הוראות הכנה:
קומי מהכסא בהחלטה נחושה לבשל.
גלי שאין בטטות בבית.
לכי לסופר לקנות בטטות ב-3 שקלים. הוסיפי להן ענבים ב-30 כדי שלא ישעמם.
השרי חצי כוס עדשים וכוס גריסי פנינה (זה יותר זול משזה נשמע) בקערה קטנה עם מים חמים שמכסים את הגריסים עד תום
קלפי שני בצלים גדולים. קצצי את הבצל הראשון. בכי כאוות נפשך. זה לא את. זה הבצל.
חממי בסיר בינוני שמן זית שמכסה את רצפת הסיר כסנטימטר גובה.
הוסיפי לשמן החם את הבצל הקצוץ
הביני שאין מקום לעוד בצל והחזירי את הבצל השני למקרר (כי הוא כבר מקולף, וכדי שגם הפרודוקטים יסבלו. אומללות אוהבת חברה).
שטפי את הגבעולים של "ראש" סלרי חוץ מהלב.
קצצי אותם דק דק. כל פעם שהיד מתעייפת, גשי לבקר את הבצל, ערבבי, בכי, וחזרי לסלרי.
הסתכלי טוב טוב על לב הסלרי, הזכרי שכואבת לך כבר היד והחליטי שאין צורך לקצוץ גם אותו.
כשריח הבצל מזכיר לך שהוא כבר בטח שרוף, הוסיפי אליו את הסלרי הקצוץ וערבבי.
סגרי את הסיר.
קלפי את 2 הבטטות.
קחי קערה גדולה יותר מזו של המגררת.
גררי את הבטטה הראשונה.
הביני שהקערה היתה צריכה להיות באמת גדולה יותר ולא רק בצבע אחר מזה של המגררת.
המשיכי לגרר כי השולחן כבר ממילא מלוכלך וחבל ללכלך עוד כלי שתצטרכי לשטוף אחר כך.
השווי את גודל הקערה לזה של הסיר והביני, אחרי בטטה ושליש, שאין לך מקום יותר בסיר.
הפסיקי לגרר את הבטטה השניה.
בדקי מה מצב הסלרי והבצל.
כשתגלי שעוד לא הרגת אותם סופית גשי לכתוב פוסט כי את גרועה בלחכות.
שיט.
אמרי שלום לאיש שנכנס הביתה תוך ריצה נואשת להציל את התבשיל.
הוסיפי לבצל העוד-מעט-חרוך-אבל-עדיין-אכיל את הבטטה, העדשים והגריסים.
תבלי ברכז רימונים מלוא הפקק (או שניים) מלח ואגוז מוסקט.
קוי שאלו אכן התבלינים שאת בדרך כלל משתמשת בהם.
ערבבי וכסי את המצרכים במים עד כשני סנטימטרים מעל הכל.
הנמיכי סוף סוף את האש וכסי את הסיר.
המתיני חצי שעה.
בינתיים אפשר לאפות את הבטטה במיקרו, 7 דקות מכל צד ולהגיש עם חמאה קלה כי את בדיאטה וגם רעבה.
יוצא ימי.
יעקב קנה עם פחות השקעה מזה בכורה. אבל כזה כבר יש לי במה לדעתכם כדי לי להשקיע?