הפסיקי לגרר את הבטטה השניה.

 

בדקי מה מצב הסלרי והבצל.

 

כשתגלי שעוד לא הרגת אותם סופית גשי לכתוב פוסט כי את גרועה בלחכות.

 

שיט.

 

אמרי שלום לאיש שנכנס הביתה תוך ריצה נואשת להציל את התבשיל.

 

הוסיפי לבצל העוד-מעט-חרוך-אבל-עדיין-אכיל את הבטטה, העדשים והגריסים.

 

תבלי ברכז רימונים מלוא הפקק (או שניים) מלח ואגוז מוסקט.

 

קוי שאלו אכן התבלינים שאת בדרך כלל משתמשת בהם.

 

ערבבי וכסי את המצרכים במים עד כשני סנטימטרים מעל הכל.

 

הנמיכי סוף סוף את האש וכסי את הסיר.

 

המתיני חצי שעה.

 

בינתיים אפשר לאפות את הבטטה במיקרו, 7 דקות מכל צד ולהגיש עם חמאה קלה כי את בדיאטה וגם רעבה.

 

יוצא ימי.

 

יעקב קנה עם פחות השקעה מזה בכורה. אבל כזה כבר יש לי במה לדעתכם כדי לי להשקיע?

נכתב על ידי הלוואי ש , 20/5/2007 20:05   בקטגוריות יממממ, מתכונים  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של הלוואי ש ב-27/5/2007 17:31
 




דפים:  
Avatarכינוי:  הלוואי ש

בת: 45

תמונה




הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , מתוסבכים , בדרך להורות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להלוואי ש אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הלוואי ש ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)