|
קטעים בקטגוריה: english.
לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .
יפנית קצרה - רטרוספקטיבה
לרגל האביב, שכבר ביסס לו דריסת רגל בארצינו שטופת החגים, החלטתי להוציא מהמגירה שירת הייקו כמעט טרייה. נכתב רק לפני כמה שבועות, על ידי בעל המקום, הבלוגר חסר המנוחה, החייל הנמצא בביתו בבטחה. -_-_-_-_-_-_-_-_-_- שירת הייקו, לא פחות טובה ממנחה.
שירה אישית
עד לפני כמה זמן
אחד בלילה היא אוֹמֶרֶת לוֹ לא. הפסקה, הוא חוֹשֵׁב לָמָּה לו? ונשאר בשלו (ואולי בגללו)
אנשים משתנים
מכל מֶבַקְרָי
הֶסקַלתי אבנים
עברו שנים
חג אביב שמח
משחקים באהבה כל פעם שנפגשים במיוחד בלילות במיוחד בטיולים מסעות תחילת אביב גשומים
שירת טבע *אנגלית תוצר מסקרן של ישיבה בכיתת אוניברסיטה, אחה"צ ארוך
left is fire spring erupts right are grey walls newly erect sitting pictures in my mind abrupt
in the darkness window pane spring blossoms red on grey as if through a fiery frame
| |
עייף/ חיים אמיתיים - פוסט נורמלי
לא יודע אם אני אצליח לגמור את הפוסט בלי לקונן על מר גורלי, לעורר את שנאתכם לי :) אבל מוכן לנסות, אם אתם מוכנים להרשות בלי הרצאות, רק חויות סופ"ש ארוך במיוחד כמו תמיד כשכותב אין אף אחד
Juggling between three jobs lately. Doing translation eng-heb/ heb-eng is one of the offers. The other one is working inside a cold room of one of the leading hi-tech companies in Israel cataloging data discs or something of that sort. The last one and the one I already started is being a research assistant for one of my psychology professors. On the same note I have to dig deep this Saturday to make up for lost time during the week not working.
אז בעבודה הכל בסדר. איך בלימודים? די מוזר למען האמת. סמסטר ראשון מזה 4 שנים שכמעט ואין לי קורסים. סכנה ריאלית שאני ימות משעמום. וכבר זה נותן את אותותיו. אני מתחיל לקבל סימנים שהסמסטר הזה בטח יהיה האחרון. שהלימודים מיצו את עצמם. שאני כבר גדול מדי לאונ' או שהאונ' תמיד הייתה קטנה אבל איכשהו לא ראיתי את זה. עדיין יש שם אנשים נפלאים, שיקבלו אותך לא משנה מה תלבש או בחלק מהמקרים מה תאמר להם אבל הסיבה שלשמה אני הולך לשם (ללמוד) נאבדה איפשהו בין שאיפות קרייריסטיות, מרצים אטומים (שלא נאמר סתומים), וקורסים חסרי השראה. בכיף הייתי לומד תואר נוסף בספרות או פילוסופיה, מתחיל את הכל מחדש ולא מגיע לחצי מהקורסים אבל אין כסף ויש עוד פחות זמן. חוצמזה זה הכל מפריע. מפריע מפריע מפריע. למה שחשוב באמת. תקראו בהמשך...
ובין עבודה (שעדיין לא התחלתי) ללימודים (ריקים מתוכן) איכשהו לא נשאר לי זמן לישון. מה אני כבר עושה שמוביל אותי לשם? לא יודע. אולי כותב. ולא מפרסם. הקוראים כאן אינם רבים וממילא והמקום הזה כאן בשבילי בסופו של דבר.
אז מה חשוב באמת? מה חשוב לי באמת? אולי זה רגע טוב לחזור לאנגלית... The most important thing. The one I obsess about the most is non other than the L word. And it's so pointless. Like every other subject the more you think about it the harder it becomes. Now really I probably should adopt the view that girls are stupid, that all they're good for is sex, looking pretty and makeup: a sort of body accessory. It's wayyyyy easier to handle objects than 3-dimensional thinking entities. easier to treat objects than subjects. Not in the sense of them being my subjects, that's no different than being an object but in the sense of being a rational thinking subject, the philosophical sense of the word.
יצאתי עם [קרובת משפחה/ ידידה/ מישהי שהייתי דלוק עליה הרבה זמן] אתמול, אמריקאית הישר מטקסס (28). נשואה לבן דוד שלישי מצד אמא שלי, עורך דין (30). היא נמצאת כאן לבקר חברה שמתחתנת. אסטרולוגית אנחנו מתאימים והיא יחד עם בעלה לא, ותמיד תמיד עפים ניצוצות כשאנחנו נפגשים, אפילו שיכול להיות שהניצוצות כולן בראש שלי. הבחורה מה יפה, בלונדינית עם עיניים כחולות אבל מראה עייף כזה כאילו החיים זה יותר מדי בשבילה. אבל גם מאוד מעשית, משרה תחושת ביטחון שקטה. אין מה לומר שילוב מנצח בשביל משורר אבוד וחובב אומנות כמוני. האמריקאית למדה אומנות בתחילת דרכה אבל ויתרה עליה מאוחר יותר לטובת משהו פרקטי (מנהל עסקים - תואר II). לא יכול שלא להיתפס באופן סימבולי בעיניי, ויתרה עלי לטובת העורך דין, מכרה חלומות תמורת כסף. אני אסלח לה על הכל אם יום אחד היא תהפוך לסוחרת אומנות או מנהלת מכירות פומביות. אז מה קרה? יום שני: ארוחה משפחתית אצלנו, היין זרם כמו מים. האוירה טובה. יום חמישי: נסיעה מתוכננת לחיפה (וכזאת שבאמת יצאה לפועל - thank god) התחיל הכי טוב בעולם, morning glory עם פלירטוטים בין חלקים שונים של הרגליים בקרון כמעט ריק ברכבת. היה גם דיבורים שוליים בהחלט על לק, תיקים, וגבריות אמריקאית אני חושב שגם הזכרנו אותו כמה פעמים. זה הכל צפייה מה שעושה את החוייה הזאת למה שהיא ולא לשכוח שתמיד הייתי טיפוס של בוקר. ושל תחבורה ציבורית. חצי שעה מאוחר יותר צילמנו תמונות בכלל לא רעות בחוף טרם בשל לשחייה בחוף הכרמל, ומצאנו בר-חוף מקומי עם דקלים בכניסה אוכל לא רע ובירה במחירים שווי נפש באזור ('החבית') ודיסקסנו על חי האהבה הלא קיימים שלי על לבנה, ממרח חצילים ופיתות. איחרנו לאחד מהמוזיאונים אחרי שאף אחד לא טרח לבדוק את שעות הכניסה ומצאנו את עצמינו הולכים עוד ועוד קצת רק כדי להתיישב במקום אחר. אם הייתי יודע שזה מה שהיינו עושים הייתי נשאר בת"א. גם שם יש קפה בכל פינה. לא באמת... הכל היה שווה את זה, גם אם סתם בשביל הרומנטיקה בגרוש של לנסוע עם בחורה יפה למקום רחוק. ובטח בשביל שיחות הנפש והמבטים המחוייכים/ בישניים/ שנהנו מחוסר הודאות שעברה שם בינינו. גם גיליתי שהיא מכורה כרגע ל- Mass Effect 3. =), הייתי צריך את זה.
היום היה ארוך וחזרנו לת"א בשביל ארוחות נפרדות עם חברים שכל אחד מאיתנו היה צריך להגיע אליה. אני וחבר שלי מצאנו את עצמינו במסיבת גאייז בטעות איזה 3 שעות מאוחר יותר והספקתי לראות את האמריקאית פעם נוספת לפני שהיא נוסעת ב-1:30 בלילה עוד פעם. נחשו מה? עוד קפה. אבל מה מה? הזמן עשה את שלו והעברת לשעון קיץ שעה קדימה גרמה לרוח הדברים העייפה ממילא להיראות כאילו הכפילו את היום מ-24 ל-48 שעות.

ומוצא עצמי חוזר לתובנה בהתחלה. אני פשוט צריך לישון קצת. לעזוב הכל, לסגור תריסים, לכבות שעון מעורר בנייד ולשקוע לתהומות הנשייה.
ובהערה צדדית כותב על הכל חוץ מהדבר היחיד שאני חושב עליו. אבל זה כבר לא לכאן.

DEEP CUTS
DREAMS
| |
סוף
[או התחלה חדשה - התפילה]
אני עדיין לא יודע מה אני עומד לכתוב בדקות הקרובות. רק יודע שזה בקטג' החולמים ושיש מצב טוב שירדו כאן דמעות.
חשבתי שהתגברתי עלייך בחודשיים האחרונים. הפסקתי לחשוב עלייך, הפסקתי לקוות, אפילו הצלחתי לצחוק על מה שמצאתי שם בינינו. כמה טעיתי.
פגישה אחת וכל כך הרבה זכוכית שבורה.................. הרבה רגליים פצועות.
ואפילו לא פגישה ארוכה, מקרית כזאת של 5-10 דקות. מה שמפתיע אותי זה שדווקא היה לי קשה איך שאת נראית, שינית תסרוקות, מחייכת. כל כך יפה!!!
לעזאזל!
למה בכלל אכפת לי? ...
לא יודע. חייב להתנתק. לעזוב, לשכוח. לעזוב את תל אביב. לשכוח שתי
לילות מהחיים שלי שנשארת לישון. 2/365 כמה קשה זה כבר יכול להיות? שתי לילות של חלומות מתגשמים. לא פחות
לא יותר. אבל לעזוב זה באמת קשה. באמת... יש נסיבות מקלות לתירוץ הזה: חברים משותפים, סצינה, עיר גדולה שם הכל קורה, אפילו להקות ורחובות שאי אפשר ללכת בהם. יש מילה ברוסית - тусовка.
ואולי זה עונש מאלוהים. Divine Retribution על איך שגרמתי למלאך להרגיש. אולי, נסתרות הם דרכי האל. ונסתר הוא האל עצמו.
טוב זה כבר נהייה פילוסופי משהו. אם רגע חוזרים למציאות. יש אותי יש את 'בל יאמר שמה' המופיעה בכותרת הפוסט ועכשיו גם את ההתחלה החדשה/ התפילה. במה מדובר? לא הרבה, עבודה קטנה חדשה (ספרייה), כמו שרציתי. חונכות פר"ח עם ילדים יהודים-פלסטינים בפלורנטין ושנה אחרונה (בתקווה) באוניברסיטה בצפון ת"א. אם 2/3 יצליחו לי תוכלו למצוא את עבדכם הנאמן עם חיוך על השפתיים.

אבל ככה, כדי לסגור את החולמים כמו שהתחילו (אבודים מראש) כמה שורות פיוט. יגמר כמו שהתחיל.
urban gypsy
urban monk
love triangle
with some old punk
be your shrink
be your lover
want a girlfriend
not a daughter
make it funny
make it sad
no health, no money
where's dad?
have some parties
have some wine
relationship relapse
all in good time
recoil lovers
manic sad
coffee showers
the good with the bed
spend one night
head over heels
trip together
expansive-cheap thrills
night's out
till the morning
sulky faces
all day yawning
rainbow curls
slippery kiss
beautiful agony
over nobody this
people change
feeling don't
love sore
sticks in your throat
deranged girl
naive kid
one less toy
to play with

| |
Freedom
Tel Aviv University is conducting a poetry reading evening under the theme of freedom.
Here's what I wrote:
Where
is your freedom
Is
on the social network?
A
net of lies, mosquito trap of summertime
Where
is your freedom
On
Facebook? Or on Twitter?
A
lot of pixels which vie for your attention, a mirage
Where
is your freedom
Is
somewhere on the web
A
spiderweb of flashing lights, an echo filled with sounds
Where
is your freedom
Or
is it in the mall?
A
cage of glass, a multitude of men just craving satisfaction
Where
is our freedom
In
animated matter
From
dust we came, refuse the dust's reclaim
Where
is our freedom
In
pasturelands, in open plains, in fields
Of
ripe imagination, of children's games, delights
Where
is our freedom
The
beauty of the human soul
Yet
still in vain, a second but too late to feel the same
Where
is my freedom
In
writing or in thinking
But
roll those thoughts away, a slope a hundred miles the fray
Where
is my freedom
In
spirit or in body
Or
in the youth of years and still untouched by wails and fears
Where
is my freedom
In
love still dormant?
In
friendships' feather grasp, in spades of adoration's clasp
Where
is your freedom
In
hollow words? In empty gestures?
Vibrations
of the air just echoing through space
| |
wishful thinking
I wanted to laugh
I wanted to cry
I wanted to sit there and die
Looking at my hand
Blurry, red and blue
Looking at the tears
Falling down on you
Memories abound
An empty floor sink
Still they rise the thoughts
Just to be extinct
Wishing for the end
Wishing yet again
Wishing wish some more
Dead on cold blue floor
Thinking whats the use
Thinking whats the point
Nothing left to think
Nothing more to hope
On an evening blues
With the orange sky
With no sense no muse
Falling high
I wanted to laugh
I wanted to cry
I wanted to sit there and die
| |
forever again
painfully aware of defeats of the past
happiness not desitined to last
making my way through labyrinths of thought
lonliness drought
tired of the byproducts of pain
not wanting hurting people again
making enemies of friends
forever again
holding back holding still
In a state not honest not real
unatural in this heaven on earth
aghast by my own thought
~
still craving that feeling
of solitude twine
in some part of this
novel yet awful design
and with evenings dawning
life's ebb to an end
we will be togather
togather my friend
so leave myself open
to moments of rain
just try to remember
forever again
| |
ריח של גשם
"לא יכול להיות שום דבר"
אמרה הילדה למלאך הקפוא. כלוא בתוך חומת זכוכית עדיין ראו את הדמעות עלי לחייו החיוורות של המלאך. אנדרטה נצחית לכשלונו של המלאך למצוא את מקומו בגן עדן שעלי אדמות. בכדור הארץ.
אחיו של המלאך שרו בתזמורת קולות הרוח שמחוץ לבית הילדה וזיכרונות של חורף חלפו מבעד לפניה.

Throwing sparks at my frozen angel
Words to melt the ice around your pretty heart
Turn the ice to water, the water into flood
The flood becomes a river, a river of pure blood
Souls come into the delta, nourishing the sea
Sea goes out to ocean
Ocean endlessly
| |
A look
A thought
A plan not to be cought
Keeping things simple
Try to be direct
Casual as I can
I make the threat
My element
is surprise
My drawback
Acting too nice
Balance the thing you say
In favour of the promise that may
Playing the game is easy
Winning is hard
Enjoy it
Are you getting far?
Get physical on first
Second base is for talk
on the third we're entwined
Having a ball
Scoring a hole
If you let her do her thing
You'll be out in a hurry
Lose your nerve
You'll be sorry
No more morning glory
Next time
Don't think
Don't blink
Get your act togather
No cat's guard is forever
It's more than just hitting on a girl
| |
|