ברוב מקומות העבודה אנשים מביאים את האוכל מהבית
אולם ישנם מקומות עבודה שבהם יש אופציות נוספות
כגון קניית אוכל בקפיטריה, חלביה ויש כאלה אפילו עם חדר אוכל.
לרוב חדר האוכל יהיה מסובסד, כמובן שלא לגמרי
אבל עדיין, ארוחה ב-10-20 ש"ח זה לא כמו לאכול בחוץ ב-50
(אלה בערך המחירים של העסקיות ברוב המקומות באיזור המרכז).
לרוב (אבל לא תמיד) האוכל יהיה בגוון מזרחי
בדרך כלל בחודש הראשון הקייטרינג (המפעיל של החדר אוכל) ישקיע
ואחר כך המצב יהפוך להיות פחות טוב
האוכל אכיל, נסבל לא בהכרח טעים
משהו שספק אם הייתם מוציאים עליו נגיד 20 ש"ח לארוחה
אני בדר"כ הלכתי לאכול בחדר אוכל פה
מה שאומר שנפרדתי בחודש מ-400 ש"ח
זה נוח לאכול בחדר אוכל, לא צריך להביא כלום מהבית
אבל, ופה מגיע אבל גדול
הגעתי למצב שבו אני מגיעה לחדר אוכל ואין לי מה לאכול
אתמול זה פשוט היה מוגזם מדיי מבחינתי
הבעלים של הקייטרינג שנמצא אצלינו כל יום יודע למשל שאני אלרגית לכרוב ולכן לא אוכלת כרוב
כרוב זה ירק זול ולרוב הוא נמצא ברוב התבשילים והסלטים
כולל בסלט ירקות, לכן שאלתי אם הוא יוכל לדאוג שיהיו לי ירקות ו/או סלט ללא כרוב
הארוחת צהריים של אתמול הייתה בחירה בין 3 מנות בשר: רבע עוף, בקר, או שניצלונים (תעשייתי איכס!)
תוספות חמות: צ'יפס (מטוגן), תפו"א בתנור (עם טונה שמן) אורז מטוגן, אפונה וגזר משימורים (לא נוגעת באף אחד מאלה)
בסלטים הקרים היה: סלט כרוב ירוק, סלט כרוב אדום, סלט ירקות עם כרוב, חצילים מטוגנים, מטבוחה וטחינה (גם באף אחד מאלה אני לא נוגעת)
מה שאומר שחוץ מהעוף לא אכלתי כלום
זה עיצבן אותי במיוחד כי גם היה לי אימון בחדר כושר אתמול
ובעצם מה שקרה זה שאחרי שעתיים הייתי רעבה
ועד שהגעתי לחדר כושר הייתי רעבה עוד יותר
מה שגרם לי גם להיות עצבנית ובלתי ידידותית לסביבה בעליל
בפועל מה שקורה זה שיומיים בשבוע (שזה 40% מהזמן) אין - מה שאומר שלמעט מנת עוף (אני לא אוכלת פחמימות בצהריים) אין לי מה לאכול
ואני מצטערת אני לא חושבת שרבע עוף שווה 20 ש"ח ששילמתי על הארוחה
בכלל יש לו קטע של להביא יותר פחמימות מאשר ירקות בתור תוספות חמות הכוונה
אתמול למשל היה צ'יפס (עייף ומטוגן) אורז מטוגן, ותפו"א בתנור שלמדו לשחות בשמן, ואפונה וגזר שברור שיצאו מקופסאת שימורים (גם זה אני לא אוכלת)
כל הדברים שאני לא אוכלת זה לא כי אני לא אוהבת, אני אלרגית
מה שביום יום הרגיל לא משאיר לי הרבה אופציות
נכון שאמרו לנו בעבודה להעיר ולהציע הצעות לשינויים לקייטרינג
אבל כמה אפשר להעיר?
גם בקטע של ה"קינוח" הוא מעדיף להביא עוגות וופלים מאשר להביא פירות
והרבה אנשים העירו לו בקטע הזה
דיברתי עם מישהי מהתחום וזה ברור שהקייטרינג יעדיף להביא משהו זול
עוגות קנויות וופלים עולים הרבה פחות מפירות
כרוב מגדיל נפח ומכניסים אותו לכל סלט ו/או ירקות מאודים
(אצלינו הוא בכלל מגדיל ויש סלט כרוב ירוק, סלט כרוב אדום וסלט ירקות עם כרוב)
ופחמימות כאמור יותר זולות מירקות
יותר זול לו להכין תפו"א או אורז
וגם הירקות ה"מאודים" שהוא מביא לרוב זה מלקט לא ברור
והם לא ממש מאודים כי הם לרוב עייפים מדיי וחסרי הרגשת טריות כלשהי
וגם יש בהם יותר מדיי תבלינים, כאילו מה טעם אמיתי של ירקות זה רע?
חייבים לכסות אותו במלא תבלינים שלא נרגיש טעם של כלום?
לכן החלטתי להביא אוכל מהבית ואני מקווה להתמיד בכך
את הארוחה החמה אני אוכל בבית
אין מה לעשות, אני לא ממש בקטע של להביא לפה יותר מדיי דברים
גם ככה התיק שלי מלא
אז סלט עם עוף או טונה או משהו כזה מבחינתי זה לגמרי בסדר
לפחות כשאני מכינה אוכל לעצמי אני יודעת מה אני מכניסה לפה