לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הבלוג של אחת שחולה על צילום:)


בבלוג הזה יש כל מה שאתם רוצים! כפתורים,תמונות,אנימציות ועוד! תמונות ממפגשי ישראבלוג, עידכונים גם על החיים ותמונות שצילמתי כמובן!

Avatarכינוי:  אחת שמכורה לצילום!

בת: 33

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2008    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

1/2008

מילון מונחים של צילום חלק 1


מילון מונחים של צילום-חלק 1

לקוח מהספרים:

1."מדריך לצילום טבע\דוד דרום"

2."צילום המדריך החדש והמלא\ג'ון הג'קו"

3."צילום דיגיטלי מדריך מעשי\טום אנג"

 

לקחתי חלק ממה שרשום לא הכל! רק את מה שאני יותר מבינה ומה שנראה לדעתי יותר חשוב...


כן זאתי תהיה "הפינה החדשה" לבלוג הזה. בגלל שאני מפרסמת תמונות שצילמתי, אני מתעניינת הרבה בצילום, אני גם תולעת ספרים(פעם זה היה הכינוי שלי לבלוג, אבל בסוף אחת שמכורה לצילום יותר משמעותי ומתאים לבלוג), אז החלטתי לתת כמה עצות דרך ספרים וכל מיני דברים על צילום מי שמתעניין, או לומד צילום במגמה או בביה"ס, או באיזה חוג\קורס צילום.

 אם אתם רוצים לראות, שאר הפוסטים שיהיו בקרוב רשומים להמתנה ברשימות של "לימודי צילום" ששמתי הרגע.

אל תשכחו להגיב!


 

אור יום(daylight)-הקרינה הכוללת המגיעה מן השמים והשמש,ואשר טמפ' הצבע שלה משתנה בהתאם לגובה השמש מהאופק.

 

אורך מוקד(focal lenght)- בעדשה פשוטה זהו המרחק שבין מרכז העדשה לבין הדמות החדה של עצם הנמצא באינסוף והעדשה מקרינה עליו. אורך מוקדם של העדשה מלמד על מידת ההתקרבות או ההתרחקות שלה מהעצם המצולם: ככל שאורך המוקד גדול יותר, כך העדשה מתקרבת יותר לעצם.

 

הדפסת מגע(contact printing)- הדפסה הנעשית במגע הדוק בין הבבואה הקיימת(בנגטיב או בפוזיטיב) ובין התחליב הצילומי. בניגוד להדפסה בהגדלה.

 

זוית מצלמה(camera angle)- זוית הנוצרת בין המצלמה לבית עצם במאונך. לדוגמא, "זות נמוכה", מתייחסת לצילום מלמטה כלפי מעלה, ו"זוית גבוהה" מתייחסת לצילום מלמעלה כלפי מטה.

 

זווית ראייה(angle of view)- כללית, זווית הנוצרת בין שני הקווים המובילים ממרכז העצמית אל קצות העצם הנראה.

 

חדות(sharpness)- ביטוי סובייקטיבי לחריפות המעבר בין הטונים של הבבואה הצילומית. את החדות מעריכים ע"פ מידת היכולת של העין להבחין בבירור בגבולות הפרטים העדינים שבבבואה.

 

חצובה(tripod\stand)- התקן לאחיזה יציבה של המצלמה בצורת שלוש רגליים נטויות ובעלות אורך משתנה, שעליהן נמצא ראש החצובה עם בורג מתאים המתברג לתושבת שבמצלמה.

 

חשיפה(exposure)- המכפלה של עוצמת ההארה במשך החשיפה.

תהליך ובו אור מגיע אל חיישן ויוצר עליו בבואה שאינה נראית לעין. וכמות האנרגיה של האור המגיעה אל חומר הרגיש לאור.

 

חשיפה נמשכת( time exposure)- כללית, חשיפה ארוכה משנייה אחת, או חשיפה הנעשת על ידי פתיחה וסגירה ידנית של הסגר.

 

חשיפת יתר(overexposure)- חשיפה גדולה התקינה הנדרשת לחומר הצילום כדי להפיק תמונה באיכות נאותה.

 

 

טבעת מיקוד(focusing ring)- טבעת הנמצאת מסביב לעצמית ומשמשת למיקוד. ע"י סיבוב טבעת המיקוד נעה העצמית ומתקרבת אל מישור הסרט או מתרחקת ממנו וע"י כך מתלכד מישור המוקד של העצמית עם מישור הסרט.

 

מבזק(flash)- מקור אור מלאכותי לצילום, המאיר בפרק זמן קצר של חלקיק השנייה.לאחר ההבזקה נטען המבזק מחדש בתוך חלקיק של שנייה, או תוך כמה שניות, ומוכן להבזקה נוספת.

 

מגדל(enlarger)- מכשיר המשתמש להטלת הנגטיב על נייר הצילום. המכשיר עשוי מקור אור, מגש נגטיב, עצמית ובסיס. למעשה יכול המגדל לשמש לפעמים לא רק להגדלה אלא גם להקטנה.

 

מגה פיסקל(megapixel)- מיליון פיסקלים. מונח המתאר מצלמה דיגיטלית במונחי הרזולוציות של החיישנים שלה.

 

מיקוד(focuising)-התהליך של שינוי המרחק בין העצמית ובין הסרט כדי לקבל בבואה חדה בצילום.

פעילות הגורמת לתמונה להיראות חדה באמצעות יצירת חפיפםה בין מישור המוקד של המערכת האופטית לבין המישור שסרט הצילום או המקרן נמצאים עליו. ריכוז תשומת הלב של הצופה בתמונה(למשל בנקודה מסויימת או באזור מסויים).

 

מיקוד סלקטיבי(selective focusing)- תוצא המתקבל מצילום בצמצם פתוח, כדי למקם את העצמית על עצם מסויים בנושא ולטשטש את הרקע. משתמשים בטכניקה זו כדי להבליט חלק מסויים מן הנושא ולהדגישו.

מסגרת, מלבן(frame)-

  1. תצלום יחיד בתוך סדרת תצלומים עוקבים, כמו בסרט צילום.
  2. הגבולות המקיפים את התמונה מסביב.
  3. גבולות השטח המצולם כפי שנראים בכוונת המצלמה.

 

 

נכתב על ידי אחת שמכורה לצילום! , 7/1/2008 19:57   בקטגוריות צילום  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ראשון! ב-7/1/2008 20:48



83,327
הבלוג משוייך לקטגוריות: יצירתיות , צילום , הדרכה ועיצוב לבלוגים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאחת שמכורה לצילום! אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אחת שמכורה לצילום! ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)